avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi parintesti

M-am documentat mai mult , am intrebat chiar si un avocat dar parca nu sunt lamurit ,de aceea as dori sa pun aceasta intrebare si aici pe forum : daca 2 copii au fost incredintati mamei ,( in acea perioada era valabil vechiul cod civil ) prin intelegerea ambilor parinti , iar mama imediat a refuzat sa respecte intelegerea privind programul de vizitare , iar in urma cu 2 luni parasind tara chiar inainte de inceperea anului scolar si netransferand nici un copil catre scoala din regiunea unde s-a mutat ,precizez ca nu a dorit sa specifice nici noua adresa la care s-a mutat . tatal ce ar trebi sa faca pentru a forta revenirea copiilor in romania pentru continuarea studiilor ? sa redeschida un proces de reincredintare sau un proces de custodie comuna ?? iar a doua intrebare : ce inseamna mai exact custodie comuna si ce avantaje poate aduce in plus ? obtinand custodia comuna pot forta mama sa revina cu copiii in tara ?
Va multumesc anticipat .!
Cel mai recent răspuns: Mihai_Mihaita , utilizator 22:12, 23 Noiembrie 2012
multumesc mult ptr sfat . si totusi as mai avea citeva intrebari :
1- traducerea banuiesc ca trebuie facuta in italiana
2-unde o apostilez ?
3- actele le trimit prin posta ?
4- in caz ca nu stiu orasul , unde in italia sa trimit actele >?
este greu sa caut un avocat in italia , totusi nu pot cumva sa aflu adresa unde au resedinta si apoi sa ma duc in italia ptr a angaja un avocat ??? mi-ar fi mai usor .
iar in legatura cu procura de parasire a tarii , nici vorba sa imi acorde mama asa ceva . daca ea nu a dorit sa ma lase sa imi vad copiii , cum ar putea sa imi mai dea si semnatura . dar ma multumesc deoarece acolo in italia mai am sieu rude . pacat ca rudele mele sunt in venetia , iar copiii am inteles ca ar fi in sudul tarii .
daca cititi cu atentie veti observa ca v-am dat toate informatiile.
am recitit cu mai multa atentie , si am mai inteles unele lucruri , totusi revin la apostilare . sincer am cautat pe net si explicatii exacte nu prea am gasit , unde ar trebui sa apostilez copia tradusa si legalizata ?? si al doilea aspect ar fi : am observat ca , cunoasteti foarte bine demersul in astfel de situatii , de aceea va rog in caz ca cunoasteti , adresa autoritatilor de evidenta a populatie din italia , pentru a trimite actul si cererea ???? daca as fi cunoscul locatia mai exacta ar fi fost mult mai usor caci contactam un avocat si era mult mai usor , dar nu stiu decat tara , iar acest lucru nu imi este suficient . am sa fac exact asa cum mi-as explicat , si multumesc din suflet pentru ajutor . observ ca discutia este urmarita de mai multe persoane , deci nu sunt singura persoana care va multumeste .ma simt usurat cand observ ca mai exista persoane care isi ofera ajutorul indiferent prin ce mijloace .
sunt avocat in Italia (nu in sud) de aceea cunosc procedura italiana. apostila, din cate stiu eu se face la tribunal . daca nu stiti nici macar orasul in care locuiesc copiii, faceti o cerere prin evidenta populatiei din Romania anexati sentinta si cereti date despre rezidenta fostei sotii, presupun ca aveti datele ei. chiar si in acest caz ar fi indicat sa contactati un avocat roman care sa faca demersurile necesare. in ce priveste evidenta persoanelor din Italia, fara a stii regiunea, provincia, orasul nu aveti sanse, dar evidenta populatiei din Romania ar putea sa va raspunda.in sensul ca sa faca cereri oficiale de aflare a rezidentei minorilor. daca aflati locul de rezidenta, mergeti in Italia si angajati un avocat. asa cum v-am spus in Italia aceste situatii se rezolva astfel. incercati sa aflati de la rude orasul in care locuieste, sau de la prietenele ei..altfel demersurile dv vor fi extrem de lungi.
eclair a scris

evidenta populatiei din Romania ar putea sa va raspunda.in sensul ca sa faca cereri oficiale de aflare a rezidentei minorilor.


Din pacate asta nu este posibil pentru ca mama nu are obligatia sa anunte la Evidenta Persoanelor rezidenta minorilor in strainatate iar in UE nu exista o astfel de baza de date (comuna) la care sa avem acces si noi - poate cand vom fi in spatiul Schengen.

Incercati prin Consulatul Romaniei din Catania. Nu e de competenta lor insa poate primiti macar indrumare.
Trimiteti o scrisoare, explicati situatia (pe cat posibil fara sa va caracterizati in niciun fel sotia), anexati si o copie legalizata a sentintei... poate aveti noroc.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Minori b-8 b-8 Buna seara Daca copiii minori au fost incredintati prin hotarare judecatoreasca mamei(tatal a cedat custodia copiilor de comun acord, mamei) si aceasta ii ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala pentru incredintarea minorului dianasavu dianasavu Fiica mea a inaintat proces de divort,s-a mutat impreuna cu cei doi copii minori inlocuinta parinteasca,si-a schimbat cartea de identitate,a transferat copii ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)