avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil

Buna ziua,
Am inteles ca s-a marit indemnizatia de crestere copil si as vrea sa stiu exact ce inseamna.
La un salariu brut de 1340 si net de 973 lei care este cea mai buna optiune de a alege perioada de crestere copil (1 an sau 2 ani sau 85% din salariu). Imi puteti face, va rog, calculul pentru aceste perioade.
Astept raspunsul dvs.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:12, 28 Ianuarie 2014
Valeriu, ai uitat sa aplici procentul .. era bine daca se stabilea procentul la 100% ...:)
Multumesc!
Deci eu daca optez pentru ccc un an si nu reusesc sa ma intorc la munca inainte sa implineasca copilul un an pierd si stimulentul si indemnizatia pana la doi ani?Multumesc enorm!
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an si nu reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 ani nu mai beneficiati de stimulentul de insertie (si nici de indemnizatia pentru CCC).

2. - In schimb veti putea beneficia de concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.
- Aceasta perioadade CFP este stagiu de cotizare la sanatate, plata contributiei facnad-se de la bugetul de stat (cand veti intra in acest conecdiu fara plata pentru cresterea copilului trebuie sa anuntati acaesta la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala ca sa plateasca contributia la sanatate).
- De asemenea acst conecdiu fara plata pentru cresterea copilului este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru pensie si somaj si constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.
Buna ziua,

multumim pentru raspunsurile utile...si eu as avea o intrebare, daca m-ati putea ajuta:

-Cum se calculeaza CCC + alocatie, daca sunt insarcinata cu tripleti? si daca am ceva avantaje daca sunt mama singura (traiesc singura fara tatic).
Salariul mediu net pe ultimele 12 luni este de 1000 Ron.

-Cum se modifica calculul de mai sus, daca in ultimele 4 luni de sarcina am sa fiu in concediu de risc maternal? (astfel se va modifica salariul mediu calculat...)

Astept raspuns, multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tata ramqby ramqby Buna ziua! As dori sa stiu daca tatal isi poate luna acea luna de concediul pentru copil in prima luna a nasterii copilui,timp in care mama este in concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului ContSters281689 ContSters281689 Buna ziua,am s eu o problema.sunt in an terminal la facultate,dar sunt insarcinata,facultatea nu mi a permis sa muncesc intr un loc stabil cu carte de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, indemnizatie pentru cresterea copilului si cand te intorci la munca piticot21 piticot21 Buna ziua, Sunt insarcinata in 31 de saptamani si am inteles ca incepand cu saptamana 32 pot intra in concediu de maternitate, dar as dori sa merg la munca ... (vezi toată discuția)