avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã constate cã Bãsescu a fost demis de popor

Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de deciziile BEC şi CCR şi să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de români.

Proiectul de hotărâre propus de Ghişe şi remis AGERPRES prevede că Parlamentul a luat act de hotărârile BEC şi CCR, constată că sunt îndeplinite prevederile articolul 10 din legea 3/2000 a referendumului şi că preşedintele României a fost demis de către popor. De asemenea, proiectul prevede că legislativul constată că funcţia de preşedinte al României este vacantă, iar în termen de 90 de zile Guvernul va organiza alegeri pentru această funcţie. AGERPRES

[ link extern ]
avocat lascoschi: Uitati faptul ca parlamentul a interzis prin constitutie schimbarea formei de guvernamant prin imposibilitatea efectiva de a se efectua un referendum pentru a se intreba poporul daca nu ar dori monarhie in loc de republica.

cu basescu lasat la cotroceni sunt sanse sa avem jdemii de ani o "monarhie"... securista... ca are timp sa-si "pregateasca" urmasul... mrrr!.u-ul.

... nu e clar cum se poate ramane/pune "monarh" in era basescu?... uite nu e/uite e cu cvorum... uite lista neactualizata/uite lista actualizata de alegatori... uite alba/uite neagra... dupa cum vrea muschii (barosii) lu' basescu...

Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
ContSters257414, utilizator
@Joha, sustin punctul dv de vedere, cu un amendament: BEC a emis o hotarare, Hotărârea BEC nr. 34 privind interpretarea dispozițiilor art.17, art.18, art.31 alin.(3) și art.62 din Legea nr.3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, cu modificările și completările ulterioare si care poate fi consultata aici: [ link extern ] ,
prin care interpreteaza normele juridice in baza carora se va desfasura si s-a desfasurat referendumul, CCR ignora complet interpretarea BEC si emite o hotarare prin care ignora si articolul 17 alin (2) din legea referendumului[/b
Reactualizarea listelor electorale permanente se face de către primari, potrivit prevederilor Legii nr. 68/1992, respectiv ale Legii nr. 70/1991, republicată, cu modificările ulterioare, în termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului.

lasand sa se inteleaga ca votul este pentru alegerea presedintelui . Mai mult, unul dintre membrii Curtii declara presei ca nu exista notiunea
de liste electorale pemanente.
Mai departe, am in vedere solicitarile adresate Guvernului, de o inegalabila ineptie, pentru ca apoi, in virtutea ignorarii art. 17, sa nu ia in considerare datele pe care Guvernul i le putea da. Guvernul putea da numai situatii, nu listele electorale.

Corect, nu Curtea Constitutionala este in discutie, ci incapacitatea membrilor sai de a intelege ca nu suntem o tara de imbecili ...
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
elena138, utilizator
Basescu mai are acest mandat si gata...
Intereseant ar fi un alt aspect pe care nu l-am studiat...
Daca ar fi fost demis nu ar mai fi avut dreptul sa candideze din nou?
Adica sa ajunga la un al treilea mandat deoarece nu a avut doua mandate conform constitutiei?

Nu isi va pune urmasi.
Exista o temere inoculata de cei care vor puterea.

PSD se va rupe de liberali dupa alegeri dupa parerea mea.
PSD a avut nevoie de Crin Antonescu acum...

Joha, eu am incredere in CCR si este normal sa fie formata din oameni si nu din masini...

Imi pare mai mult decat jenant atacul mass-mediei asupra judecatorei Aspasia Cojocaru, dar in general mereu ei pun problema aiurea.

Am avut situatii in care aveam clientul liber si la TV se zicea ca a fost arestat...
De multe ori dezinformeaza...
Mass-media nu este asa de treaba si pentru popor asa cum vrea sa arate ea...mass-media are propriile sale interese...
Eu ca omul de pe zebra....nu mai am incredere in nimeni....asa cum presa dezinformeaza...de unde stiu eu ca garajul domnului suspendat nu beneficiaza si acesta de un aparat de dezinformare....cert este urmatorul lucru.....lumea nu iese in strada degeaba....nu a iesit nici asta iarna degeaba....
Este adevarat ca CCR este format din oameni...si nu din masini...inca nu traim in viitor sau in Star Trek....dar si daca vedem exprimarea numai la tv a acestor inalti magistrati, eu ca om dupa zebra ma gandesc ...Sa ma fereasca D zeu sa am treaba la ...cremenal.....:(

Si nu ma refer numai la doamna Aspazia ...ci si la alti membrii unii dintre ei fiind din cei care se presupune ca au votat validarea...

In rest numai de Bine....insa cei care sustin ca se mai poate face ceva acum de catre Parlament Raman la parerea ca se imbata cu apa rece.....atentie Maine ploua...asa s a anuntat...
Era bine sa fie d-l Basescu demis, gasca usl era satisfacuta, cei 7,4 milioane de cetateni asisderea, dl. Crin Antonescu ne putea distra in continuare, in fiecare seara la orele 19 de la pupitrul Administratiei Prezidentiale cu noi "politruci" si declaratii belicoase la adresa d-nei Merkell...
Sa stiti ca in numai cateva zile de cand d-l Basescu nu cuvanteaza, nu mai sunt breking-news-uri la TV; daca d-l Basescu nu mai, nimic nu e... Antena 3 intra in somaj, ca si "sindicatul Dogaru"-bietii pensionari sindicalisti, pierd diurna zilnica...
Sau urmeaza o noua cruciada: antonescu contra ponta? Vom afla oare ca ponta are figura de mongoloid si ca e ochelarist? Sau ca a avut ceva afaceri la Rovinari?

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Justitia e oarba...total....sau mai intrezareste ceva? Lidia2012 Lidia2012 Ieri a avut loc un Referendum in tara mea, Romania. Pentru validarea lui CREMA Justitiei, adica....Curtea Constitutionala (Pardon ! pentru..cacofonie) , ... (vezi toată discuția)