avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... pv.validare dupa legea18/91
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

pv.validare dupa legea18/91

tata a facut cerere pt reconstituirea dreptului de prop.in 1991,in acelasi an a fost eliberata adeverinta. am solicitat primariei pv de sedinta de fond funciar de la acea data 1991 prin care tatalui meu era validat dreptul de prop.Primaria face pe "proasta"atat cererii mele cat si la instanta au raspuns ca nu stiu de asa ceva si nu exista in arhiva lor asa ceva...da atunci unde ar fi acel proces verbal de validare?oare nu pentru toata comuna s-a facut?...
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 21:59, 11 Martie 2009
transferul s-a facut pe fratele lui tata si "verisoara"si-a sustinut actiunea numai cu acel registru agricol din 56-`58,spunand ca nu putea mosteni un frate pe alt frate...dar...terenurile au apartinut bunicilor...am depus CF-uri si tot ce trebuie...ea a cerut cu insistenta radierea tatalui meu de pe titlu,cum ca titlu s-a dat dupa tatal ei..."uitand "ca bunicu si tatal ei aveau acelasi nume...am intampinat greutati din partea primariei care si ei acuma recent au depus ca titlu s-a emis dupa junior...insa comisia judeteana a depus ca titlu este corect emis...ce sa mai inteleg?Acum nus cu ce minciuni mai vin (pe 11 feb)dar abia acum ne-am uitat mai atenti pe adeverinta si scrie ca s-a emis conform hotararii nr.57 a comisiei judeteneAceasta hotarare a fost depusa pentru retrocedarea(in 1993)a unui teren ce a apartinut IAS-ului si care trebuia trecut pe titlu si cei de la locala nu au facut...Acea sentinta este def.si irevocabila si este emisa pe numele lui tata si cumnata...deci exista precedent.Poate nu m-am exprimat eu bine...dar toate sunt asa cum ati spus dumneavoastra...sper ca si judecatoarea sa tina cont de toate...Poate verisoara sa aduca doua babe sa spuna ca tata s-a inteles cu tatal ei lasandu-i lui totu(tatalui ei)l,adica au facut partaj amiabil si verbal in 1953?Partaj pe ce?Bunica a decedat in 1983.I se poate admite aceasta proba cu martori?
asta vrea sa faca acum.Va multumesc inca o data ,m-ati mai linistit un pic...sper sa fie bine.
Revin asupra celor spuse si inainte: nu se putea face transferul terenului catre fratele tatalui dvs. decat pe cale notariala. Orice alta forma este nula, indiferent cati martori ar aduce. Chiar si in situatia in care intr-adevar bunicii ar fi dorit ca intregul teren sa revina unchiului, daca nu s-a realizat efectiv prin act autentic, aceasta dorinta atat ramane: o dorinta neimplinita.
In concluzie tatal dvs. nu mosteneste dupa frate, ci dupa parinti, si prin urmare are calitatea de mostenitor rezervatar, neputand fi scos de la mostenire nici macar de un testament al bunicilor, ca sa nu mai vorbim de o declaratie inregistrata la registrul agricol.
Care este data la care s-a emis titlul contestat? Verificati termenul de prescriptie al actiunii vis-a-vis de aceasta data.
deci...sper sa pot fi cat mai explicita..atat cat pot...Titlu atacat a fost emis in 2000 dupa adeverinta emisa in 1991 pe numele lui tata si al cumnatei...acum sunt decedati amandoi..In 1956 s-a facut transferul de pe fila bunicii fara nici o dorinta expresa(bunicu era decedat tanar din 1930,pe cf-uri apare succesiunea facuta de bunica din acel an)Titlul este foarte corect emis.Tata era paralizat pe pat si in alta localitate.Fratele lui a ramas in casa parinteasca ,nu s-a facut nici o iesire din indiv.,bunica s-a recasatorit atunci si a plecat fara sa lase precizari asupra terenurilor sau a casei....a urmat imediat colectivizarea....In 1991 face tata cerere si cumnata (fratele era decdat din 1988)...se emita titlu in 2000...toate bune...noi am fi vrut sa se faca partaj voluntar ,dar ele (cumnata si ficasa )spuneau ca daca tata a plecat nu mai are nici un drept si ca totul i-ar fi revenit fratelui sau.In 1994 cumnata vinde un teren 58 ari de pe titlu unei persoane(jumate era alui tata)si de aici a pornit totul.Acea persoana care a cumparat vrea acum sa intabule si si-a dat seama ca numai daca il scoate pe tata de pe acel titlu are sanse si a sfatuit-o pe verisoara sa ceara anularea absoluta partiala a TP prin radierea tatalui meu de pe acel titlu cum ca nu ar fi indreptatit la mostenire ca titlu s-a dat dupa junior dupa fila de registru ~56-~58 pe numele fratelui...Aceasta aberatie o sustine si primaria acuma,in vara am descoperit fila din registru rupta(partea cu terenurile) si ei au depus fila falsa,noroc ca noi am avut copia de pe original si le-am admis ca "s-a strcurat o eroare",tot ei primaria la inceput si nici acum nu au depus toata documentatia dupa care s-a emis titlu,care era foarte clara ca s-a emis dupa senior.De aceea ,cred , nu gasesc pv de sedinta de fond funciar in care se poate vedea clar cum a fost validat tata .Comisia judeteana un timp era pe aceeasi lungime de unda cu cea locala,dar faptul ca am mers in nenumarate audiente si cu documente au depus ultima data ca titlul este corect emis.Cei de la primarie spun ca nu s-a emis dupa cf-uri titlu,dar ma intreb cat teren or fi avut bunicii?Ne baga tot felul de bete si la cereri ne raspund evaziv...mai ales ca trebuia trecut pe titlu si un teren de 58 ari care a fost al IAS-ului si obtinut prin sentinta in 1993.Noi abia acum am observat toate pt-ca mergeam la primarie si intrebam despre punerea in posesie,ei rasp ca numai prin instanta....si cum nu aveam bani....mai spun ca s-a fcut punerea in posesie in 1999 si apare semnatura cumnatei,tata fiind din alta loc nu a fost anuntat desi pe acel pv de punere in posesie apar amandoi..tata si cumnata...am scris cam mult inca o data va multumesc pt rabdarea avuta
Din cele de mai sus nu pot decat sa va dau dreptate:

