Buna ziua! Am fost angajat in cadrul unei firme de paza si protectie din data de 05.05.2011 - 08.03.2012 . Fisa fiscala nu am primit-o,asa ca am cerut-o de la ANAF. Dupa aproximativ doua saptamani am primit duplicatul fisei fiscale,dar exista o problema mare... Pe anul 2011 doar pe luni 3 scrie ca am luat salar si anume : Mai , Iunie si Noiembrie. Cum se poate asa ceva? Am lucrat fara concediu din Mai pana in Decembrie.De ce nu apar si restul lunilor pe fisa fiscala? Ma gandesc ca angajatorul a facut unele aranjamente sa nu plateasca CAS si impozit de pe urma mea.In fisa fiscala apar salarii de 450-550 de ron pe cand eu luam in mana 850-1000 de lei (pot demonstra cu extrasele de cont din banca) pentru ca aveam card de salariu.Unde ii pot reclama?Ii pot da in judecata?Multumesc anticipat!
In instanta ati putea obtine recunoasterea perioadelor lipsa ca vechime in munca , rectificarea si depunerea fiselor fiscale, obligarea la plata contributiilor datorate bugetului de stat pentru aceste perioade , plata unor daune etc.
Parerea mea este ca ar trebui sa va ajute cineva la redactarea cererii de chemare in judecata , intrucat va trebui sa cuprinda toate capetele de cerere cu privire la situatia dvs ...
Da,cel mai probabil voi angaja un avocat,asa o sa fie cel mai bine. Inca o intrebare , ca dovezi ... am asa : Contractul de munca semnat la data angajarii , extrasele de cont care demonstreaza ca luam salariu in lunile nedeclarate pe fisa fiscala de catre angajator , am duplicatul fisei fiscale + comunicatul DGFP Prahova. Ar trebui sa cer si o adeverinta de la ITM Mures in care sa reiasa de la ce pana la ce data am fost angajat in firma respectiva?
Da, este buna si adeverinta eliberata de catre ITM .. pe care o veti atasa la cererea de chemare in judecata alaturi de celelalte acte mentionate de dvs in mesajul anterior ...