avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi parintesti

M-am documentat mai mult , am intrebat chiar si un avocat dar parca nu sunt lamurit ,de aceea as dori sa pun aceasta intrebare si aici pe forum : daca 2 copii au fost incredintati mamei ,( in acea perioada era valabil vechiul cod civil ) prin intelegerea ambilor parinti , iar mama imediat a refuzat sa respecte intelegerea privind programul de vizitare , iar in urma cu 2 luni parasind tara chiar inainte de inceperea anului scolar si netransferand nici un copil catre scoala din regiunea unde s-a mutat ,precizez ca nu a dorit sa specifice nici noua adresa la care s-a mutat . tatal ce ar trebi sa faca pentru a forta revenirea copiilor in romania pentru continuarea studiilor ? sa redeschida un proces de reincredintare sau un proces de custodie comuna ?? iar a doua intrebare : ce inseamna mai exact custodie comuna si ce avantaje poate aduce in plus ? obtinand custodia comuna pot forta mama sa revina cu copiii in tara ?
Va multumesc anticipat .!
Cel mai recent răspuns: Mihai_Mihaita , utilizator 22:12, 23 Noiembrie 2012
Domnule, ati cerut sfaturi si, cand cer lamuriri ca sa stiu cum sa va ajut, raspundeti suparat unui alt user care nu are opiniile dv. Intotdeauna vor exista oameni care vor avea alte pareri decat mine, decat dv. etc., important e daca doriti sa va vedeti copiii sau e mai important sa vi se dea dreptate de catre toti, mereu? Asta nu se va intampla, stim cu totii, macar noi, adultii stim asta.
va multumesc pentru sustinere si raspunsuri .
D-na avocat , imi cer scuze fata de d-stra dar am oferit informatii ori de cite ori mi s-au cerut , am lamurit in nenumarate cazuri situatia care este cu adevarat , tocmai pentru a primi sfaturi mai exacte . Va multumesc din suflet pentru informatiile oferite . chiar mi-au fost de ajutor.
imi cer inca odata scuze in fata d-stra , dar nu imi dau seama ce lamuriri sa va ofer . va apreciez pentru ajutor , si va rog sa ma scuzati daca am parut cumva ignorant . eu chiar doresc sa primesc sfaturi cum si ce trebuie mai exact sa fac . sunt dezamagit dupa ce am contactat 2 avocati care nu prea m-au lamurit . ex: un domn avocat ma punea sa cer informatii pe acest forum , iar o doamna imi spunea ca cel mai bine ar fi sa deschid reincredintare minor , ca am sa castig neconditionat . din informatiile primite aici , mi-am dat seama ca reincredintare minor s-a schimbat in stabilirea locuintei minorilor , iar cu castigatull..mai putine sanse .
inca odata : va multumesc si imi cer scuze fata de d-stra .
Stima N. Mihai
AVLIL a scris:

Cat despre subiect in sine, nu stiu cum arata hotararea privind legaturile cu minorii, dar o puteti respecta? Puteti merge de cate ori spune hotararea sa va vedeti copiii? Daca nu, trebuie alta. Care va va ajuta si la vizitare, si la relatii despre scoala copiilor etc.

Ma bucur ca sunteti interesat de copiii dv., asta e cel mai important. Daca doriti un avocat in domeniu, cautati o recomandare de la cineva care a avut probleme pe dreptul familiei, e mai bine asa. Oricum, intrebati inainte de intalnire daca se ocupa de civil, familiei, penal si ascultati cu atentie raspunsul.

Multumesc pentru apreciere . Ca sa raspund intrebarii d-stra , voi cita exact din hotarare pentru a evita o neantelegere prin exprimare , si anume :
~PENTRU ACESTE MOTIVE IN NUMELE LEGII HOTARASTE - Admite actiunea precizata formulata de reclamantul N. M domiciliat ....... , impotriva paratei D.V.L. , domiciliata ..... . Incuviinteaza reclamantului legatura personala cu minorii N. Alexandra si N. David , in urmatoarea modalitate , potrivit intelegerii partilor : in prima si a treia saptamana din luna , de vinerea ora 16 , pana duminica ora 14 , o saptamana in vacanta de iarna , prima saptamana , o saptamana in vacanta de paste , a doua saptamana si o luna in vacanta de vara , respectiv luna iulie , in domiciliul reclamantului .
Cu apel , in 15 zile de la comunicare .
pronuntata in sedinta publica , azi , 11 octombrie 2011 ,~

chiar si in urma acestei intelegeri , mama nu a dorit sa ma lase nici macar sa vorbesc cu copii la telefon precizand ca nu doresc copiii (clar era o negatie din partea ei , nu a copiilor ). In toata aceasta perioada , mama a solicitat bani lunar , si nu aceea suma impusa in instanta ci mai mult , dar nu am avut nici o retinere sa nu ii dau precizandu-mi ca este pentru copiii . exista si martori care au fost de fata uneori .
acum revine o alta interbare : pentru a evita faptul de a nu imi mai fi refuzata iar legatura cu copiii de catre mama ,(o noua legatura pe care am sa o cer in instanta) , exista posibilitatea de a cere instantei pentru a obliga mama sa lase copiii si cu mine ???? sau poate oricand sa respinga iar legatura , si ea nu pateste nimic . ma gandeam ca instanta poate incuviinta ca , chiar daca se afla in alta tara sa pot apela la vre-o institutie in aceea tara (politie , etc ) sa o oblige in a respecta noua hotarare . altfel ar fi in zadar totul .
Va multumesc .
Nu stiu daca aveti nevoie de o alta hotarare, ar trebui sa o puneti in practica pe aceasta daca nu doriti un program mai extins, altfel impartit etc.
De asemenea, puteti solicita informatii despre copii, despre scolile la care merg, despre rezultatele lor, despre cursuri si activitati suplimentare, poze recente etc. In scris, totul, oficial. E dificil de spus ce se impune, nu stiu daca o hotarare noua e tocmai un lucru bun, alti bani, alta distractie si nervi ca sa ce?
Daca aveati program de vizitare de cateva ore, de jumatate de zi, acesta nu prea putea fi pus in aplicare in noile conditii de fapt si locuinta a minorilor, insa ce aveti dv. imi pare ok. Se pun insa alte probleme, daca aveti resurse de timp si bani sa il puneti in practica.

Alte discuții în legătură

Minori b-8 b-8 Buna seara Daca copiii minori au fost incredintati prin hotarare judecatoreasca mamei(tatal a cedat custodia copiilor de comun acord, mamei) si aceasta ii ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala pentru incredintarea minorului dianasavu dianasavu Fiica mea a inaintat proces de divort,s-a mutat impreuna cu cei doi copii minori inlocuinta parinteasca,si-a schimbat cartea de identitate,a transferat copii ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)