stan petru-radu a scris:
............ schimbare e mai mult decat necesara, vom vedea daca va fi buna sau rea, dar aceasta trebuie sa se produca, altfel ramanem fara posibilitatea de a compara!
Cred ca de-a lungul celor aproape 23 de ani ati avut suficiente elemente de comparatie. Ne mai putem permite in actuala conjunctura economica sa "vom vedea"? Suntem atat de stabili incat ne putem permite niste "fitze" cu poporul? Asta o poate spune cineva care se stie stabil economic, dar nu eu si poate nici altii care stau la mana statului. Noi depindem de aceasta stabilitate pentru ca banii din salarii sau din pensii ne ajung numai de la o luna la alta. Nu ne putem permite sa nu primim acesti bani la timp si nu ne putem permite aventuri amoroase ale politicienilor cu poporul. Asa sa stiti!
Actorii actuali nu sunt altii decat cei care rand pe rand s-au perindat pe la guvernare.
Chiar credeti ca trebuie sa experimentam vesnic? N-am putea sa ne asezam si noi ca oamenii si sa refacem peisajul politic atunci cand vine timpul alegerilor - ciclul electoral. E normal ca de la un an la altul lucrurile sa mearga mai bine sau mai prost. E normal sa se faca sondaje de opinie cu scopul ca partidele sa se repozitioneze in functie de mersul lucrurilor. Dar nu e normal sa destabilizam ciclurile electorale pe motiv de sondaj de opinie. Intr-un ciclu electoral lucrurile se pot inrautati, dar se pot si imbunatati.
Un ciclu electoral s-a infiintat in constitutie pentru ca el sa dea o stabilitate dezvoltarii tarii. A face referendum de fiecare data cand "obtinem" o majoritate in parlament si dupa cum ne place sau nu, e lipsa de seriozitate si oricum un pericol pentru stabilitatea tarii, indiferent ce vor face mai marii Europei.
Am fost aplaudata de cativa colegi. Imi pare rau, dar mi-ati inteles prost mesajul. Daca s-ar putea retrage aplauzele v-as fi sugera sa vi le luati inapoi.
Poate sunt offtopic, puteti sterge mesajul, dar el a fost scris deoarece am vazut ca se permit comentariile.