avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EVACUARE COINDIVIZAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EVACUARE COINDIVIZAR

Buna ziua .
Sunt coindivizar cu o cota de 1/3 iar de curind am facut precontract de vinzare cumparare cu un al doile acoindivizar care are o cota tot de 1/3 . Al treile coindivizar are deasemeni o cota de 1/3 dar nu vrea sub nici o forma sa ne dea voie sa intram pe teren sau in locuinta . Acesat este si motivul pentru care unul dintre coindivizari isi ia lume in cap . Am depus o chemare in judecata in vederea EVACUARAII acestuia de al treile , fiind recalcitrant , scandalagiu . Pe parcurs i-am depus si plingere la Politia pentru amenintare cu bataia . In plingerearespectiva am invocat si faptul ca nu am unde locui impreuna cu sotia , in prezent locuind cu socrii mei bolnavi - CANCER respectiv PRAKINSON . Am depus copii dupa certificatele medicale .
INTREBARE : am sanse sa-i evacuez pe scandalagii ?
CHEMAREA IN JUDECATA ESTE DEPUSA CU ORDONANTA PRESEDINTIALA infatisarea pe 17 oct 2012
EVOVAN a scris:

MOTIVE SOLIDE : AMENINTAREA CU BATAIA SI NU NE PERMITE SA INTRAM PE PROPRIETATE (reclamatie politie - dosar penal) .A ocupat ilegal toata cladirea (reclamattii) .Extindere ilegala (consatat oficial de catre Primarie ) Si am si martori .
ESTE SIFICIENT PT EVACUAREA DE PE COTA MEA ?

După cum spuneam, până nu se face partajul, nu există o cotă a D-voastră și o cotă a lui din casă.
Există doar o cotă din dreptul asupra a întregii case, ceea ce înseamnă că toți au dreptul să folosească întreaga casă.
Doar după partaj se va individualiza cota fizică din casă a fiecăruia.

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2012
Patrick_, utilizator
Eu inteleg pozitia dar invoc : art. 36 din Legea nr. 114/1996
Art. 36 din Legea 114/1996 a fost abrogat prin Legea nr. 230/2007 incepand cu 22.08.2007.

Și chiar înainte de a fi abrogat, acel articol nu are nimic de a face cu evacuarea, ci cu unele măsuri pe care le poate lua instanța pentru folosința normală a imobilului. „Folosirea normală a imobilului” nu înseamnă evacuare.

Evacuarea este o mpsură extremă care se dispune, în general, doar în situațiile în care un imobil se ocupă fără drept. Ori în cazul D-voastră coproprietarul resectiv are un drept de proprietate, deci nu poate fi evacuat.
a ocupat TOT . ASTA NU ESTE FARA DREPT ? NU ESTE FARA DREPT NU POTEM PATRUNDE ACOLO ??
Tocmai asta spuneam.
Puteți cere instanței să dispună măsuri pentru a putea intra și folosi imobilul în comun cu ceialalt coproprietar.
Dar nu puteți cere evacuarea lui pentru că și el are dreptul de a folosi casa.

Nu este „fără drept” să folosească tot imobilul. Și D-voastră aveți dreptul de a folosi tot imobilul în comun cu celălalt coproprietar. Proprietatea în comun dă dreptul fiecăruia să folosească tot imobilul în comun cu ceialalți coproprietari.
Abia după partaj veți avea fiecare câte o parte pe care o veți putea folosi exclusiv.

Sau, ca să mă exprim altfel, se poate cere evacuarea doar din partea de imobil care vă aparține în exclusivitate, iar această parte de imobil se va identifica și vă va fi atribuită în proprietate exclusivă doar prin partaj când se va pune capăt coproprietății, adică fiecare va avea partea lui din casă.
Până la partaj nu vi se va admite cererea de evacuare.
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2012
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Indiviziune ContSters262943 ContSters262943 Am depus o actiune de iesire din indiviziune . Coindivirarii ma ameninta cum ca oricum nu are ce sa mi ramina de acolo ( este o casa in care am copilarit - am ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata ContSters326883 ContSters326883 In cazul in care sunt doi mostenitori (mama si fiu ) pe o singura cota de 1/3 , acestia pot fi chemati in judecata separat pentru o atribuire de spatiu pina la ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru lipsa de folosinta kukuk kukuk Detin cota de 1/3 dintr-un imobil [act de proprietate intabulat in c.f.].Ce sanse ar fi sa obtin in instanta o chirie lunara de la cei care locuiesc in imobil? ... (vezi toată discuția)