trope_doi a scris:
Copiez:
Consiliul Europei, prin Rezolutia nr. 1580/2007 solicita statelor membre ca teoria evolutiei “sa aiba o pozitie centrala in programele didactice, si indeosebi in cele stiintifice – atat timp cat, ca orice alta teorie, va rezista In fata examinarii stiintifice exhaustive.”
Si daca nu "indeosebi" in cele stiintifice, atunci unde? (unde ni se sugereaza sa fie predata?)
Si eu recunosc ca 2x2 fac 4, ceea ce inseamna ca ma impac bine cu ...
actuala tabla a inmultirii.
Dar socotesc ca e preferabil sa fie predata la ora de matematica ...si nu ca pe o credinta, la ora religie.
Si chiar daca am credinta ca tabla inmultirii e ...mai adevarata decat teoria lui Darwin. nu vad nici un motiv pentru a ridica tabla inmultirii in slavi.
Dupa cum nu vad cu ce-ar fi mai superioara credinta altora ca 2x2 va face in veci 4, fata de credinta mea ca intr-o apropiata zi s-ar putea sa faca...cinci.
Rezolutiile astea au un alt ...sambure. Pe care, din pacate, am o oarece dificultate sa-l ... traduc. Dificultatea mea e una elementara. Cum sa va explic ceea ce nu-mi e simplu sa-mi explic nici mie...
Imi pare doar ca de la teoria evolutionista ... si pana la tupeul de a ...preda cu valoare de adevar idea lui Nietzsche ca "Dumnezeu a murit". nu mai e mult. Dar, vorba lui Paler: "Va dati seama ce-ar insemna sa fie luata ca "adevar" idea lui Nietzsche ca "Dumnezeu a murit"? Duhoarea metafizica raspandita de cadavrul lui Dumnezeu ar face viata irespirabila"