N-as vrea sa ma intelegeti gresit, ceea ce m-a ...incins a fost aceasta MIRARE exprimata de trope_doi in prima fraza a topicului.
b]trope_doi a scris:
Primind o invitatie la "inaugurarea” "Anului Darwin”, am aflat ca in RO nu se preda in scoli teoria evolutionista... Chiar e adevarat?! Nu tine de stiinta? Sau, e interzisa stiinta in scolile romanesti?
....credeam: ca exista libertate religioasa, deci am dreptul sa aleg a fi... adept al stiintei!
N-am crezut niciodata ca libertatea omului consta in a face ce vrea, ci in a NU face ce NU vrea.
Ori mirarea asta, impreuna cu suscitata rezolutie a consiliului imi suna in ...traducere libera: Hai sa punem temelia libertatii de constiinta in Ro incepand prin a-i ...blama pe romanii care isi permit sa gandeasca altminteri decat noi. (ca, auzi la ei, astia chiar isi permit sa NU studieze teoria evolutionista). Apropos: habar n-am daca se studiaza sau nu, pentru ca am terminat scolile clasice si obligatorii cam demulticel si, daca ma gandesc bine, nici nu cred ca la varsta aceea as fi putut pricepe cu adevarat teoria evolutionista dincolo de "mitul" ca omul se trage din maimuta.
Esential in viata e sa ai o convingere. Fie ea si ridicola pentru altii ori nebazata pe nimic. E libertatea oricui sa fie adeptul a ...ce vrea el. (Bunaoara, Paler mi se parea extrem de interesant cand prefera sa vada in Don Quijote un "Cristos spaniol").
Nu mi se mai pare interesant cand cineva (oricine, aici nu ma refer la dvs. trope_doi) incearca sa inlocuiasca convingerea mea cu convingerea lui, ori sa ma ia in ...tarbaca pentru ca n-am vazut eu ce era de vazut in te miri ce teorie ...servita pe dupa frasinul libertatii de constiinta.
Asta e tot.
Si nici macar nu ma dau vreo ...buna crestina. Pentru ca nu sunt in stare sa intorc si obrazul celalalt si nici sa-mi iubesc oricum arata "aproapele".
Dar cand ma gandesc la strabunica mea OARBA care a spus la moartea stabunicului meu: eu o sa ma duc maica dupa el ca tare mi-i dor sa-l mai VAD odata, parca n-as vrea sa cred ca unica imparatie e pe-aici...