Imi permit si eu o umila intrebare, stimata Godspeed:
In speta supusa dezbaterii, cine este , din citatul de mai jos, persoana alienatoare?
presiunea pe care autoritățile o pun asupra persoanei alienatoare
Tatal? Eu cred ca nu, din moment ce si-a refuzat din start paternitatea, instrainare exista daca a existat "relatie", daca s-a intersectat vreodata cu viata minorei;
Mama? Nu se pune problema, dansa chiar insista pe "infiriparea relatiilor"
Fetita? Exclusa din start.
Vedeti dumneavoastra, cat de relative sunt legile si cum se judeca discriminatoriu "interesul major al copilului"?!
Daca acest "tata" ar cere azi "
autoritate parinteasca comuna", program de relatii cu minora,
cu week-enduri si vacante, instanta i-ar acorda cu voiosie, chiar daca fetita s-ar opune cu vehementa;
Mai mult, mama ar fi obligata sa beneficieze de:
masuri adecvate masurile de genul: „implicarea serviciilor sociale (SPAS); sprijinul unui psiholog ...; crearea condițiilor necesare pentru ca minorii să dezvolte relații personale cu părintele de care a fost despărțit într-un mediu prietenos; ordonarea unei expertize care să aibă ca obiect posibilitatea stabilirea de contact între copil și părintele său; organizarea unor întâlniri care au ca scop concilierea și implicarea celor interesați în proceduri de terapie familială; medierea; etc.”
fiindca opozitia minorului este neaparat, asa cum s-a aratat in primul citat, cauzat de parintele la care minorul locuieste, adica "parintele alienator", dupa conceptia celor neimplicati. Parintele rezident este obligat sa suporte si eventualele corectii fizice aplicate de solicitant, fiindca, nu-i asa:?
"
Un partener rau poate fi un parinte bun"
Si da, este dovedit ca executarea silita a minorilor are deznodamant nefericit, poate transforma un copil normal intr-unul cu probleme psihice.