avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil

Buna ziua,
Am inteles ca s-a marit indemnizatia de crestere copil si as vrea sa stiu exact ce inseamna.
La un salariu brut de 1340 si net de 973 lei care este cea mai buna optiune de a alege perioada de crestere copil (1 an sau 2 ani sau 85% din salariu). Imi puteti face, va rog, calculul pentru aceste perioade.
Astept raspunsul dvs.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:12, 28 Ianuarie 2014
ISR este folosit doar pentru stabilirea cuantumului minim si maxim al indemnizației

Cuantumul indemnizatiei este stabilit la 85% din media salariile nete realizate in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.
totusi astept si eu un raspuns !!! multumesc , foarte mult .
1. - Sotia poate beneficia si ea de concediu crestere copil (CCC) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) are venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maetrnitate etc.).
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator.

2. - Indemnizatia pentru CCC se calculeaza 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatore nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- Adunati veniturile nete pe cele 12 luni, impartiti la 12 si apoi inmultiti cu 85% si obtineti indemnizatia pentru CCC.

3. In functie de varianta pentru CCC pentru care optati indemnizatia are un minimum si un maximum.
- daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an indemnizatia este intre 600 -3.400 lei;
- daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani indemnizatia este intre 600 - 1.200 lei.
da multumesc foarte mult ... in mare parte una peste alta .. se compenseaza de la o luna la alta , intr-o luna am luat 1284 , alta 1211 dar sub 1200 deloc din cate stiu eu !!! sigur . am calculat iar la 1200 netul realizat , am inmultzit cu 85% , as lua 1020 pe luna , daca as sta doi ai tot aceeasi suma aceeasi bani ii iau ?!? multumesc .
1. Indemnizatia pentru CCC se calculeaz la fel indiferent pentru ce varianta de CCC optati.

2. Dar indemnizatia pentru CCC:
- nu poate fi mai mare de 3.400 lei daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an;
- nu poate fi mai mare de 1.200 lei daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tata ramqby ramqby Buna ziua! As dori sa stiu daca tatal isi poate luna acea luna de concediul pentru copil in prima luna a nasterii copilui,timp in care mama este in concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului ContSters281689 ContSters281689 Buna ziua,am s eu o problema.sunt in an terminal la facultate,dar sunt insarcinata,facultatea nu mi a permis sa muncesc intr un loc stabil cu carte de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, indemnizatie pentru cresterea copilului si cand te intorci la munca piticot21 piticot21 Buna ziua, Sunt insarcinata in 31 de saptamani si am inteles ca incepand cu saptamana 32 pot intra in concediu de maternitate, dar as dori sa merg la munca ... (vezi toată discuția)