avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi parintesti

M-am documentat mai mult , am intrebat chiar si un avocat dar parca nu sunt lamurit ,de aceea as dori sa pun aceasta intrebare si aici pe forum : daca 2 copii au fost incredintati mamei ,( in acea perioada era valabil vechiul cod civil ) prin intelegerea ambilor parinti , iar mama imediat a refuzat sa respecte intelegerea privind programul de vizitare , iar in urma cu 2 luni parasind tara chiar inainte de inceperea anului scolar si netransferand nici un copil catre scoala din regiunea unde s-a mutat ,precizez ca nu a dorit sa specifice nici noua adresa la care s-a mutat . tatal ce ar trebi sa faca pentru a forta revenirea copiilor in romania pentru continuarea studiilor ? sa redeschida un proces de reincredintare sau un proces de custodie comuna ?? iar a doua intrebare : ce inseamna mai exact custodie comuna si ce avantaje poate aduce in plus ? obtinand custodia comuna pot forta mama sa revina cu copiii in tara ?
Va multumesc anticipat .!
Cel mai recent răspuns: Mihai_Mihaita , utilizator 22:12, 23 Noiembrie 2012
Va multumesc din suflet pentru raspuns . niciodata nu am mers pe sistemul `lasa ca iti arat eu ~,ci pe ideea de a fi cat mai bine copiilor , de aceea am facut intelegerea in instanta cu copiii . am dorit sa evit situatia de a supune copii diferitelor traume . este greu sa vezi cum parintii se cearta . legatura cu minorii am cerut-o si chiar daca este plecata in alta tara si duce copiii la scoala , tot nu are nici un drept de a-mi impune sa nu ii vad . chiar daca cer in instanta un alt program de legatura cu minoriii , sunt convins ca ea nu il v-a respecta nici pe acela , iar in acest caz ce imi v-a ramane ? un nou proces ptr legatura ?? am inteles ca custodia comuna se da ambilor parinti , si voi cere si acest lucru , dar intrebarea care urmeaza ar fi : la ce bun ??? sa inteleg ca mama poate face exact ce doreste si cum doreste . mie imi ramine decit sa ma prezint prin instanta ca un idiot . nu este dreapta legea . ce program de legatura sa imi fie acordat in strainatate ar putea fi ?! sa ii vad cite 20 de minute la domiciliul unde are resedinta ?? caci chiar daca ar fi un program de a-i lua la domiciliul meu in vacante , ar refuza categoric acest lucru . am o legatura definitiva cu copiii . d c sa mai cer alta care oricum nu vine cu nimic nou si nici nu o obliga pe mama cu nimic in plus de a ma lasa sa imi vad copiii .??
recunosc : am fost un prost sa cred ca isi v-a respecta promisiunea din instanta . ce rau as fi putut face daca imi vedeam copiii ???
Daca mama a reusit sa iasa din tara cu copii fara acordul tatalui , fara o imputernicire notariala , inseamna ca acesti copii au fost dati spre crestere si educare doar mamei , tatal avand drept de vizita si luarea copiilor in vacante la el si sa dea pensia de intretinere....Au trecut se pare 7 ani de cand a plecat dansa dincolo! Era mai bine sa se inteleaga cu mama si copii sa vina in fiecare an in tara si sa isi faca vacantele cu tatal, dar tind sa cred ca pe dansul il deranjeaza cu totul altceva! Oricum copii au acum o varsta si poate pot sa aleaga cu cine vor sa ramana si nu cred ca in strainatate acesti copii nu au o casa si nu merg la o scoala,,,,,si ma indoiesc ca acesti copii vor dori sa ramana cu dansul ,,,, Chiar daca ar avea custodie comuna si dansa este recasatorita in alta tara , poate printr-o hotarare judecatoreasca sa duca copii cu ea in alta tara chiar daca tatal lor nu este de acord....uneori este vorba doar de rautate , invidie si faptul ca nu ne putem desprinde de trecut ...Parintii ar trebui sa se inteleaga pt binele copiilor,,,dar 7 ani de procese este deja prea mult ,,,,
Doamna, va rog cititi cat de cat subiectul, ca situatia e diferita de ce ati inteles dv...
Nu sunt in procese de 7 ani, mama abia ce a plecat de cateva luni, hotararea anterioara e din iulie 2011...

Cat despre subiect in sine, nu stiu cum arata hotararea privind legaturile cu minorii, dar o puteti respecta? Puteti merge de cate ori spune hotararea sa va vedeti copiii? Daca nu, trebuie alta. Care va va ajuta si la vizitare, si la relatii despre scoala copiilor etc.
Am cerut pareri sfaturi , dar din partea unor persoane am primit mai mult minusuri . este dreptul fiecaruia sa isi vada copiii , iar rautatea nu vine din partea mea , ci a mamei care din nu stiu ce motive cauta sa se razbune pe mine prin copii . sa inteleg ca atunci cand cauti sa fie bine pentru copii esti luat de prost de mama si cautat sa fi dat la deoparte ??? credeam ca , copii sunt impliniti cand au 2 parinti , nu doar unul . sa nu uitam ca si tatal are un rol important in viata copiilor , chiar daca mamelor nu le convine acest lucru .
Aveti dreptate exista multe probleme de ordin sociologic si de alte natura referitor la aceste aspecte.
Aveti dreptul de a vedea copilul in mod indiscutabil.

Trebuie sa va vedeti de treaba si sa continuati drumul spinos.
Copilul va aprecia la un moment dat.
Nu va descurajati.

Alte discuții în legătură

Minori b-8 b-8 Buna seara Daca copiii minori au fost incredintati prin hotarare judecatoreasca mamei(tatal a cedat custodia copiilor de comun acord, mamei) si aceasta ii ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala pentru incredintarea minorului dianasavu dianasavu Fiica mea a inaintat proces de divort,s-a mutat impreuna cu cei doi copii minori inlocuinta parinteasca,si-a schimbat cartea de identitate,a transferat copii ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)