avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012?

1. Se vor prezenta la urne 50%+1 dintre alegatori?

2. Care va fi procentajul Pro si Contra demiterii presedintelui?
Salutare tuturor,:bow: eu sunt de parere ca Basescu va fi demis cu 85-90 la suta.
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
Ares-3, moderator
Multumesc pentru invitatie!
Consider ca desi este o perioada de vacanta, prezenta la urne va fi de peste 50% si daca leul continua sa-si piarda puterea in fata euro, am convingerea ca populatia isi va dori revenirea la stabilitate si normalitate. Acestea nu se pot obtine decat votand cu NU demiterea presedintelui Basescu.
Un exemplu mai mult decat elocvent de convingeri bazate pe puterea leului este comentariul de la acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...
L.C.

@Laura Ciobei
Nu cred ca cursul leu -euro este problema referendumului , de pilda cand Grecia a intrat in incapacitate de plata cursul a luat-o razna si aveam atunci un guvern ca si acuma si de fiecare data cand o tara din zona euro are probleme cursul o lua razna , asta se datoreaza globalizarii economiei .
Sper ca romanii sa nu se lase inselati de tot felul de speculatii economice sau politice si vor vota intreadevar situatia in care a ajuns tara si ce s-a facut pentru noi in acesti ani de presidentie sau ce au facut pentru ei cand s-au gandit la asa zise reforme cine a avut de suferit in acesti ani .
"" Întotdeauna se întâmpla neprevazutul. ''
Pe mine cel mai tare m-a deranjat la domnul presedinte suspendat sau ales faptul ca la un moment dat sustinea in campanie sus si tare ca "Romania a scapat de criza".Dupa putin timp a venit in fata poporului care l-a ales si a avut incredere in el sa ii spuna ca trebuie taiate pensii, salarii.
Nu ma deranjeaza doar faptul ca s-au luat astfel de masuri, poate erau necesare pentru ca e clar ca ne aflam intr-o criza profunda de care inca n-am scapat si nici nu se pare ca avem sanse s-o facem.M-a deranjat si m-a suparat ca a mintit intr-un mod josnic.Si a reusit sa minta un popor intreg.Mai mult, de cateva ori am observat ca in discursul sau are un ton dictatorial, iar intr-un stat de drept nu se face asa ceva.
De-asta nu-l votez pe Basescu.:)
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
Kent8d, utilizator
Laura Ciobeica a scris:

... daca leul continua sa-si piarda puterea in fata euro, am convingerea ca populatia isi va dori revenirea la stabilitate si normalitate. Acestea nu se pot obtine decat votand cu NU demiterea presedintelui Basescu.

"puterea" leului fata de euro n-are nicio treaba cu basescu si cu "guvernele" lui.

leul a stat asa "puternic" manipulat cu bani imprumutati... incepand de anul asta, 2012, banii imprumutati trebuie dati si inapoi...

"Pana acum leul a fost tinut la un nivel ridicat in mod artificial, acum se intampla ceea ce este normal. Eu stiu din scoala primara ca economia da starea cursului si nu invers, deci cursul ar trebui sa se coreleze cu economia si nu invers"...

"In conditiile unei economii care merge rau de tot, cursul ar trebui sa mearga la fel, nu cum a fost pana in prezent. Am avut un nivel ridicat artificial al leului, asta pe banii de la Fondul Monetar International, dar incepand cu acest an va trebui sa dam bani catre FMI. Cu ce va tine cursul sus Banca Nationala, nu stiu"
Ilie Serbanescu- 17 martie 2012

[ link extern ]

... adica basescu si "guvernele" lui s-au imprumutat sa tina leul "puternic"... guvernele de dupa basescu si ai lui trebuie sa returneze imprumuturile...

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)