avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata partiala

un barbat nascut in ianuarie 1953 ,care are 39 ani munca , 22 ani lucrati in grupa a II a de munca se pensioneaza pt.limita de varsta in ian 2018 ,limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare in 2013. Ma intereseaza daca pentru pensia anticipata partiala iese in 2015 (cei 5 ani se scad din 2018) sau putea sa iese in 2008(cei 5 ani se scad din varsta redusa:2013-5 =2008.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:30, 10 Iunie 2009
Buna ziua

Va rog foarte foarte mult ,sa ma ajutati int-ro problema si anume;
mama mea este nascuta pe 01.08.1952 ,si are o vechime in munca 26 de ani,poate sa beneficieze de pensionare anticipata ?(eu dupa cum m-am uitat pe net poate ) in schimb ea cind a cerut acest lucru ,superiorii ei i-au zis ca nu poate si de atunci ,tare mult se necajeste ,ia picat foarte rau:( VA ROG MULT SA-MI DATI UN RASPUNS
v-as fi recunoscator.
Va doresc o zi buna!
Mama dvs se poate pensiona la limita de virsta dupa anul 2011 luna Octombrie la virsta standard de pensionare de 59 ani si 2 luni daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 13 ani si 4 luni . Stagiul standard complet de cotizare este de 28 ani si 4 luni.

De asemenea, se poate pensiona anticipatat dupa anul 2006 luna Octombrie la virsta de 54 ani si 2 luni daca indeplineste conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 38 ani si 4 luni.

Se poate pensiona anticipatat partial dupa anul 2006 luna Octombrie la virsta de 54 ani si 2 luni daca indeplineste conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 28 ani si 4 luni.
va multumesc foarte mult ,mi-ati fost de mare ajutor.Va raman recunoscator !
=D>
buna ziua ,
am citit legea dar va spun sincer ca nu prea am inteles ,asa ca va rog frumos sa-mi spuneti dumneavostra :
mama este nascuta in 1957 si anul acesta in aprilie face 30 de ani de munca
tata este nascut in 1954 si el face in august acest an 30 de ani de munca

poate vreunul din ei sa iasa la pensie anticipta sau nu ?
Nici mama nici tatal dvs. nu pot beneficia de pensie anticipata; probabil vreti sa intrebati de pensie anticipata partiala.

Respectand prevederile art. 41 din Legea 19/2000, mama poate beneficia de pensie anticipata partiala la 55 de ani iar tatal dvs. la 60 de ani, cu conditia indeplinirii stagiului complet de cotizare prevazut de lege.

Daca respect anexa 3 a Legii nr. 19/2000, totul devine o alta poveste, poveste pe care am scris-o in cadrul acestui topic.

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata partiala ddena ddena Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca exista si daca se aplica PENSIA ANTICIPATA PARTIALA, pentru varsta de minim 55 de ani si minim 30 de ani ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial velciu velciu Am mai pus intrebarea asta in interiorul altul subiect. N-am primit raspuns asa ca mai incerc in ca o data. Daca ma poate ajuta cineva as fi ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata mariatoader mariatoader in acest an fac 54 de ani si 34 de ani de munca neintrerupta, pot beneficia de pensie anticipata?care sant conditiile ? cati ani si cata vechime ?pentru ... (vezi toată discuția)