avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil

Buna ziua,
Am inteles ca s-a marit indemnizatia de crestere copil si as vrea sa stiu exact ce inseamna.
La un salariu brut de 1340 si net de 973 lei care este cea mai buna optiune de a alege perioada de crestere copil (1 an sau 2 ani sau 85% din salariu). Imi puteti face, va rog, calculul pentru aceste perioade.
Astept raspunsul dvs.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:12, 28 Ianuarie 2014
1. Indemnizatia pentru CCC2 se calculeaza avand in vedere veniturile din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii), venituri care sunt formate din indemnizatia pentru CCC1 si indemnizatia pentru concediul de maternitate.

2. Puteti infiinta si PFA dar in momentul in care solicitati CCC trebuie sa suspendati activitatea de PFA (chiar daca veniturile din aceasta activitate nu vor fi luate in calculul indemnizatiei pentru CCC).

3. Dupa ce se termina CCC1 faceti o cerere de incetare a suspendarii raporturilor de munca si reluarea activitatii si, cu aceeasi data prezentati si certificat medical pentru concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

4. Apoi cand doriti sa intrati in CCC2 procedati cum ati procedat si la CCC1.

5. In cazul cadrelor militare actele pentru concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta se depun la unitatea militara unde va desfasurati activitatea.



tudorvaleriu a scris:


2. Puteti infiinta si PFA dar in momentul in care solicitati CCC trebuie sa suspendati activitatea de PFA (chiar daca veniturile din aceasta activitate nu vor fi luate in calculul indemnizatiei pentru CCC).




de ce nu mi se iau in calcul aceste venituri?
nu se iau in calcul la orice pfa?
Multumesc
1. Dar dvs. ati scris:
Nu vreau sa primesc concediu maternal pe pfa.

si credeam ca doriti ca in timpul CCC sa aveti venituri din PFA.

2. Veniturile din activitatea de PFA se iau in calculul indemnizatiei pentru CCC dar din momentul in care ati intrat in CCC trebuie sa suspendati activitatea de PFA.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc pentru raspunsuri. Acum m-am lamurit. Am zis ca nu vreau sa primesc concediu maternal pe pfa ca sa pot avea activitate cu pfa, sa obtin venit pt indemnizatie.
Multumesc inca o data.
Buna ziua,
Am nascut pe 15.02.2013 si am optat pentru indemnizatie 1 an si urmeaza sa depun dosarul pentru stimulent.
Va rog sa imi spuneti: Cu ce data trebuie sa ma intorc la servici ca sa pot beneficia de stimulent avand in vedere ca tatal nu poate lua acea luna de ccc?

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tata ramqby ramqby Buna ziua! As dori sa stiu daca tatal isi poate luna acea luna de concediul pentru copil in prima luna a nasterii copilui,timp in care mama este in concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului ContSters281689 ContSters281689 Buna ziua,am s eu o problema.sunt in an terminal la facultate,dar sunt insarcinata,facultatea nu mi a permis sa muncesc intr un loc stabil cu carte de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, indemnizatie pentru cresterea copilului si cand te intorci la munca piticot21 piticot21 Buna ziua, Sunt insarcinata in 31 de saptamani si am inteles ca incepand cu saptamana 32 pot intra in concediu de maternitate, dar as dori sa merg la munca ... (vezi toată discuția)