elga50 a scris: Poate sunt offtopic, puteti sterge mesajul, dar el a fost scris deoarece am vazut ca se permit comentariile.
Am incercat sa mentin topicul in limita subiectului insa nu este posibil sa fac asta fara sa supar.
Este greu si pentru cei ce scriu sa se limiteze la a scrie doar in cifre ce cred ca se va intampla duminica, de aceea imi cer scuze celor carora le-am sters mesaje pana acum. Sper doar sa nu avem postari cu atac la persoana, jigniri sau care exprima sentimente violente, e plin netul de oameni care simt nevoia sa se exprime in aceste moduri.
Va multumesc.
Avand in vedere ca au avut loc recent alegerile locale, nu putem fi rupti de realitate. Amintiti-va rezultatele de la locale si-o sa constatati ce procent a obtinut PDL-ul. Ori presedintele suspendat este sustinut acum la referendum de acest partid.
Cei care au votat cu USL-ul vor vota si la referendum si-acestora li se vor adauga si membrii ori simpatizantii altor formatiuni politice care intre timp au sprijinit USL-ul (vedeti votul din parlament pentru suspendare). Ori acestia la alegerile locale au realizat peste 75%.
Or fi ei unii politicieni schimbatori si plimbareti dar cred ca milioanelor de romani carora le-au scazut nivelul de trai, care au fost amagiti, jicniti, tratati ca fraieri..., vor vota cel putin tot asa cum au votat la alegerile locale.
Si-acestia, in majoritate, vor fi disciplinati si se vor prezenta la vot.
Pe aceste argumente m-am bazat cand am spus ca presedintele poate fi demis cu peste 90% voturi daca nu se prezinta la vot potentialii sai sustinatori, ori va fi demis cu 15 procente mai putin daca sustinatorii sai se vor prezenta la vot.
Nu cred ca cei ce au votat USL-ul la alegerile locale vor vota acum altfel.
Nu vad nici o drama in schimbarea presedintelui, a guvernului, a parlamentului. Sunt proceduri legale si se practica in toata lumea.
Poate ar fi trebuit cu acest prilej sa avem si alegeri parlamentare si a doua zi dupa referendum alegeri prezidentiale (eventual) ca sa terminam odata cu aceste conflicte "ba tu, ba tu". Ca si asa parlamentul este la un procent indecent de mic la increderea populatiei. Sa-i demitem si pe ei si sa alegem altii. Ca nici pe ei poporul nu-i place. Asa cel putin spun sondajele.
Din pacate am deviat putin cam mult de la esenta acestui topic care s-ar fi vrut a fi obiectiv si impartial...insa asa cum a precizat si moderatorul Ares_3 e greu sa nu exprimi in fapt ceea ce doresti sa se intample in realitate la referendum, cu atat mai mult cu cat astazi a aparut teza boicotarii acestuia de catre sustinatorii presedintelui suspendat (atatia cat mai sunt). Rugaminte: haideti sa depasim totusi frustrarile perfect justificabile de altfel si sa mergem tot pe ideea de a ne expune punctul de vedere in ceea ce priveste validarea si procentajul, mai ales cei ce nu au raspuns inca acestei provocari!
PS multumesc tuturor ca nu au uzitat de atacuri si jigniri care nu au ce cauta pe acest forum