avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
[ link extern ]

Fragment din interviu:
"Mă uitam zilele trecute pe subiectele date la admiterea la INM şi în avocatură. Sincere felicitări celor care au promovat aceste examene, dar sincer să fiu nu cred că ăla care o auzit vreodată de concursul cu conexitate topografică va fi un avocat mai bun decât ăla care nu a auzit de aşa ceva. ªtiu că e aproape imposibil într-un sistem dominat de corupţie şi incompetenţă să dai examene de admitere în profesii juridice în care elementul de bază să nu fie capacitatea de a reproduce cantităţi uluitoare de informaţii, dar ceva nu e bine aici. Sigur că un jude, un procuror sau un avocat trebuie să ştie drept, iar dreptul înseamnă inclusiv o chestie de toceală, de memorare de informaţii, dar nu e suficient. Cunosc judecători care ştiu mai puţină carte decât alţii, dar sunt judecători mai buni. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar cred că dacă am lua toţi judecătorii de tribunal din ţară şi i-am pune să dea examenul de admitere la INM nu ştiu dacă ar trece vreunul. Cu toate astea, sunt judecători mai buni decât INM-iştii. Idem la avocaţi."

M-am uitat ieri pe barem. Numai clasificarea concursului material in topografic si cronologic mi-a mancat 50 de sutimi.
Eu observ ca Mihail Udroiu nu e printre autorii agreati de UNBR insa omul e formator INM si face subiectele la concursurile de admitere la INM/magistratura, deci nu e un neica nimeni.
Plus ca UNBR nu ne-a facut o lista de autori agreati.
Eu am invatat dupa Udroiu si se pare ca am tras cartea necastigatoare.
Am scris la examen despre concurs material omogen si eterogen dar pe asta nu l-au punctat.
RoloTomassi a scris:

[ link extern ]

Fragment din interviu:
"Mă uitam zilele trecute pe subiectele date la admiterea la INM şi în avocatură. Sincere felicitări celor care au promovat aceste examene, dar sincer să fiu nu cred că ăla care o auzit vreodată de concursul cu conexitate topografică va fi un avocat mai bun decât ăla care nu a auzit de aşa ceva. ªtiu că e aproape imposibil într-un sistem dominat de corupţie şi incompetenţă să dai examene de admitere în profesii juridice în care elementul de bază să nu fie capacitatea de a reproduce cantităţi uluitoare de informaţii, dar ceva nu e bine aici. Sigur că un jude, un procuror sau un avocat trebuie să ştie drept, iar dreptul înseamnă inclusiv o chestie de toceală, de memorare de informaţii, dar nu e suficient. Cunosc judecători care ştiu mai puţină carte decât alţii, dar sunt judecători mai buni. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar cred că dacă am lua toţi judecătorii de tribunal din ţară şi i-am pune să dea examenul de admitere la INM nu ştiu dacă ar trece vreunul. Cu toate astea, sunt judecători mai buni decât INM-iştii. Idem la avocaţi."

M-am uitat ieri pe barem. Numai clasificarea concursului material in topografic si cronologic mi-a mancat 50 de sutimi.
Eu observ ca Mihail Udroiu nu e printre autorii agreati de UNBR insa omul e formator INM si face subiectele la concursurile de admitere la INM/magistratura, deci nu e un neica nimeni.
Am scris la examen despre concurs material omogen si eterogen dar pe asta nu l-au punctat.

