avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012?

1. Se vor prezenta la urne 50%+1 dintre alegatori?

2. Care va fi procentajul Pro si Contra demiterii presedintelui?
Din ce am vazut in ultimele 2-3 zile, prezenta la vot o sa fie destul de redusa .
Daca Basescu ar mai fi fost la butoane, prezenta la urne ar fi fost foarte mare.
adriantot a scris:

Eventual reluarea votului, organizarea altui referendum sau...

... sau 1 euro = 6 lei (ca la 5 lei va ajunge sigur in cateva zile)

Sincera sa fiu ma intereseaza mult mai mult soarta leului decat daca Basescu va fi sau nu va fi demis.
Nici Basescu, nici Ponta, nici Antonescu nu imi vor plati facturile.
Guvernantii ar face bine sa se ocupe de economie si sa lase campania electorala pe seama partidelor. In caz contrar... vor "scapa" de Basescu dar se vor lovi de alte probleme cand oamenii vor vedea peste o luna cat vor plati rata la banca sau factura la lumina, telefon, gaze etc.
Cine crede ca leul isi va reveni se inseala. Niciodata o crestere brusca a valutei (euro sau dolar) fata de leu nu a fost urmata de o scadere tot atat de brusca. Scaderea a fost lenta si nu atins pragul minim pe care valuta l-a avut comparativ cu leul inainte de crestere.
Poate va spune cineva ca BNR este datoare sa intervina pe piata sa stabilizeze cursul.
BNR nu este datoare sa intervina pe piata atunci cand leul se devalorizeza datorita stagnarii economiei. BNR intervine doar atunci cand leul se devalorizeza datorita unor speculatii.

Asa ca... facem in fiecare luna (daca se poate in fiecare saptamana) referendumuri si la toamna vom "canta" precum greierele: "cri, cri, cri toamna gri..."

Si... atentie... leul se devalorizeaza rapid fata de TOATE valutele.
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Dupa revolutia din '89 am ajuns la inflatie cu 3 cifre, dobanzi de 150% si ne-am revenit. Si-atunci a fost greu de facut schimbarile si-atunci economia a derapat... Noi romanii suntem adaptabili si rabdatori. O luam de la capat mereu si speram in mai bine.
Speranta nu moare si o sa ne revenim repede.
Deocamdata deficitul a scazut in ultima luna. Se scot la iveala marile tunuri si fraude facute din bugetul statului...
adriantot a scris:

Dupa revolutia din '89 am ajuns la inflatie cu 3 cifre, dobanzi de 150% si ne-am revenit.

Da ne-am revenit in zece ani, cu iesiri in strada, cu "tunuri", cu impozit de 38% si TVA de 22%.
Oare chiar atat de repede am uitat anii '90?
Oare chiar atat de repede am uitat cum erau falimentate rand pe rand intreprinderile de stat, prin societati capuse, pentru a fi vandute pe preturi de nimic contra unor comisioane grase?
Dar.. intreprinderile de stat erau "o gramada de fier vechi"... cine oare o fi spus asta chiar in anul de gratie 1990? Va suna cunoscut?

Nu ma incanta sa mai pierd zece ani din viata doar pentru ca politicienii nu se inteleg intre ei.
Nu vreau sa o iau iar de la inceput doar pentru ca ciolanul este prea mic si nu ii multumeste pe toti politicienii.
Si nici nu vreau ca fiul meu sa treaca prin ce am trecut eu, iar tineretea sa si-o piarda asa cum am pierdut-o eu.

Oricum discutiile sunt inutile, pentru ca "niciodata masele nu au influentat istoria".

Nu o spun eu - a spus-o Dan Amedeo Lazarescu.

Poate unii isi mai aduc aminte cine a fost.
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Toata aceasta tevatura politica a fost declansata de cei care au bani, evident din spolierea "prostimii", de cei pe care ii gonea din urma sorocul justitiei.

Cand ai bani munciti, nu-i arunci pe "apa sambetei" de propaganda sufocanta, pe o propaganda care arunca o ceata deasa pe populatie. Cand ai bani munciti nu incerci sa-i prostesti pe cei care au suportat criza cu stoicism si cu speranta legitima ca sacrificiul lor se va termina intr-un viitor cat de cat previzibil. Nu le arunci sacul in cap, spunandu-le ca de maine o sa-si capete mierea si laptele pe care l-au visat, dupa care ii scurtezi de cap.

Toata aceasta tevatura este multumitoare in primul rand pentru pescuitorii in ape tulburi, nicidecum pentru o populatie care, chiar daca are ceva de impartit personal cu presedintele, o putea face in toamna, la alegeri, asa cum a facut-o si in iunie la "locale".
Graba cu care s-a provocat aceasta nenorocire este mai mult decat graitoare.

Un popor invatat cu democratia autentica, nu se grabeste. Asteapta sorocul constitutional ca sa-si ia revansa democratica.
De aceea exista cicluri electorale, nu ca sa fie sarite, interpretate, rascolite si pana la urma ignorate.
Partea militanta din acest popor face demonstratii ca sa-i fie auzit glasul si dorinta, nu ca sa produca haos politic si economic pentru ca stie ca el, poporul, va fi acela care va plati oalele sparte.

Iar daca un popor intreg sau o majoritate care conteaza totusi psihologic va dori sa plateasca aceste oale sparte, se va implini asta.

Din pacate cei cu bani nemunciti si furati de la cei pe care incearca sa-i prosteasca acum cu un tricou (ce ironie a soartei sa-i platesti omului ani de zile de sacrificiu cu un tricou si o sepcuta si cu circ!) nu vor achita nota de plata.
Nu ei vor plati, ei se vor fofila in spatele legilor interpretate halucinant, se vor fofila in averile imprastiate pe la rude, vor avea bani sa-si plateasca huzurul chiar si daca euro va ajunge la 10 lei pentru ca, nu-i asa, au averi care le ajung lor si neamului lor pe 10 generatii de-acum incolo.

Nota de plata o vom achita noi, inclusiv cei care cu bucurie in suflet si haine de sarbatoare se vor duce duminica sa puna stampila pe DA.

PS. @adriantot....asteptam cu interes denuntarea tuturor "tunurilor", nu numai a celor alese pe spranceana precum comisia tehnica de la comisia de etica de la comietetul comitiei din comitetul consiliului....
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)