1. titlul de proprietate poate fi anulat EXCLUSIV pentru cauza de nulitate absoluta, fiind prescrisa admisibilitatea pe motiv de nulitate relativa. Sarcina dovezii este la reclamanta, si niciuna din ideile expuse mai sus nu indeplineste criteriile de nulitate absoluta alte titlului de proprietate, prevazute limitativ in HG 890/2005;

2. Prin semnarea de catre cumnata dvs. a procesului-verbal de punere in posesie a recunoscut implicit faptul ca terenul este proprietate comuna a tatalui si unchiului dvs.

3. De ce nu atacati contractul de vanzare-cumparare a suprafetei de 58 ari? Vanzarea unui teren se face EXCLUSIV prin act notarial, iar daca notarul a acceptat sa intocmeasca un contract fara acceptul unuia dintre proprietari, acest contract este nul de drept.

In ceea ce priveste "succesiunea", imi mentin punctul de vedere expus in raspunsul anterior. Nu conteaza povestile de genul "a plecat de acasa si nu mai are dreptul la nimic din averea parintilor" :P
totul este asa cum spuneti dumneavoastra...Ea ataca titlul pe baza filei de registru agricol `56-`58 ca e pe tatal ei si a cererii tatalui ei ca a introdus terenurile in CAP...Atat are ca dovezi...Am uitat sa spun ca prima data am primit citatie de la persoana care a cumparat sa ne oblige instanta sa dam semnatura pentru a-si intabula terenul(era teren de pe titlu)....acum acel proces este suspendat pana la clarificarea titlului...el a cumparat terenul pe baza unei chitante de mana,fara notar,in care cumnata se declara unic proprietar...desi stia situatia...sper ca judecatoarea sa vada corect lucrurile...realitatea...normal acest proces ar fi trebuit sa se termine demult...dar....asta e...ce sa fac...Daca va spun ca am fost chemati si la interogator...ala m-a dat gata,sunt o fire mai sensibia si bolnava(de 15 ani cu trei insuline pe zi)...trebuia noi pe ea sa o chemam ca vrea sa-l dezmosteneasca pe tata...iar ma lungesc...inca odata va multumesc

Alte discuții în legătură

Ce sa fac? dienusa dienusa S-a emis un TP pe numele tatalui meu si al cumnatei mostenitori ai def. MG...MG il chema si pe fratele lui tata....Terenurile au apartinut lui ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? dienusa dienusa ma confrunt cu o problema si nu stiu ce sa fac...In 1926 bunicii au cumparat terenuri,am cf-uri numai pe o parte din ele inclusiv pe casa ,curte si gradina.Ei ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat dienusa dienusa sunt in impas...nu stiu ce sa mai fac...sunt intr-un proces ca parte parata de radiere de pe titlu de prop.al tatalui meu TP a fost emis pe numele cumnatei ... (vezi toată discuția)