M-am documentat mai mult , am intrebat chiar si un avocat dar parca nu sunt lamurit ,de aceea as dori sa pun aceasta intrebare si aici pe forum : daca 2 copii au fost incredintati mamei ,( in acea perioada era valabil vechiul cod civil ) prin intelegerea ambilor parinti , iar mama imediat a refuzat sa respecte intelegerea privind programul de vizitare , iar in urma cu 2 luni parasind tara chiar inainte de inceperea anului scolar si netransferand nici un copil catre scoala din regiunea unde s-a mutat ,precizez ca nu a dorit sa specifice nici noua adresa la care s-a mutat . tatal ce ar trebi sa faca pentru a forta revenirea copiilor in romania pentru continuarea studiilor ? sa redeschida un proces de reincredintare sau un proces de custodie comuna ?? iar a doua intrebare : ce inseamna mai exact custodie comuna si ce avantaje poate aduce in plus ? obtinand custodia comuna pot forta mama sa revina cu copiii in tara ?
Va multumesc anticipat .!
aveti dreptate . in cer scuze . am urmat pasul de a contacta Consulatul , la propunerea utilizatorului Ares_3 , si anume de a cere indrumare din partea consulatului pentru a afla adresa e rezidenta a fostei concubine . in cer scuze dar locul de munca in ultima perioada imi absoarbe cel putin 80 la suta din timpul zilei .
Nu aveti niciun drept legal de a va interesa de concubina, de vecin sau de primar. Aveti insa tot dreptul sa intrebati despre copiii dv. Nu mai faceti cereri privitoare la mama, nu ea va intereseaza... referiti-va la copii.
absolut. v-am tot scris. dreptul dv se refera numai la copii. in continuare insistati sa va rezolvati problemele dupa ureche.imi cer scuze daca sunt ofensiva, dar v-am scris si nu numai eu sa angajati un avocat roman care sa faca demersurile necesare, altfel, asa cum v-am spus veti pierde doar timp.dupa ce ati aflat rezidenta copiilor mergeti in Italia si angajati un avocat italian care sa faca procedura respectiva, altfel si peste 3 ani tot in acest stadiu veti fi. repet , intai un avocat roman apoi unul italian.
Buna seara ! multumesc pentru raspunsuri . nu am facut dupa ureche ci am urmat doar un sfat care oricum nu imi ocupa mult timp . nu am pierdut nimic ca am trimis un mail catre consulatul roman din catania , mentionand problema de intrerupere a legaturii cu copiii . revenind la contactarea unui avocat , chiar ieri am fost indrumat catre o doamna avocat (din cate am inteles , ar avea experienta in acest domeniu care ma intereseaza ) , pe care urmeaza a ma intalni luni pentru a discuta mai pe larg problema mea si a-i prezenta hotararea judecatoreasca definitiva .
Minori
b-8
Buna seara
Daca copiii minori au fost incredintati prin hotarare judecatoreasca mamei(tatal a cedat custodia copiilor de comun acord, mamei) si aceasta ii ... (vezi toată discuția)