@Joha, sustin punctul dv de vedere, cu un amendament: BEC a emis o hotarare,
Hotărârea BEC nr. 34 privind interpretarea dispozițiilor art.17, art.18, art.31 alin.(3) și art.62 din Legea nr.3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, cu modificările și completările ulterioare si care poate fi consultata aici:
[ link extern ] ,
prin care interpreteaza normele juridice in baza carora se va desfasura si s-a desfasurat referendumul, CCR ignora complet interpretarea BEC si emite o hotarare prin care ignora si
articolul 17 alin (2) din legea referendumului[/b Reactualizarea listelor electorale permanente se face de către primari, potrivit prevederilor Legii nr. 68/1992, respectiv ale Legii nr. 70/1991, republicată, cu modificările ulterioare, în termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului.
lasand sa se inteleaga ca votul este pentru alegerea presedintelui . Mai mult, unul dintre membrii Curtii declara presei ca nu exista notiunea de liste electorale pemanente.
Mai departe, am in vedere solicitarile adresate Guvernului, de o inegalabila ineptie, pentru ca apoi, in virtutea ignorarii art. 17, sa nu ia in considerare datele pe care Guvernul i le putea da. Guvernul putea da numai situatii, nu listele electorale.
Corect, nu Curtea Constitutionala este in discutie, ci incapacitatea membrilor sai de a intelege ca nu suntem o tara de imbecili ...