avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EVACUARE COINDIVIZAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EVACUARE COINDIVIZAR

Buna ziua .
Sunt coindivizar cu o cota de 1/3 iar de curind am facut precontract de vinzare cumparare cu un al doile acoindivizar care are o cota tot de 1/3 . Al treile coindivizar are deasemeni o cota de 1/3 dar nu vrea sub nici o forma sa ne dea voie sa intram pe teren sau in locuinta . Acesat este si motivul pentru care unul dintre coindivizari isi ia lume in cap . Am depus o chemare in judecata in vederea EVACUARAII acestuia de al treile , fiind recalcitrant , scandalagiu . Pe parcurs i-am depus si plingere la Politia pentru amenintare cu bataia . In plingerearespectiva am invocat si faptul ca nu am unde locui impreuna cu sotia , in prezent locuind cu socrii mei bolnavi - CANCER respectiv PRAKINSON . Am depus copii dupa certificatele medicale .
INTREBARE : am sanse sa-i evacuez pe scandalagii ?
CHEMAREA IN JUDECATA ESTE DEPUSA CU ORDONANTA PRESEDINTIALA infatisarea pe 17 oct 2012
Stimat forumist,

Bineînțeles că ar trebui să ascultați sfaturile date privind începerea unui proces de partaj.

Văd, totuși, că aveți anumite reticențe, pe care eu nu le înțeleg, însă. Într-un stat de drept, dreptatea este necesar să fie consolidată pe calea justiției. Tocmai de aceea este pus la dispoziția dvs acest mecanism.

Astfel, problema dvs este simplă: începeți un proces de partaj, așa cum v-a sugerat colegul Patrick, și în funcție de rezultatul partajului, puteți demara o evacuare. Din păcate, dacă demarați această procedură, drepturile dvs nu pot fi întărite, deci pierdeți timpul.

Cu stimă.
Sunt de acord . Actiune de partaj dureaza . Eu doresc sa fie evacuati dupa 1/3 din imobil indiferent care ar fi aceasta , deoarece ei au ocupat TOTUL ABUZIV , iar eu nu am unde locui . Evident ca dechid cit de curind si actiune de iesire din idiviziune .
EVOVAN a scris:

Sunt de acord . Actiune de partaj dureaza . Eu doresc sa fie evacuati dupa 1/3 din imobil indiferent care ar fi aceasta , deoarece ei au ocupat TOTUL ABUZIV , iar eu nu am unde locui . Evident ca dechid cit de curind si actiune de iesire din idiviziune .

Tocmai asta este problema. Nu se poate dispune evacuarea din „1/3 din imobil indiferent care ar fi ceasta”. Înainte de evacuare trebuie să se stabiliească prin partaj, care este fizic acea parte din casă de unde să fie evacuat.

În situația actuală ori se dispune evacuarea din tot (ceea ce este puțin probabil), ori vi se va respinge cererea de evacuare

Ceea ce puteți cere pe calea ordonanței președințiale este reintegrarea D-voastră în acel spațiu. În acest mod, prin executare silită sau de bună voie, veți avea unde să locuiți până la partaj. Nu cred că pus îm fața unei hotărâri judecătorești, cel ce ocupă întraga casă nu ar fi de acord sa-și mai revizuiască atitudinea și să accepte să locuiți într-o parte din acea casă până la definitivarea partajului.

AM DEPUS CEREREA DE EVACUARE SI A FOST ADMISA . AVEM TERMEN PEDATA DE 17 OCTOMBRIE 2012 . O DATA INREGISTRATA SI DAT UN TERMEN MAI POATEFI RESPINSA ?
Stimat forumist,

Cum adică a fost admisă dacă nu s-a judecat???

Toate cererile se înregistrează - principiul liberului acces la justiție. O parte din ele sunt respinse, însă, la sfârșit.

PS: Vă rog, ca moderator, să evitați scrierea cu majuscule. Contravine Regulamentului acestui forum.

Cu stimă.

Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2012
andreigrigoriu, moderator

Alte discuții în legătură

Indiviziune ContSters262943 ContSters262943 Am depus o actiune de iesire din indiviziune . Coindivirarii ma ameninta cum ca oricum nu are ce sa mi ramina de acolo ( este o casa in care am copilarit - am ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata ContSters326883 ContSters326883 In cazul in care sunt doi mostenitori (mama si fiu ) pe o singura cota de 1/3 , acestia pot fi chemati in judecata separat pentru o atribuire de spatiu pina la ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru lipsa de folosinta kukuk kukuk Detin cota de 1/3 dintr-un imobil [act de proprietate intabulat in c.f.].Ce sanse ar fi sa obtin in instanta o chirie lunara de la cei care locuiesc in imobil? ... (vezi toată discuția)