avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art 248 alin 1 lit b din codul muncii si revisalul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art 248 alin 1 lit b din codul muncii si revisalul

Buna ziua,
Daca un salariat are decizie de retrogradare din functie, conf art 248 alin 1 lit b din codul muncii, scaderea salariului asociata retrogradarii se mentioneaza in revisal? daca da,cum? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:01, 18 Ianuarie 2013
Am sa insisit pe formularea :"orice modificare a elementelor(...)" pe care o regasim atat in HG 500/2011 cat si la art. 17(5) din C.Mun.:)
Ca urmare imi mentin pozitia, si continui sa sustin ca aceasta modificarea a salariului in urma retrogradarii trebuie inregistrata in REVISAL.:)
Era vorba despre actul aditional .. nimeni nu a contestat faptul ca diminuarea salariului in urma sanctionarii disciplinare se completeaza in REVISAL.
vindictive a scris:, de aceea consider ca nu se inregistreaza in Revisal...

Ok, sa o luam contabiliceste.:) In ceea ce-l priveste pe salariatul retrogradat, salariul sau va fi diminuat in contabilitate.Va semna statul de plata avand un salariu net mai mic(moficat), cu contributii la BASS si bugetul de stat diminuate corespunzator.
So, eu consider ca aceasta diminuare a salariului ar trebui reflectata in REVISAL pentru a exista aceleasi informatii si-n statul de plata a societatii si-n informatiile trimise la ITM.:)

@florin cioaca, nu este neaparat un act unilateral al angajatorului.Va respect parerea ca si consilier juridic ,insa inspectorii ITM din municipil meu (si poate si din alte parti ale tarii) sunt de parere ca este nevoie de un act aditional, urmat de o modificare a REVISAL.:)
Problema nu este de contabilitate .. mai ales in aceasta sectiune .. era vorba despre o anumita precizare si atata tot .. pentru sanctiunea diminuarii salariului nu se intocmeste act aditional , ci decziie de sanctionare.
Si la noi in municipiu nu se inregistreaza nicio sanctiune salariala in Revisal si nu am avut probleme cu ITM-ul.

Eu stiu ca potrivit art. 252. alin. 1 Codul muncii:
Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa..., nu se spune ca se face act aditional pentru niciuna din sanctiunile salariale...

Fiind o penalizare salariala, imi mentin parerea ca nu se inregistreaza in Revisal.

Alte discuții în legătură

Sanctiune reducere salariu baza Viovas Viovas Buna ziua. Am un salariat care are salariul de baza minim pt studii medii(aplicam coeficientii din vechiul CCM) adica 840 lei. Pt o luna va primi ca sanctiune ... (vezi toată discuția)
Revisal MariaRamona MariaRamona In urma cercetarii disciplinare prealabile, un salariat a fost sanctionat cu diminuarea cu 10 % a salariului de baza. Decizia de sanctionare, care stabileste ... (vezi toată discuția)
Sanctiunile disciplinare se introdc sau nu in revisal isobelbella isobelbella sanctiunile disciplinare cu reducere salariu se introduc in revisal? (vezi toată discuția)