elga50 a scris:
Bun, daca noi trecem gresit pe liste penalizarile din iulie in listele lunii septembrie, ne puteti spune unde ar trebui trecute, in opinia dv., aceste penalizari ale cotelor din iulie neachitate?
Mi-am permis sa studiez putin blogul asociatiei dvs. pentru care va felicit, dat fiind modul transparent de expunere a informatiilor privind cheltuielile. Am aruncat un ochi si pe tabel, sper ca nu am violat nimic, dat fiind faptul ca acel blog l-ati facut chiar dvs. public in profilul dvs..
Am remarcat ca rubrica de penalizari curente este afisata dupa rubrica total luna, corect pentru sustinerea celor afirmate de dvs., dar in casuta de titlu am gasit procentul de calcul de 6%/luna penalizari, corect dpdv legal. Dar, sumele trecute mai jos nu am inteles la ce luna se refera, adica intinderea lor (data cutare - data cutare).
Asta pentru ca, nicaieri nu este specificat faptul ca:
"penalizarile de intarziere au fost calculate asupra sumelor restante ce depasesc x zile de la data scadentei si pana la data afisarii listei curente" sau cum vreti sa justificati.
Asa, ca sa cunoasca si cei mai grei de cap ca subsemnata, pe ce perioada au fost acestea calculate....luna are 30 sau 31 de zile, data afisarii listei poate fluctua...eu cum fac verificarea calculelor dvs.??? Ar trebui sa-mi tin o evidenta contabila separata.
In schimb, daca am pe luna precedenta total restanta, scad total penalizari restante si aplic procentul in cauza la numarul de zile intarziate la plata..si e mult mai usor pentru mine in a-mi tine o evidenta clara.
Doamna, cu tot respectul, dar in sustinerea afirmatiilor dvs. paragraful citat mai sus trebuia inserat in josul listei, pentru ca altfel din tabel se intelege ca aceste calcule au fost facute asupra celor 31 de zile ale lunii august 2012, daca nu l-am vazut eu sa ma iertati, nu am reusit sa salvez excelul si sa-l maresc corespunzator.