avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu probleme

Buna seara,as dori si eu un raspuns :mama mea a depus actele pt divort,actualul sot(casatorita a 2a oara,cu un minor) si ii este teama ca nu va semna atunci cand va veni citatia.ce poate sa faca?e violent,ii este frica dar nu are ce face.si-a zis k mai bine sufera putin acum decat sa sufere toata viata atat ea cat si fratiorul meu.daca el nu semneaza inseamna ca termenul se va prelungi?ce solutie exista pt k totul sa se termine mai rpd?el inca nu stie k ea a depus actele de divort.pe 28.06.2012 e prima infatisare (cred k nu se termina dupa aceasta data,nu? ).nu mai poate trai alaturi de el,fratiorul meu are 8 ani si deja nu-l suporta,il ignora si nu-l vrea in preajma lui.se poarta urat si cu el si incearca sa-i bage tot felul de lucruri in cap.va rog ajutati-ma macar cu un sfat.multumesc,o seara placuta!!!
Cel mai recent răspuns: t1t1 , utilizator 20:52, 13 August 2012
Din pacate mama nu a fost informata de catre avocata ce are de facut.Mama a informat avocata ca nu mai poate locui cu el in casa si vrea sa plece cat mai repede.Nu a stiut nimic de cererea de evacuare.Daca mama a intentat divort nu e clar ca nu vrea sa mai locuiasca sub acelasi acoperis cu cel ce i-a fost sot?Cine ar divorta daca totul ar fi bine?E violent,jicneste,vorbeste fff urat la adresa mamei,vb urat fata de propriul copil(8ani),ameninta,da in ea.Se pare ca avocata nu prea a stiut ce are de facut.Ori nu are experienta,ori asa se fac lucrurile....nu stiu ce sa mai zic.Ce si cum sa facem ca sa nu fie nevoita mama sa stea cu el sub acelasi acoperis divortati fiind?
:O unde scrie ca el trebuie sa paraseasca domiciliul in 30 de zile ? Ori s-a cerut evacuarea sotului, ori nu s-a cerut?!
Instanta nu are cum sa se pronunte pe un aspect daca nu i se cere..
M-am informat mai bine.Eu nu stau in acelasi oras cu mama mea si nu am cunostinta exacta de tot ce scrie in comunicari.....In comunikrea pe kre o are scrie ca poate face recurs in 30zile la faptul ca s-a pronuntat divortul,ca trebuie sa plateasca pensie si ca minorul ramane la domiciliul mamei.Mama nu a stiut ca trebuie sa specifice si faptul ca nu mai poate sta cu el in casa(i-a spus doar avocatei intr-o discutie si a ramas asa).Ce putem face acum ?Ce pasi trebuie sa urmeze mama ca el sa nu mai stea in casa care e doar a mamei?Apartamentul e castigat in urma divortului de tatal meu,in urma cu vre-o 20ani.
Sa stiti ca nici avocatul nu poate ghici ce anume doriti, probabil ca mama a discutat numai de divort.
Sa depuna cerere de evacuare, tot la avocat trebuie sa apelati
Din pacate avocata cunostea situatia.Mama mai discuta-se cu ea si a amanat tocmai pentru ca ii era teama ca el sa nu afle si sa-i faca rau.Nu mai conteaza,important este sa facem acum ce trebuie facut.O sa vb cu mama sa i-a legatura cu avocata si sa depuna cererea de evacuare.Sunt tare curioasa ce o sa faca avocata.Va multumesc frumos pt sfaturi.Imi pare rau ca v-am ametit putin cu toate detaliile dar nici eu nu stiu in amanunt,nu stiu exact ce a vb mama cu avocata,nu stiu exact ce i-a spus avocata mamei si mai ales nu stiu daca avocata ar fi putut sa faca mai multe sau mai bine.Cu Dumnezeu inainte.

Alte discuții în legătură

Divort / nebun Cobacel Cobacel Buna ziua ! Daca ar fi sa divorteze mama mea de tatal meu , se poate restrictiona / evacua cumva din locuinta ? Eu am 19 ani , sora mea are 17 . 1. Omul ... (vezi toată discuția)
Singura cu 2 copii, cu casa si stam la mama damian gica damian gica \"sarbatori fericite\" la toti, as dori un sfat la situatia cumnatei mele, divortata, cu 2 copii minori in intretinere si nu poate avea acces la garsoniera ... (vezi toată discuția)
Proces de divort Stefan00 Stefan00 Buna ziua,parintii mei vor divorta peste 2 saptamani,cererea de divort fiind depusa de catre tatal meu.Acesta a hoatarat sa faca acest lucru,avand in prezent o ... (vezi toată discuția)