partea cea mai urata si dezbatuta intre colegii avocati a fost cea cu concursul topografic... se pleca din start cu 9.50 nota maxima,insa in principiu daca stiai materia bine se putea face subiectul.ma uimeste in schimb faptul ca s-au facut deja grupuri si grupulete ce spun ca vor "da in judecata INPPA".daca tot s-a facut aceasta abordare sunt curios care ar fi obiectul cererii de chemare in judecata.legat de mersu la baie in timpul examenului si bautului de apa,la cluj cel putin cand am dat eu si de cand urmaresc acest examen ( de 4 ani incoace am amici care au dat pe rand ) nu am auzit sa nu poti sa mergi la baie sau sa nu poti bea apa, in schimb esti atentionat la inceput ca e bine sa nu mergi asa des ca deranjezi ceilalti participanti.lucrurile in schimb se vor aseza pentru concurentii de anul viitor pentru ca pe piata exista deja carti pe NCC si NCPC foarte bune, si cu siguranta urmeaza sa apara carti si pe NCP si NCPP
numantere a scris:

RoloTomassi a scris:

[ link extern ]

Fragment din interviu:

partea cea mai urata si dezbatuta intre colegii avocati a fost cea cu concursul topografic... se pleca din start cu 9.50 nota maxima,insa in principiu daca stiai materia bine se putea face subiectul.ma uimeste in schimb faptul ca s-au facut deja grupuri si grupulete ce spun ca vor "da in judecata INPPA".daca tot s-a facut aceasta abordare sunt curios care ar fi obiectul cererii de chemare in judecata.legat de mersu la baie in timpul examenului si bautului de apa,la cluj cel putin cand am dat eu si de cand urmaresc acest examen ( de 4 ani incoace am amici care au dat pe rand ) nu am auzit sa nu poti sa mergi la baie sau sa nu poti bea apa, in schimb esti atentionat la inceput ca e bine sa nu mergi asa des ca deranjezi ceilalti participanti.lucrurile in schimb se vor aseza pentru concurentii de anul viitor pentru ca pe piata exista deja carti pe NCC si NCPC foarte bune, si cu siguranta urmeaza sa apara carti si pe NCP si NCPP

Invocarea ingradirii mersului la baie sau a altor asemenea aspecte mai degraba organizatorice si de bun simt nu sunt motive viabile de izbanda. Insa atata vreme cat exista o fapta ilicita / prejudiciu / vinovatie etc nu vad nici un impediment in readacterea unei cereri pe civil. In ceea ce ma priveste, eu as sustine mai degraba o plangere penala in temeiul art 246 C. pen impotriva membrilor Comisiei de examen / Comisiei de solutionare a contestatiilor pt chestia, escrocheria (nu ma pot abtine sa nu o denumesc asa) cu "Nedemnitatile". Chiar as fi curios sa vad solutia / motivarea organelor judiciare intr-un asemenea dosar...

Atata vreme cat nu exista o Bibliografie recomandata pt studiu alaturi de Tematica lucrurile nu se vor fi asezate niciodata!! Daca UNBR vrea examen sub forma de sinteza atunci sa publice si Bibliografia dupa care in cazul alegerii unui subiect din Tematica data vor intocmi baremul la momentul examenului! Daca nu vor, atunci sa dea grila ca la INM si e mult mai echitabil.

RoloTomassi a scris:

[ link extern ]

Fragment din interviu:

Rolo exact asa am patit si eu invatand din Udroiu.Eu am pierdut puncte pretioase aiurea,nu am mai scris si ce infractiune au savarsit complicele si autorul la acea speta,nu am scrisi nici toate categoriile de militari...bine ca am scris concurs omogen si eterogen:))eu sincer 90 %mi-am lut gandul de a fi declarat admis.
Mai are cineva ceva informatii din interior despre corectarea lucrarilor, daca a inceput, care e timpul estimat de finalizare? Din cate am am vazut, anul trecut s-au afisat rezultatele contestatiilor in sase zile, anul asta au fost mai multe contestatii, pe de alta parte si lucrarile initiale au fost mai multe, iar timpul de corectare a fost tot de doua saptamani...deci...daca a inceput luni corectarea, putem banui ca pana vineri, sambata sau cel tarziu luni se vor afisa rezultatele si aflam daca suntem sau nu avocati..:)
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2013
Crisanca, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)