avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii prelungire contract de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii prelungire contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua,

In luna aprilie m-am angajat cu contract pe perioada determinata de 3 luni. Ulterior printr-un act aditional perioada a fost prelungita pe inca 3 luni, deci pana la sfarsitul lunii iulie. In luna iulie mi-au propus sa raman pentru inca 2 luni deci pana la sfarsitul lunii septembrie. Insa pentru aceste 2 luni nu am mai semnat nimic.

E posibil sa imi prelungeasca legal perioada contractului de munca fara ca eu sa semnez sau sa primesc o copie a actului aditional?

Va multumesc anticipat,
Alina
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:16, 14 Septembrie 2012
Puteti sesiza ITM-UL si, in acelasi timp , puteti promova si actiunea in instanta.
Buna ziua,

Acesta este raspunsul primit de la angajatorul meu:

Buna ziua.

Actul additional nr. 2 la contractul de munca nr. 19/24.01.2012 se refera la prelungirea duratei contractului de munca pana la data de 30.09.2012.

I-am informat despre intocmirea acestui act additional, inca de la sfarsitul lunii iulie 2012, atat pe F. P., cat sip e C. B., cu rugamintea de a transmite catre tine aceasta informative.

Noi nu ne-am intalnit pentru ca eu am fost in concediu mare parte din luna iulie, iar cand m-am intors, mare parte din luna august ai fost tu plecata.

Dar aceasta prelungire a contractului este inregistrata in Revisal si transmisa catre ITM Bucuresti.

Atasez inregistrarile aferente ca sa-ti dai seama ca nu este minciuna.

De aceea tu esti prezenta in statul de salarii al firmei , primesti tichete de masa si ti se platesc toate contributiile catre bugetul de stat.

Este greseala mea ca nu am insistat sa te caut pana te gaseam.

Dar nu am ezitat niciodata sa declar ca esti angajata firmei , nici cand ti-am eliberat adeverintele pentru medicul de familie.

Atasez inregistrarea de la itm a contractului tau.

Operarea este facuta in revisal din iulie.

Daca ai intrebari, eu iti pot raspunde la ele.

Tin sa mentionez ca eu nu am semnat niciodata acutul aditional numarul 2 si ca astazi cand am cerut o copie dupa el au venit cu 2 acte aditionale semnate doar de el si seful imi zicea ' hai semneaza!' In plus atasamentul trimis de ei este un print screen din care nu se intelege nimic.

Va rog sa ma sfatuiti!

P.S In august am fost 5 zile in concediu si nu mi-au eliberat nici o adeverinta pentru medicul de familie.

Din mesajul transmis reiese ca sunteti in regula cu c.i.m. .. pentru o verificare mai exacta adresati-va si ITM-ului atasand , mail-ul primit de la angajator ... vedeti ce va raspund si acestia.
Cum as poutea fii in regula daca eu nu am semnat nici un act aditional? E posibil sa il inregistreze fara semnatura mea?
Eu v-am spus ce reiese din mesajul primit de dvs ... in practica s-au intalnit numeroase situatii in care angajtorii au trimis date in REVISAL fara a avea semnatura salariatului pe c.i.m. sau pe un act aditional ...

Solicitati angajatorului sa va inmaneze un exemplar de pe acel act aditional .. posibil sa fi semnat de altcineva in locul dvs sau posibil sa nu fie semnat si sa-l fi transmis in speranta ca dvs il veti semna.

Alte discuții în legătură

Am fost concediat pe baza unui act adițional la contractul de muncă nesemnat de mine. cum pot obține anularea deciziei de concediere? Diana Elena Fontu Diana Elena Fontu Bună ziua! Am lucrat 3 luni cu cim semnat. Apoi, nu am mai semnat nimic dar am continuat să lucrez o lună. La HR, au înregistrat la Revisal un act ... (vezi toată discuția)
Incetare cim MustateaIoana MustateaIoana Un contract de munca inregistrat in revisal dar nesemnat de titular (in urma unor discutii in contradictoriu),se poate desface conform art. 55/c coroborat cu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare revisal kely1988 kely1988 Buna ziua! Am o problema legata de inregistrarea la revisal. Nu am cunostiinte in domeniu dar, din care am inteles, inregistrarea se face cu maxim o zi inainte ... (vezi toată discuția)