OvidiuDanut a scris:
lollita a scris:
Aproximativ la fel... am stagnat in jurul notelor de 6,5, 6,75, 6,7, ca sa nu zic ca ultima oara, din cauza indolentei, am scazut la 5, dupa care nu m-am mai prezentat.... Este o stare de disconfort pe care ti-o da stagnarea in jurul acelorasi note, desi ai muncit, incepi sa crezi ca asta ti-e limita, dar nu este asa. Trebuie sa nu faci pauze prea mari la invatat, pentru ca uiti materia si pierzi ritmul de invatat. La mine cauza stagnarii a fost faptul ca intre concursuri nu am pus mana pe carte, citind in stil hei-rup-ist in ultimele 6 saptamini, de credeam ca imi iese sufletul... Cred ca as obtine note mai mari daca as invata zilnic, oricit ar fi de putin as citi intr-o zi sau oricit mi s-ar parea de neeficient. Doresc insa sa merg la concursul din vara si mi-am comandat carti pe internet de la Editurile HAMANGIU (Drepturi reale principale de Boroi, precum si Teoria generala a obligatiilor de Paul Vasilescu) si UNIVERSUL JURIDIC (Dreptul familiei de Cristina Dumitrache - e scoasa de Editura CH Beck; Fisele de penal si procedura penala de Udroiu si Mapa de seminarii la procedura penala de Ion Neagu).
Voi la "Contracte" (Noul Cod) dupa ce autori invatati?
Ii felicit pe cei care s-au prezentat la concurs si care au avut curajul si puterea sa lupte pentru visul lor.
Iar, pentru cei care vor lupta in continuare, va doresc tuturor mult succes, sper ca aici sa ne mobilizam reciproc.
Spor la invatat si sa ne apucam de treaba!
Eu am contractele de Stanciulescu pe NCC.
Sunt uimit de perseverenta voastra - ma refer la tine si la Oti -; ar fi si pacat sa abandonati lupta cand sunteti asa de aproape. Multa ambitie in continuare! Eu nu am dat niciodata dar cred ca se poate.
Ovidiu, multumim pt incurajari si iti doresc sa participi la exam si sa il promovezi. Te sfatuiesc totusi sa nu inveti dupa Stanciulescu pt ca are f multe ..scapari, asta ca sa fiu eleganta. Mie mi-a parut f rau ca am pierdut timp pretios pana m-am convins de asta si am lasat deoparte cartea aia. Ca stil de invatat, eu prima data am citit institutia din cod si apoi din curs. Daca faci asa..o sa vezi surprizele...cineva spunea ca sintetizeaza mai bine ca Deak..curata blasfemie...
La contracte am invatat dupa Titus Prescure, nu am gasit Motiu pe piata la magazinele la care am fost si eram contratimp. Oricum, ambii autori sunt buni. O sa imi iau si Motiu pt la vara. Eu saptamana asta nu invat nimic, ma relaxez si de luni o iau de la capat.
A, si in Vasilescu sunt chestii care nu erau tratate ( de ex la ipoteca), plus ca exprimarea e mai...diferita fata de autorii dupa care am invatat eu ( tot soiul de fraze cu dubla negatie care te duc in eroare cand tb sa repeti rapid si mai e si 4 dimineata)..