Jocandi causa a scris
Eu nu inteleg unde vedeti marea schimbare. Nici in actuala reglementare nu era posibil sa depui concluzii orale in fata Instantei in calitate de mandatar. Ce-i schimbat acum? Unde-i marea noutate?
Nu inteleg de ce numai avocatii pot depune concluzii orale, dar asta-i alta problema.
imi pot reprezenta angajatorul intr-un litigiu de milioane de Eur si nu imi pot reprezenta sotia intr-un litigiu de 100 lei?
Ha?
ca sa intru in barou trebuie sa tocesc mai rau ca in facultate, sa dau subiecte de sinteza la 40 ani, dupa 15 ani de litigii, inclusiv la ICCJ? E normal, in conditiile in care cei mai slabi studenti dintre colegii mei au fost facuti avocati doar in baza unui interviu si a doua semnaturi de la 2 avocati? Unde-i egalitatea?
Stimate coleg, cred ca sotia o puteti reprezenta, mai cititi putin prin stufosul cod, si vedeti ca puteti.
pe de alta parte atata vreme cat in legea 514/2003 privind consilierii juridici se specifica ca se aplica si legea avocatilor, acele dispozitii, in opinia mea sunt incidente, in conditiile legii si statutului profesional.
Pe de alta parte cu intrarea in Baroul de Avocati exista o decizie a UNBAR prin care in conditiile in care faceti dovada ca ati sustinut examen la anumite materii de drept, puteti intra fara examen.
Deci in conditiile noului cod de procedura civila in instanta se vor putea prezenta avocatii si consilierii juridici cu respectarea legii si a statutului profesional, si cu obligatia dovedirii acestei calitatii in aceleasi conditii.