avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere Magistratura ianuarie 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere Magistratura ianuarie 2013

Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri?
da, sunt tot 4 ore.
se da prima proba, apoi am avut o pauza (cred ca de 30-40 min) si am inceput proba a doua.
in pauza nu aveti voie decat, eventual, sa mergeti la toaleta.

candidatii sunt impartiti pe 2 categorii, unii au testul din prima parte si unii din cea de-a doua parte si apoi, in cea de-a doua jumatate a concursului, se face rocada.
@avocet
...inteleg ca pot sa vina in orice ordine -logica/intelegere/rationament, dupa cum ai partea I sau II , adica poate sa vina testul cu intelegerea textului, sa zicem, la inceput ?
adica, ma gandesc la impartirea timpului de lucru, asa, pe parti, nu se poate distribui timpul decat in interiorul capitolului

cumva faceam comparatie cu testul juridic, daca mergi mai bine la penal, iti ramane mai mult timp pt civil, dar aici nu poti uza de asta, daca se da fractionat
isis23 a scris:

Bravo Artax ! Ma bucur pentru tine ! Succes si la celelalte probe !

====================================================================
Multumesc ! Doamne-ajuta !

Pana acum m-am concentrat pe juridic, si acum incep sa simt presiunea testului de logica. Inteleg ca depinde de o gramada de factori personali, gen calm, oboseala, autocontrol, gestionarea timpului, etc.

Am inceput de ieri sa fac teste de logica, am tendinta sa stau prea mult pe un enunt, inca n-am incercat pe ceas, deocamdata incerc sa le judec, sa stabilesc o metoda, un mod de abordare eficient.
Poate ar trebui sa contez si pe intuitie, sau e prea riscant ?
evident ca acum imi pare rau ca n-am facut din timp teste de-astea, dar juridicul avea prioritate.
....................................................................................

...cei care au trecut de acest test, aveti niste sugestii ?

exact, poti sa imparti timpul doar pe bateria respectiva de teste.
dupa prima jumatate, testele se ridica si dupa pauza iti dau setul urmator.

eu, de exemplu, am avut mai intai testul cu intelegerea textului scris.

pentru mine, timpul de pregatire pentru rationament a fost doar intre cele doua probe si nici atunci intregul interval pentru ca, de emotii, am asteptat mai intai sa se afiseze rezultatele de la proba juridica.

in primele zile, am fost extrem de panicata pentru ca nu intelegeam mecanismul testelor si mi se parea ca am putin timp la dispozitie.
Dar, dupa ce m-am familiarizat cu maniera de rezolvare si cu maniera in care sunt concepute, am inceput sa ma descurc.
parerea mea este ca trebuie si exercitiu si un pic de inclinatie.
eu am reusit 60 de puncte si am avut colegi care s-au pregatit mai mult si au reusit un punctaj inferior.

poate ca e vorba si de inspiratia de moment.....eu nu am contat pe inspiratie la cele pe care le-am citit, ce am reusit sa fac le-am gandit, bine sau prost.

ce nu am reusit sa fac am pus la nimereala (timpul este foarte scurt pentru ceea ce aveti de facut).
sfatul meu ar fi ca, daca mai aveti, de exemplu 10 intrebari la care nu mai aveti timp sa raspuneti, puneti acelasi raspuns de sus pana jos (de ex, a la toate intrebarile neparcurse). e mai mare probabilitatea sa le nimeriti, decat daca le puneti intercalat.
daca pot sa va mai ajut cu ceva.....

Multumim frumos pentru sugestii...sunt pretioase.
Mie mi se pare imposibil sa le poti parcurge pe toate in timpul de concurs...adica sa le gandesti.
Avem voie sa iesim cu subiectele ca la juridic, astfel incat sa ne putem verifica?
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
crisa79, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)