avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi parintesti

M-am documentat mai mult , am intrebat chiar si un avocat dar parca nu sunt lamurit ,de aceea as dori sa pun aceasta intrebare si aici pe forum : daca 2 copii au fost incredintati mamei ,( in acea perioada era valabil vechiul cod civil ) prin intelegerea ambilor parinti , iar mama imediat a refuzat sa respecte intelegerea privind programul de vizitare , iar in urma cu 2 luni parasind tara chiar inainte de inceperea anului scolar si netransferand nici un copil catre scoala din regiunea unde s-a mutat ,precizez ca nu a dorit sa specifice nici noua adresa la care s-a mutat . tatal ce ar trebi sa faca pentru a forta revenirea copiilor in romania pentru continuarea studiilor ? sa redeschida un proces de reincredintare sau un proces de custodie comuna ?? iar a doua intrebare : ce inseamna mai exact custodie comuna si ce avantaje poate aduce in plus ? obtinand custodia comuna pot forta mama sa revina cu copiii in tara ?
Va multumesc anticipat .!
Cel mai recent răspuns: Mihai_Mihaita , utilizator 22:12, 23 Noiembrie 2012
aveti dreptate . in cer scuze . am urmat pasul de a contacta Consulatul , la propunerea utilizatorului Ares_3 , si anume de a cere indrumare din partea consulatului pentru a afla adresa e rezidenta a fostei concubine . in cer scuze dar locul de munca in ultima perioada imi absoarbe cel putin 80 la suta din timpul zilei .
Nu aveti niciun drept legal de a va interesa de concubina, de vecin sau de primar. Aveti insa tot dreptul sa intrebati despre copiii dv. Nu mai faceti cereri privitoare la mama, nu ea va intereseaza... referiti-va la copii.
absolut. v-am tot scris. dreptul dv se refera numai la copii. in continuare insistati sa va rezolvati problemele dupa ureche.imi cer scuze daca sunt ofensiva, dar v-am scris si nu numai eu sa angajati un avocat roman care sa faca demersurile necesare, altfel, asa cum v-am spus veti pierde doar timp.dupa ce ati aflat rezidenta copiilor mergeti in Italia si angajati un avocat italian care sa faca procedura respectiva, altfel si peste 3 ani tot in acest stadiu veti fi. repet , intai un avocat roman apoi unul italian.
Buna seara ! multumesc pentru raspunsuri . nu am facut dupa ureche ci am urmat doar un sfat care oricum nu imi ocupa mult timp . nu am pierdut nimic ca am trimis un mail catre consulatul roman din catania , mentionand problema de intrerupere a legaturii cu copiii . revenind la contactarea unui avocat , chiar ieri am fost indrumat catre o doamna avocat (din cate am inteles , ar avea experienta in acest domeniu care ma intereseaza ) , pe care urmeaza a ma intalni luni pentru a discuta mai pe larg problema mea si a-i prezenta hotararea judecatoreasca definitiva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori b-8 b-8 Buna seara Daca copiii minori au fost incredintati prin hotarare judecatoreasca mamei(tatal a cedat custodia copiilor de comun acord, mamei) si aceasta ii ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala pentru incredintarea minorului dianasavu dianasavu Fiica mea a inaintat proces de divort,s-a mutat impreuna cu cei doi copii minori inlocuinta parinteasca,si-a schimbat cartea de identitate,a transferat copii ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)