avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012?

1. Se vor prezenta la urne 50%+1 dintre alegatori?

2. Care va fi procentajul Pro si Contra demiterii presedintelui?

Ceea ce doresc este sa se stampileze DA. Ce se va intampla habar n-am.
Procente…? Ghicesc ca prezenta va fi de cca 50 % si cei mai multi - dintre cei prezenti - vor stampila silaba DA.

stan petru-radu a scris:
Multumesc inca o data si, ca o provocare, as vrea ca pana pe 29.07.2012 sa strangem cat mai multe pareri...in fond, pe toti ne intereseaza direct sau indirect ce se va intampla dupa referendum!
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Cu placere :)

Dupa referendum:
Indiferent cati se prezinta referendumul va fi validat deoarece in RO nu exista obligativitatea votului (cvorum impus = vot obligatoriu) iar o lege neconstitutionala chiar daca produce efecte pe moment aceste efecte vor fi “reparate” ulterior. Parerea mea. Sau dorinta mea?

Ma bucur ca cele mai multe pareri, dozate voluntar sau involuntar cu subiectivism, inclina balanta spre DA si validarea referendumului...nu pot fi decat perfect de acord si daca asa ar gandi si restul populatiei Romaniei cu drept de vot, nu ar trebui sa existe emotii sau surprize pentru nimeni - o schimbare e mai mult decat necesara, vom vedea daca va fi buna sau rea, dar aceasta trebuie sa se produca, altfel ramanem fara posibilitatea de a compara!
trebuie tinut cont, orice pronostic/dorinta s-ar da/expune privind rezultatul, de o realitate:

basescu si ai lui nu se vor prezenta la vot. (ce de fapt au avut in cap de la inceputu' inceputului, din momentul in care au impus curtii constitutionale chestia cu 50%+1 din votantii din liste)

"Întâi trebuie (adica pdleu') să îşi stabilească intern. Marţi şi-au chemat toţi preşedinţii de organizaţie, e colegiul director şi vor lua o decizie. Dacă ei vor lua o decizie de boicot, eu nu pot să spun mă duc singur. Trebuie să mă coordonez cu ei".

adica e un fel de "la cererea oamenilor muncii" (cine-si mai aminteste) el nu se va duce singur.

~ Conținut șters la cerere ~
stan petru-radu a scris:

............ schimbare e mai mult decat necesara, vom vedea daca va fi buna sau rea, dar aceasta trebuie sa se produca, altfel ramanem fara posibilitatea de a compara!

Cred ca de-a lungul celor aproape 23 de ani ati avut suficiente elemente de comparatie. Ne mai putem permite in actuala conjunctura economica sa "vom vedea"? Suntem atat de stabili incat ne putem permite niste "fitze" cu poporul? Asta o poate spune cineva care se stie stabil economic, dar nu eu si poate nici altii care stau la mana statului. Noi depindem de aceasta stabilitate pentru ca banii din salarii sau din pensii ne ajung numai de la o luna la alta. Nu ne putem permite sa nu primim acesti bani la timp si nu ne putem permite aventuri amoroase ale politicienilor cu poporul. Asa sa stiti!

Actorii actuali nu sunt altii decat cei care rand pe rand s-au perindat pe la guvernare.
Chiar credeti ca trebuie sa experimentam vesnic? N-am putea sa ne asezam si noi ca oamenii si sa refacem peisajul politic atunci cand vine timpul alegerilor - ciclul electoral. E normal ca de la un an la altul lucrurile sa mearga mai bine sau mai prost. E normal sa se faca sondaje de opinie cu scopul ca partidele sa se repozitioneze in functie de mersul lucrurilor. Dar nu e normal sa destabilizam ciclurile electorale pe motiv de sondaj de opinie. Intr-un ciclu electoral lucrurile se pot inrautati, dar se pot si imbunatati.

Un ciclu electoral s-a infiintat in constitutie pentru ca el sa dea o stabilitate dezvoltarii tarii. A face referendum de fiecare data cand "obtinem" o majoritate in parlament si dupa cum ne place sau nu, e lipsa de seriozitate si oricum un pericol pentru stabilitatea tarii, indiferent ce vor face mai marii Europei.

Am fost aplaudata de cativa colegi. Imi pare rau, dar mi-ati inteles prost mesajul. Daca s-ar putea retrage aplauzele v-as fi sugera sa vi le luati inapoi.

Poate sunt offtopic, puteti sterge mesajul, dar el a fost scris deoarece am vazut ca se permit comentariile.

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)