elga50 ( :bow: ) a scris:
Toata aceasta tevatura este multumitoare in primul rand pentru pescuitorii in ape tulburi, nicidecum pentru o populatie care, chiar daca are ceva de impartit personal cu presedintele, o putea face in toamna, la alegeri, asa cum a facut-o si in iunie la "locale".
Mandatul lui Traian Basescu este pana in 2014, la toamna ne alegem doar parlamentarii. Sunt cam mult 2 ani si ceva de cearta pe butoane.
Traian Basescu a ajuns in situatia asta pentru ca nu se poate multumi sa fie garantul Constitutiei, se autoproclama garantul functionarii justitiei si garantul iesirii din criza + al progresului economic desi puterea executiva este guvernul. Ca sa nu mai vorbesc despre atitudinea de acum fata de puterea legislativa, parlamentul... de ce as fi intelegatoare cu dispretul sau fata de parlamentari?
Puterea prezidentiala nu este printre puterile enumerate de Constitutie:
(4) Statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor - legislativa, executiva si judecatoreasca - in cadrul democratiei constitutionale.
Faptul ca isi exprima sentimentele intr-un limbaj colorat nu mi-l face simpatic, consider ca e o tehnica de manipulare excelenta: a reusit sa planteze in mintea multor oameni de buna credinta ideea ca acele cuvinte ‘’ii scapa’’ iar originea lor este in caracterul de nestapanit in fata ilegalitatilor, nedreptatilor, abuzurilor etc. Unii vor o tara ca afara, eu m-as multumi cu un presedinte care sa nu mai faca misto de nimeni.
Pe mine acest comportament, nu posetele Elenei Udrea sau faptul ca EBA respira aer de Bruxelles ma trimit la referendum. Mai votez pentru ca radacinile toxice ale PDL si imitatorii lui Traian Basescu mi-au influentat prea mult viata personala din 2009 incoace.
A, si mai votez pentru cum m-am simtit cand a refuzat sa il numeasca prim-ministru pe Klaus Johannis si l-a pus iar pe Boc.
Recunosc ca votez pe baza sentimentelor personale, insa in mintea mea ce e bine pentru mine este bine si pentru tara mea.
Aici este un interviu dat de Johannis ziarului Romania Libera in 2010 dupa ce presedintele a anuntat masurile de iesire din criza:
[ link extern ]