avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Proiect de hotãrâre prin care Parlamentul sã constate cã Bãsescu a fost demis de popor

Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de deciziile BEC şi CCR şi să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de români.

Proiectul de hotărâre propus de Ghişe şi remis AGERPRES prevede că Parlamentul a luat act de hotărârile BEC şi CCR, constată că sunt îndeplinite prevederile articolul 10 din legea 3/2000 a referendumului şi că preşedintele României a fost demis de către popor. De asemenea, proiectul prevede că legislativul constată că funcţia de preşedinte al României este vacantă, iar în termen de 90 de zile Guvernul va organiza alegeri pentru această funcţie. AGERPRES

[ link extern ]
Joha a scris:

....atentie Maine ploua...asa s a anuntat...


cu picaturi contondente? ;) Cred ca va fi o bucurie sa se demonstreze pe ploaie, la Parlament.:))
Nu stiu ce se mai poate face, dar cred ca ar trebui modificata legislatia in sensul pe care il cere Europa, respectiv referendum fara cvorum (ce aberatie!) si dublu grad de jurisdictie in hotararile constitutionale. Adica ori este instanta (si ar trebui sa existe cale de atac, cel putin in chestiuni care privesc manifestarea de vointa a populatiei in mod direct) ori este organ politic, in acest caz este clar ca politica statului fiind atributul Parlamentului, acesta ii controleaza hotararile.

In orice caz, puterile presedintelui trebuie limitate prin prevederi foarte clare, astfel incat un nou Basescu sa nu mai poata perverti legea. Bine, exista si un soi de aparat care se face auzit, in pofida oricaror explicatii logice si impotriva oricarui specialist in domeniul in care se exprima el (acolo unde a intervenit s-a ales praful). Ramane de vazut cum a fost posibil ca numai o parte sa fie ascultata si indreptatita, si ma refer aici la populatie si presedinte, nu intra in discutie USL, pentru ca nu s-a dus lumea sa voteze cu cineva.
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
Ares-3, moderator
Joha,
Sa te fereasca Dumnezeu sa ai treaba si la civil :weg:
Vis a vis de iesitul in strada: la mine in municipiu, iarna, demonstrantii au fost adusi cu autocarele, de prin judet, cand nu au mai fost adusi, au ramas 10 insi-o masa calda, la restaurant, contra 2 ore de fluturat drapel, zilnic aceeasi.
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
Martonze, utilizator
Da, ma tem ca doamna Martoneze are dreptate.
Din cate am inteles si in Atena situatia era cam la fel...

Referitor la boicot sa nu uitam cum si parlamentarii boicotau...
Adica poporul nu are dreptul sa boicoteze si doar parlamentarii ca ei sunt mai cu mot?

Dreptul la boicot este un drept...al poporului...deoarece alesii nu pot avea mai multe drepturi decat cei pe care ii reprezinta...



Cine s-a exprimat prin vot nu rade de cei care au facut acelasi lucru. Asta ati facut pe 29 si in zilele urmatoare, ati ironizat fraierii care au votat, incluzandu-i in ceea ce numiti dv. "gasca usl". Deci nu faceti parte. Sunteti in partea aceea care afirma ca referendumul a fost castigat de o minoritate inteligenta (cu asa postare pe blogul personal, ma mir ca se considera inteligent, dar noi, cei 8,5 milioane, nu suntem inteligenti ca sa intelegem, nu?!)
Sigur, nici albul nu e negru, cum sa fie 8, 5 egal cu el insusi?!
Eu chiar am avut pauza, n-ati constatat ca nu v-am stat in coasta?
@Lascoschi, ce treaba are biocotul parlamentarilor cu votul la referendum? Boicotul nu poate contribui la stabilirea unei forme democratice de manifestare a dreptului electoral.
Cred ca putem vorbi mult si bine pe tema boicotului, dar haideti sa ne referim la prevederi legale, nu la opinii politice, bine?

Dreptul la boicot este un drept...al poporului...deoarece alesii nu pot avea mai multe drepturi decat cei pe care ii reprezinta...


Daca-mi dati si prevederea legala, jos palaria! :)

Da, ma tem ca doamna Martoneze are dreptate.


Nu va temeti, ca n-are!
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
elena138, utilizator
Dar pe aia ca se spune ca la alegeri se fura cu sacii o stiti?

Si la referendum a cam circulat un zvon...

Boicotul este un drept al poporului la fel cu dreptul alesilor la boicot...
De ce nu intrebati parlamentarii...?:)

Din punctul meu de vedere formula Basescu - Ponta este o formula care mie imi spune ca totul va fi O.K. dupa ce se va termina tot acest circ.

Adica fiecare isi va vedea de treaba lui conform competentelor legale.
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Justitia e oarba...total....sau mai intrezareste ceva? Lidia2012 Lidia2012 Ieri a avut loc un Referendum in tara mea, Romania. Pentru validarea lui CREMA Justitiei, adica....Curtea Constitutionala (Pardon ! pentru..cacofonie) , ... (vezi toată discuția)