avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Salutare tuturor.

Vi-am citit cu interes postarile si am hotarat sa intru si eu in 'hora'. Apreciez si eu la randul meu ca am fost nedreptatit prin felul abuziv si 'poate' discretionar prin care domniile lor au corectat lucrarile noastre . Am sustinut acest examen apreciind ca roba de avocat mi se cuvine in conditiile in care activez ca si consilier juridic la o societate multinationala de 7 ani si in sutele de cauze in care am intrat am vazut tot felul de avocati din pacate unii te lasa fara cuvinte... ati punctat voi destul pana acum. OK am zis ca nu tot ce mi se cuvine...primesc deci am pus mana pe carte si am purces la treaba ...ca si voi. Am invatat sustinut cate 3-4 ore pe zi iar in ultimele 2 luni 6-7 ore + servici. Cum am furat aceste ore...simplu din viata mea, din timpul meu liber, concediile mele, dupa mesile mele, weekend-urile mele. Practic am dat tot ce am avut mai pretios ... timpul (din pacate ireversibil). Nu spun ca invatatul a fost fara rost, dimpotriva o cura de drept nu strica. Chiar daca aveam vechimea necesara sustinerii examenului la definitivi, cunoscand un caz al unui coleg care a dat acest examen acum 2 ani (la definitivi) luand 6.90 iar in urma contestatiilor a primit inca 4 sutimi deci 6.94 (deci respins), am decis sutinerea examenului la stagiari, aceasta si pe baza rezultatelor de anul trecut la stagiari ( ceva mai maleabili)... si ce sa vezi in 2013, NE-AU CIURUIT.

Haideti sa luam centrul INPPA TImisioara (acesta m-a interesat cu precadere). Anul trecut din aproape 80 de candidati la stagiari admisi in faza celei de-a 2 faze (sinteza) au luat aproape 60. Anul acesta din totalul de 220 au luat 33. Cu toata ca baza de selectie era mai mare si examenul se presupune a fi in aceiasi parametri anul acesta au luat doar 13-15% (fata de 80% anul trecut) . Nu pot sa nu remarc ca au luat acest examen doar 3 baieti vs 30 fete...ceva nu pusca. NU cred ca exista vreun examen pe acest pamant unde sa existe o asa diferenta intre sexe la un examen...si totusi la INPPA exista . Va sustin si eu in demersurile pe care le veti intreprinde.
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2013
Admin, administrator
Vino in grupul de pe facebook cu niste idei, ce sa cerem comisiei care recorecteaza lucrarile! Inca mai avem timp sa facem ceva pana nu se apuca de corectat.
ce ziceti ca am fost in primii 15 pe tara dupa grile, deci am facut peste 90... si la scris mi-au dat 4 si ceva la OEPA ?
Am depus contestatie dar sperantele nu sunt prea mari... oricum daca nu mi se admite contestatia eu pe la BAROU nu mai calc. Mai bine dadeam la INM, dar ca un prost am crezut in profesia de avocat si am crezut ca asta mi se potriveste cel mai bine si ca asta trebuie sa fac pe viitor.
Din pacate s-ar putea sa fiu nevoit sa mai stau un an acasa si sa ma pregatesc dupa noile coduri pentru INM... cel mai suparat sunt pentru parintii mei, as fi vrut ca admiterea in barou sa fie o recompensa pentru ei pentru tot ce au facut pentru mine. Am fost in mod vadit nedreptatit si sufar groaznic din aceasta cauza, insa nu voi lasa lucrurile sa ramana asa, daca nu intru ma pregatesc pentru INM anul urmator si in paralel ii voi da in judecata sa dovedesc ca am avut dreptate. Chiar daca va fi sa castig procesul, in Barou nu voi pune niciodata piciorul sau cel putin atata timp cat voi simti ca aceasta bataie de joc este inca prezenta in sanul profesiei.
NoiNoi, utilizator
Buna, am urmarit subiectul inca de la formarea grupului. Sustin examenul pentrua doua oara prima data in 2011 am picat cu 25 de sutimi la civil. Am facut contestatie prin fax dar surpriza...faxul nu mergea pentru ca l-au scos din priza. Anul acesta insa sunt in stare de soc, notele nici de departe nu sunt cele calculate de mine pe barem, calculate la sange, taiat astfel incat sa nu am vreo surpriza. La OEPA dupa barem nu am gresit decat o chestie care era punctata cu 25 de sutimi si m-am trezit cu 8, 75. La civil imi lipses vreo 2 puncte iar la penal cred ca a corectat femeia de serviciu.
Astfel ma alaturi grupului de pe fesibuc. Nu e posibil asa ceva! Ar trebui sa afle toata lumea ca ne-au tratat ca pe niste delicventi! Fara sa ne permita sa mergem la baie sau sa bem apa timp de 4 ore. Nu cred ca a mai existat vreodata un examen unde sa fim tratati asa ! Poate in tarile din lumea a treia
CristianaF, utilizator
buna! am auzit ca "trendul" e sa ca la recorectare sa se reevalueze lucrarile si sa se acorde un 0,50 ( fara a discuta de cei care sustin ca le lipsesc puncte intregi). ce-o insemna asta? cica trebuiau sa intre mai multi ca anul trecut. Cam 7-800. si trebuie sa "intregeasca" lista prin reaprecierea lucrarilor ce dau media peste 6,50?? Ce ziceti? este verosimil?

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)