stefan42 a scris:
Asa e ,fiecare cu parerea lui si cu ceea ce simte. Sunt multe cazuri si multe se scriu si se vor mai scrie. Dar nu poti fura dreptul nimanui de a fi mama sau tata fie si dupa multi ani si multe cautari. Dar nici de a lua copiii de langa un parinte , ca asa crezi tu ca e bine, ca nu mai poti respira acelasi aer, ca saliva nu mai are acelasi gust ca la inceput, ca gropitele din obraz s-au facut mai mici, cu toate ca acel parinte si-a facut datoria lui. Dar asta e viata cu "bucurii si surprize" la care mai contribuim si noi cu voie sau fara. Ce durere mai mare e sa-ti astepti copiii sa vina la tine in ziua stabilita si sa te trezesti cu-n telefon sau fara sa spuna ca au alta treaba si ca nu pot veni, ca s-a trezit celalalt sa le dea de lucru sau sa-ti spuna ca nu vin nici cu politia. Ca si cum pana acum , tu ca parinte, nu ti-ai fi facut datoria si acum plecand de langa tine, se simt in libertate , au curajul sa-ti suna in fata tot ce nu le-a convenit, ca au avut asteptari mai mari, ca noptile nedormite, emotiile traite sub cladirea scolii si multe altele au fost in van. Dar totul face parte din viata si inca nu am ajuns la capat!
Ma doare sufletul citind ce ai scris Stefan. O spun absolut sincer. Stiu ca exista si astfel de tati. Cinste tie! iar copiii tai vor intelege si vor simti cat de repede posibil, mai repede decat crezi. In fapt nu e nimic in van, ceva acolo se construieste, piatra peste piatra, iar lacrimile...crede-ma ca "se contorizeaza" undeva si buna ta credinta, prestatia ta de tata bun vor fi rasplatite, caci cum bine spui, nu am ajuns inca la capat!
Cam asta imi spun si eu, cand ma rog cerandu-i tatalui perfect (in cazul meu) un singur lucru: sa vina sa isi vada copilul cat de des vrea, sa stea cat de mult vrea, sa-mi dea in continuare mizeria de 150 ron, DOAR sa nu ia copilul de langa mine cat e atat de mic. Si nu vrea, doar pentru ca stie ca asta ma face sa sufar!