Fara o analiza prea adinca ...Prezenta la vot la ultimile alegeri prezidentiale , parlamentare , locale...(8-9 ani) a fost sub 50 %.
Deci presedintele Basescu nu va parasi Cotroceni.
Scor din cei prezenti cam 60 % pentru demitere..degeaba insa...
Nu pot spune ce va fi pentru ca nu sunt ghicitoare.
Manipularea din iarna si de acum sunt prea mari pentru a-mi face o parere fundamentata pe ceva stabil, iar raspunsul serios probabil ar purta o doza de subiectivism ascuns. Mai intotdeauna cand raspundem la un sondaj, chiar daca este ceva de genul "ce credem...." raspundem de fapt cu ce ne dorim noi sa fie. Putini oameni se pot baza pe ratiunea rece si analiza faptelor si a imprejurarilor.
In acest caz spun direct ce mi-as dori, cei ce ma cunosc ar putea spune ca am innebunit. Nu, n-am innebunit, dar vreau ca romanii sa-si invete si aceasta lectie.
Referendumul (ma pastrez in tema, chiar daca fac comentariu) este viciat in multe aspecte ca sa fie un referendum credibil, dar si asa, din orice rau se poate extrage un bine fundamental.
Deci imi doresc ca presedintele ales si suspendat sa fie demis printr-o validare a referendumului si printr-un vot covarsitor pentru "DA".
Ce cred ca va fi, nu pot sa spun, @elga50 spunea ca nu e prezicatoare, nici eu !
Ce vreau :
1. Ca 50,01% dintre romani sa se prezinte la vot.
2. Ca 50,01 % dintre romani din oricare tara/stat din lume sa voteze "DA".