avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu probleme

Buna seara,as dori si eu un raspuns :mama mea a depus actele pt divort,actualul sot(casatorita a 2a oara,cu un minor) si ii este teama ca nu va semna atunci cand va veni citatia.ce poate sa faca?e violent,ii este frica dar nu are ce face.si-a zis k mai bine sufera putin acum decat sa sufere toata viata atat ea cat si fratiorul meu.daca el nu semneaza inseamna ca termenul se va prelungi?ce solutie exista pt k totul sa se termine mai rpd?el inca nu stie k ea a depus actele de divort.pe 28.06.2012 e prima infatisare (cred k nu se termina dupa aceasta data,nu? ).nu mai poate trai alaturi de el,fratiorul meu are 8 ani si deja nu-l suporta,il ignora si nu-l vrea in preajma lui.se poarta urat si cu el si incearca sa-i bage tot felul de lucruri in cap.va rog ajutati-ma macar cu un sfat.multumesc,o seara placuta!!!
Cel mai recent răspuns: t1t1 , utilizator 20:52, 13 August 2012
Judecatorul nu poate dispune intr-o cauza decat dupa ce are procedura completa, adica partile din dosar au primit si au semnat de primire a citatiei.

In cazul dvs cine va semna de primire a citatiei pt sotul mamei ? Mama dvs_?
Ea nu are cum, avand interese contrare.

Va fi vorba in aceasta situatie d o nulitate pe care v-o poate invoca in recurs sau in cai extraordinare de atac si va treziti cu hotararea anulata si o luati de la capat.

Eu zic sa procedati asa cum este legal si sa va aparati in instanta drepturile.
da ,asa este.va multumesc din suflet pt lamuriri si pt sfaturi.dak mai apar nelamuriri nu voi ezita sa vi le impartasesc.o zi placuta!
din pacate revin cu noutati.sotul mamei a primit citatia si pe zi ce trece e tot mai nervos,urla,tipa,nu tine cont k cel mic e in preajma,nu tine cont k vecinii aud toate discutiile si insista k mama sa renunte la divort.ce sanse sunt si ce ar trebui sa faca mama pt a-l scoate din ksa pana la pronuntarea divortului?legal exista vre-o solutie k el sa nu mai locuiasca sub acelasi acoperis cu mama si fratiorul meu?avokta a sfatuit-o pe mama sa plece ea din ksa.e normal in conditiile in kre ap e al mamei mele?astept raspunsuri si va multumesc anticipat!
Vorbiti cu avocata despre evacuarea sotului turbulent pe calea ordonantei presedintiale pana la definitivarea procesului de divort.

In actiune trebuie aratate faptele abuzive comise de sotul turbulent, care dovedesc ca pun in pericol sanatatea si uneori viata sotului reclamant si a copiilor minori. In cazul introducerii actiunii pe calea ordonantei prezidentiale trebuie sa fie indeplinite conditiile cu privire la urgenta, vremelnicie si neprejudecarea fondului cauzei.

[ link extern ]

multumesc pt raspuns.de batut nu o bate cu urme(ii spune :crezi k sunt prost sa dau k sa las urme? ),a amenintat-o k o taie de fata cu cel mic.avokta stie k mamei ii este teama sa stea cu el in ksa,d c nu i-a prezentat aceasta varianta ci a sfatuit-o sa plece din ksa.din acel articol nu am inteles kre sunt conditiile.care ar trebui sa fie faptele si cum sa le dovedeask?politia ar putea sa fak ceva sau trebuie sa se intample ceva grav pt k cineva sa ia o masura?

Alte discuții în legătură

Divort / nebun Cobacel Cobacel Buna ziua ! Daca ar fi sa divorteze mama mea de tatal meu , se poate restrictiona / evacua cumva din locuinta ? Eu am 19 ani , sora mea are 17 . 1. Omul ... (vezi toată discuția)
Singura cu 2 copii, cu casa si stam la mama damian gica damian gica \"sarbatori fericite\" la toti, as dori un sfat la situatia cumnatei mele, divortata, cu 2 copii minori in intretinere si nu poate avea acces la garsoniera ... (vezi toată discuția)
Proces de divort Stefan00 Stefan00 Buna ziua,parintii mei vor divorta peste 2 saptamani,cererea de divort fiind depusa de catre tatal meu.Acesta a hoatarat sa faca acest lucru,avand in prezent o ... (vezi toată discuția)