avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Concluzii doar prin avocat la toate instantele
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Concluzii doar prin avocat la toate instantele

Art. 83. - (1) In fata primei instante, precum si in apel, persoanele fizice pot fi reprezentate de catre avocat sau alt mandatar. Daca mandatul este dat unei alte persoane decat unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii asupra exceptiilor procesuale si asupra fondului decat prin avocat, atat in etapa cercetarii procesului, cat si in etapa dezbaterilor.
(2) In cazul in care mandatarul persoanei fizice este sot sau o ruda pana la gradul al doilea
inclusiv, acesta poate pune concluzii in fata oricarei instante, fara sa fie asistat de avocat, daca
este licentiat in drept.

(3) La redactarea cererii si a motivelor de recurs, precum si in exercitarea si sustinerea recursului, persoanele fizice vor fi asistate si, dupa caz, reprezentate, sub sanctiunea nulitatii, numai de catre un avocat, in conditiile legii, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 13 alin. (2).

(4) In cazul contestatiei in anulare si al revizuirii, dispozitiile prezentului articol se aplica in mod corespunzator.

Reprezentarea conventionala a persoanelor juridice
Art. 84. - (1) Persoanele juridice pot fi reprezentate conventional in fata instantelor de judecata numai prin consilier juridic sau avocat, in conditiile legii.

(2) La redactarea cererii si a motivelor de recurs, precum si in exercitarea si sustinerea recursului, persoanele juridice vor fi asistate si, dupa caz, reprezentate, sub sanctiunea nulitatii, numai de catre un avocat sau consilier juridic, in conditiile legii.

(3) Dispozitiile alin. (1) si (2) se aplica in mod corespunzator si entitatilor aratate la art. 56 alin. (2).


prn urmare, rezulta de aici ca mandatarii
[nu mai pot pune ni un fel de concluzii la instantele de fond, cum prevedea vechiul cod ce procedura civila,atat in etapa cercetarii procesului, cat si in etapa dezbaterilor.
, prin umrare practica prin care un mandatar prin procura ducea procesul pana la finalizare si punea concluzii scrise inceteaza, Noul cod prevazand expres ca mandatarul nu poate pune concluzii asupra exceptiilor procesuale si asupra fondului decat prin avocat,.
Incluzandu-se explicit si faza cercetarii inseamna ca practic, manadatarul nu mai poate efectua, nici un act procesual in instanta, orice discutie juridica in contradictoriu in instanta fiind obligatorie a fi facuta prin avocat!

astept opiniile voastre...
Ma faceti sa rad domnule avocat cu citatul: ??? Accesul liber la actul de justitie ???
Ei bine....toata lumea are acces la act?/
Ei bine DA dar in ce forma....cei ce sunt saraci se aleg cu avocati din oficiu.....majoritatea stagiari care nu prea stiu multe....cand spun asta stiu ce zic ca de vreo 6 luni sunt nevoit sa merg prin salile de judecata si ma bufneste rasul si groaza ce pot vedea ..... asta e dreptate??
Nu prea cred
Mai exista o a doua categorie de oameni.....care sunt cu salarii dar sunt luati de val de vorbele fumoase ale unor avocati
Rar gasesti avocati care prima data sa iti ceara timp sa studieze cazul, sa nu iti ceara bani pentru timpul lor si dupa aia sa-ti spuna pretul.
Eu sunt norocos cu un astfel de avocat pe care l-am intanlit....e adevarat mai tarziu dar cred ca e mai bine decat prea tarziu.

Cu tot respectul pentru opinia diumneavoastra si e departe gandul si intentia de a jigni.Este numai o observatie a unui simplu cetatean care nu se pricepe la astfel de lucruri dar viata ma adus in asa fel sa fiu implicat si am ajuns sa citesc foarte multe despre drept sa pot intelege si eu ceva cand am o conversatie cu un avocat.



avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

juristconsult a scris:

??? Accesul liber la actul de justitie ???


Din acest motiv consider ca se va ajunge la asistenta juridica gratuita.
Echivalent cu avocatul din oficiu in cadrul procesului penal.


gresiti stimata doamna!
Codul 1 din 23 iulie 1993, codul de procedura publicat in M.Of.177 din 26 iulie 1993, cu modificarile si completarile ulterioare, este Codul de Procedura civila dupa care se lucreaza si se judeca acum............
ATENTIE !!! Acest act va fi abrogat la data de 1 februarie 2013 prin Legea 76/2012
principala problema este urmatoareaa>
anumiti avocati, nu mai citesc > invoca practica judiciara sau articole din legi care sun abrogate demult.
din ce act normativ in vigoare la data publicarii fac parte articolul 83 si 84 invocate de dumneavoastra?
RUSINE!!!!!!!!!!!!!

Buna ziua!
Codul 1 din 23 iulie 1993 codul de procedura civila, publicat in M.Of.177 din 26 iulie 1993, cu modificaril si completarile ulterioare, este in vigoare acum
ATENTIE !!! Acest act va fi abrogat la data de 1 februarie 2013 prin Legea 76/2012
de unde ati luat articolul 83 si 84 pe care le-ati invocat mai sus?
dintr-o lege in vigoare la data publicarii anuntului?
RUSINE!!!!, ca si avocat trebuia sa invocati si actul normativ
Eu, ca si jurist intr-o institutie publica, sunt obligat sa depun toate diligentele in dosarul care mi-a fost repartizat, si drept urmare, invoc.
asa am ajuns la concluzia ca ,,MANANC AVOCATI PE PAINE<< in ceea ce priveste dosarele mele!
ANUMITI AVOCATI, NU CITESC!
INVOCA ARTICOLE DIN LEGI DEJA ABROGATE!
MERG PE PRACTICA JUDICIARA!
SUNT FOSTI POLITISTI SAU FOST PROCURORI SAU JUDECATORI!
NU CITESC!
MI-AR PLACEA SA-I AM ADVERSARI IN INSTANTA, SA-I UMILESC!
:oops: Intervenție moderator:

D-le Năstase_Cristian_Mihail vă rog să vă limitați la opinii asupra subiectului pus în discuție și să vă temperați limbajul.
Pe acest forum nu sunt permise atacurile la persoană sau aprecieri de genul celor făcute de D-voastră la adresa unor categorii profesionale.

La următoarea abatere de la regulile acestui forum mesajele D-voastră vor fi șterse.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
Patrick_, utilizator
ok!
scuze penru limbaj!
numai bine!

Alte discuții în legătură

Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)
Pot reprezenta o ruda in instanta? lylygry lylygry eu in calitate de fiica il pot reprezenta in instanta pe tatal meu pe baza unei procuri notariale? dar pe bunica mea? va rog, daca puteti, sa imi ... (vezi toată discuția)
Mandat de reprezentare doberv doberv daca un prieten are pe rol un proces civil si nu stie ce sa vorbeasca in instanta si este si emotiv daca imi face mandat de reprezentare prin notar ma pot duce ... (vezi toată discuția)