avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii prelungire contract de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii prelungire contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua,

In luna aprilie m-am angajat cu contract pe perioada determinata de 3 luni. Ulterior printr-un act aditional perioada a fost prelungita pe inca 3 luni, deci pana la sfarsitul lunii iulie. In luna iulie mi-au propus sa raman pentru inca 2 luni deci pana la sfarsitul lunii septembrie. Insa pentru aceste 2 luni nu am mai semnat nimic.

E posibil sa imi prelungeasca legal perioada contractului de munca fara ca eu sa semnez sau sa primesc o copie a actului aditional?

Va multumesc anticipat,
Alina
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:16, 14 Septembrie 2012
Este posibil sa fie inregistrat actul aditional si fara sa fie semnat de dvs. avand in vedere faptul ca nu se mai depun la ITM doar se inregistreaza in REVISAL. Angajatorul s-a bazat pe acordul dvs. verbal. Nu este legal modul cum s-a procedat, dar daca angajatorul si-a respectat intelegerea cu privire la obligatiile contractuale si vi s-au acordat drepturile asa cum le-ati negociat nu vad o problema asa mare. Verificati la ITM prelungirea contratului.
Exact asta au facut azi dimineata cand l-am solicitat. Au venit cu 2 exemplare pe care ma rugau sa le semnez.

Pe mine ma intereseaza din punct de vedere legal ce pot sa fac in aceasta situatie, chiar daca sa zicem ca ei au platit contributiile catre bugetul de stat. sau mai exact ce presupune din punct de vedere legal faptul ca ei nu pot sa imi elibereze o copie dupa acest act aditional.

Ma intereseaza daca sunt pasibili de o amenda din partea ITM.

Va multumesc inca odata si imi cer scuze ca insist insa sunt in discutii cu ei si raspunsurile dumneavoastra ma ajuta enorm.
Daca actul aditional de prelungire a contractului de munca este inregistrat si societatea si-a achitat obligatiile contractuale nu vad care este problema si nu vad de ce sa nu semnati actul aditional?
Ce anume va deranjeaza asa tare? Exista in actul aditional precizari cu care nu sunteti de acord?
Nu vreau sa il semnez pentru ca nu s-au purtat tocmai frumos cu mine si m-au neindreptatit in numeroase randuri, la partea financiara ma refer.

As vrea sa stiu exat ce presupune faptul ca ei au inregistrat in REVISAL un act aditional care nu era valabil si cum as putea actiona din punct de vedere legal in aceasta situatie.
In primul rand, trebuie sa obtineti acel act aditional si apoi se poate decide in continuare .. daca apare transmis in REVISAL nu aveti cum sa actionati in judecata decat daca il detineti si fizic acel act aditional.

Prin urmare , aveti doua posibilitati sa-l obtineti:
- fie de la angajator
- fie prin intermediul instantei de judecata.

Alte discuții în legătură

Am fost concediat pe baza unui act adițional la contractul de muncă nesemnat de mine. cum pot obține anularea deciziei de concediere? Diana Elena Fontu Diana Elena Fontu Bună ziua! Am lucrat 3 luni cu cim semnat. Apoi, nu am mai semnat nimic dar am continuat să lucrez o lună. La HR, au înregistrat la Revisal un act ... (vezi toată discuția)
Incetare cim MustateaIoana MustateaIoana Un contract de munca inregistrat in revisal dar nesemnat de titular (in urma unor discutii in contradictoriu),se poate desface conform art. 55/c coroborat cu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare revisal kely1988 kely1988 Buna ziua! Am o problema legata de inregistrarea la revisal. Nu am cunostiinte in domeniu dar, din care am inteles, inregistrarea se face cu maxim o zi inainte ... (vezi toată discuția)