avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012?

1. Se vor prezenta la urne 50%+1 dintre alegatori?

2. Care va fi procentajul Pro si Contra demiterii presedintelui?
cam asa ar sta lucrurile determinate stiintific (dupa ce basescu si ai lui le-au spus pdl-istilor puri s-o dea cotita (sa se razgandeasca, pentru ca asa s-au razgandit dupa ce s-au mai gandit si ei (basescu si ai lui), adica sa nu vina la vot, ca n-are rost, chiar niciun rost)...

PREZENŢÃ LA VOT, REFERENDUM 2012 - 52,34% prezenţă la vot

INTENŢIA DE VOT, REFERENDUM 2012

- 72,08% - pentru demiterea preşedintelui
- 27,92% - împotriva demiterii preşedintelui

[ link extern ]

Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
ContSters257414, utilizator
elga50 ( :bow: ) a scris:
Toata aceasta tevatura este multumitoare in primul rand pentru pescuitorii in ape tulburi, nicidecum pentru o populatie care, chiar daca are ceva de impartit personal cu presedintele, o putea face in toamna, la alegeri, asa cum a facut-o si in iunie la "locale".

Mandatul lui Traian Basescu este pana in 2014, la toamna ne alegem doar parlamentarii. Sunt cam mult 2 ani si ceva de cearta pe butoane.

Traian Basescu a ajuns in situatia asta pentru ca nu se poate multumi sa fie garantul Constitutiei, se autoproclama garantul functionarii justitiei si garantul iesirii din criza + al progresului economic desi puterea executiva este guvernul. Ca sa nu mai vorbesc despre atitudinea de acum fata de puterea legislativa, parlamentul... de ce as fi intelegatoare cu dispretul sau fata de parlamentari?

Puterea prezidentiala nu este printre puterile enumerate de Constitutie:
(4) Statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor - legislativa, executiva si judecatoreasca - in cadrul democratiei constitutionale.

Faptul ca isi exprima sentimentele intr-un limbaj colorat nu mi-l face simpatic, consider ca e o tehnica de manipulare excelenta: a reusit sa planteze in mintea multor oameni de buna credinta ideea ca acele cuvinte ‘’ii scapa’’ iar originea lor este in caracterul de nestapanit in fata ilegalitatilor, nedreptatilor, abuzurilor etc. Unii vor o tara ca afara, eu m-as multumi cu un presedinte care sa nu mai faca misto de nimeni.

Pe mine acest comportament, nu posetele Elenei Udrea sau faptul ca EBA respira aer de Bruxelles ma trimit la referendum. Mai votez pentru ca radacinile toxice ale PDL si imitatorii lui Traian Basescu mi-au influentat prea mult viata personala din 2009 incoace.
A, si mai votez pentru cum m-am simtit cand a refuzat sa il numeasca prim-ministru pe Klaus Johannis si l-a pus iar pe Boc.

Recunosc ca votez pe baza sentimentelor personale, insa in mintea mea ce e bine pentru mine este bine si pentru tara mea.

Aici este un interviu dat de Johannis ziarului Romania Libera in 2010 dupa ce presedintele a anuntat masurile de iesire din criza:
[ link extern ]
Atata lucru stiu si eu, ca ignoranta ce ma aflu pe lumea asta, ca in toamna sunt alegeri parlamentare. Ma duceam cu gandul mai departe, dar nu atat de departe pana in anul 2014, ci mai aproape, sa zicem la inceputul lui 2013.

Cand arde casa si sar vecinii sa ajute la stingerea ei, e un lucru laudabil.
Cand proprietarul sau cineva in numele proprietarului pune focul si sar vecinii sa-l stinga, aceea se cheama ca sunt luati de fraieri si ca proprietarul in fond avea nevoie de asigurare...;)

Mi-ar placea sa-mi raspunzi la intrebari mult mai simple decat cine e sau nu garantul constitutiei (ma depaseste problema!):
- de ce crezi ca in PV de la sectii nu se mai mentioneaza stampile primite-stampile predate;
- de ce nu mai sunt listele speciale, ale celor care voteaza in alta sectie? Era greu de tinut aceste liste?
Cam atat. Nu vreau sa fac prea mult deranj...

Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
elga50, moderator
Eu personal consider ca numitul BASESCU TRAIAN nu mai are ce cauta in viata politica niciodata si sincer sa fiu mi-e rusina ca nepotii si stranepotii mei ii vor citi peste ani numele in cartile de istorie, asta daca se va obosi cineva sa-l mentioneze.
Sunt constient ca nici cine a fost inainte si nici cine va veni dupa nu a fost si nu va fi modelul reprezentativ legal si moral al unui stat aflat intr-o perpetua deriva, dar poate macar un strop de umanitate se va regasi pe undeva!
Voi merge la vot si voi pune stampila pe DA si sunt curios daca poate cineva sa ma condamne, chiar si cu riscul de a ajunge Euro la 10 lei...intr-un fel sau altul, basescu nu va ramane presedinte pana in 2014!
stan petru-radu a scris:

Eu personal consider ca numitul BASESCU TRAIAN nu mai are ce cauta in viata politica niciodata si sincer sa fiu mi-e rusina ca nepotii si stranepotii mei ii vor citi peste ani numele in cartile de istorie, asta daca se va obosi cineva sa-l mentioneze.
[..]
Voi merge la vot si voi pune stampila pe DA si sunt curios daca poate cineva sa ma condamne, chiar si cu riscul de a ajunge Euro la 10 lei...intr-un fel sau altul, basescu nu va ramane presedinte pana in 2014!

Impotriva unor convingeri pasionale nu se pot aduce argumente rationale.

Puteti sta linistit - nu va va condamna nimeni pentru opinia dvs. - de 22 de ani, Romania este o tara libera, chiar daca in ultimii 8 ani a fost condusa de un diktator.

Problema este ca in cazul in care "Euro va ajunge la 10 lei" va veti condamna singur.

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)