avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu probleme

Buna seara,as dori si eu un raspuns :mama mea a depus actele pt divort,actualul sot(casatorita a 2a oara,cu un minor) si ii este teama ca nu va semna atunci cand va veni citatia.ce poate sa faca?e violent,ii este frica dar nu are ce face.si-a zis k mai bine sufera putin acum decat sa sufere toata viata atat ea cat si fratiorul meu.daca el nu semneaza inseamna ca termenul se va prelungi?ce solutie exista pt k totul sa se termine mai rpd?el inca nu stie k ea a depus actele de divort.pe 28.06.2012 e prima infatisare (cred k nu se termina dupa aceasta data,nu? ).nu mai poate trai alaturi de el,fratiorul meu are 8 ani si deja nu-l suporta,il ignora si nu-l vrea in preajma lui.se poarta urat si cu el si incearca sa-i bage tot felul de lucruri in cap.va rog ajutati-ma macar cu un sfat.multumesc,o seara placuta!!!
Cel mai recent răspuns: t1t1 , utilizator 20:52, 13 August 2012
la divort poate fi martor oricine ( mai putin descendentii) care stie situatia, deci pot fi si rude. Copiii oricaruia dintre soti, indiferent de varsta, NU pot fi martori
Daca ramaneti la propunerea vecinei ca martora, daca nu ajunge pana se striga dosarul, va trebui sa se prezinte la alt termen, dar de prezentat va trebui sa se prezinte daac ati propus-o
Daca poate dupa 11, e bine si asa, conteaza cand va vine randul si cu putin noroc, poate dupa 11.
multumesc frumos.Doamne ajuta!!!
maine ar trebui k mama sa numeask si al2lea martor.primul deja se stie e matusa mamei mele.al 2lea martor nu are pe cine sa puna.chiar nu are.avokta i-a spus k ora nu se poate schimba si k singura solutie e sa kute pe altcineva.cred k nu isi da intresul indeajuns,e parerea mea.dak se prezinta un singur martor ce se va intampla?se amana iar?o declaratie din partea cuiva(vecina kre nu poate lipsi de la munk,zice ea)ar fi valabila?ar tine loc de martor dak ar fi scrisa in fata avoktei mamei mele?nu stiu...zic si eu.

Nu, vecina nu poate da declaratie pe care s-o trimita apoi pe adresa judecatoriei, ea depune marturie in fata instantei ( daca o propuneti ca martora)
Nu am zis ca se schimba ora, ci ca nu va fi audiata la ora 8.30. Judecatorul intra la 8.30 , prima data se cer amanari si se discuta astea, apoi incepe judecarea dosarelor ce raman, poate va vine randul mai tarziu. Daca nu se intampla asta si va striga, veti mai primi un termen daca instanta va considera ca un martor nu e de ajuns
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Buna ziua din nou.s-a pronuntat divortul,minorul ramane la dominiciliul mamei,el trebuie sa plateasca pensie 100 ron pt k este pensionat(pe caz de boala).au primit acasa o comunicare in care scrie ca el trebuie sa paraseasca domiciliul in 30zile.ce se poate face ca acest termen sa fie mai scurt?daca el nu va pleca din casa dupa 30zile ce ar trebui sa facem ?

Alte discuții în legătură

Divort / nebun Cobacel Cobacel Buna ziua ! Daca ar fi sa divorteze mama mea de tatal meu , se poate restrictiona / evacua cumva din locuinta ? Eu am 19 ani , sora mea are 17 . 1. Omul ... (vezi toată discuția)
Singura cu 2 copii, cu casa si stam la mama damian gica damian gica \"sarbatori fericite\" la toti, as dori un sfat la situatia cumnatei mele, divortata, cu 2 copii minori in intretinere si nu poate avea acces la garsoniera ... (vezi toată discuția)
Proces de divort Stefan00 Stefan00 Buna ziua,parintii mei vor divorta peste 2 saptamani,cererea de divort fiind depusa de catre tatal meu.Acesta a hoatarat sa faca acest lucru,avand in prezent o ... (vezi toată discuția)