avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contributii egale ale parintilor stabilite de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contributii egale ale parintilor stabilite de instanta.Stabilirea domiciliului minorului si acces neingradit minora/mama

Buna seara,

Ce parere aveti de aceasta hotarare a instantei?
Ati mai intalnit o astfel de motivare a instantei?

Solutie: Respinge ca lipsite de obiect excepţiile inadmisibilităţii şi lipsei calităţii procesual active; Admite în parte cererea principală precizată; admite în parte cererea conexă precizată Dispune ca autoritatea părintească asupra minorei să se exercite de către ambii părinţi; Stabileşte domiciliul minorei la domiciliul tatălui ( pârât-recl) ; Stabileşte contribuţii egale ale părinţilor la cheltuielile minorei în sumă 400,00 lei lunar fiecare, începând cu 23.08.2011 până la majorat. Dispune desfăşurarea neîngrădită a relaţiei personale minoră/mamă. Compensează cheltuielile de judecată. Cu apel în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică.

Considerati legala hotararea instantei?
cred ca avocatul nu doreste sa devaluie toate inforamatiile. Poate tatal a dorit sa isi viziteze copilul mai des, si ia fost ingradit accest drept, poate mama a fost acuzat de crima- furt-suicid sau are un job rusinos, poate mama nu se ocupa asa bine de copil ( unghiile netaiate sau nu se implica in educatia scolara). Toate aceste aspecte conteaza.
vioo232003 a scris:

cred ca avocatul nu doreste sa devaluie toate inforamatiile. Poate tatal a dorit sa isi viziteze copilul mai des, si ia fost ingradit accest drept, poate mama a fost acuzat de crima- furt-suicid sau are un job rusinos, poate mama nu se ocupa asa bine de copil ( unghiile netaiate sau nu se implica in educatia scolara). Toate aceste aspecte conteaza.

Cu siguranta exista o explicatie.

Dansul a si afirmat ca doreste doar sa afle care este incadrarea legala a acestei hotarari si sa afle ce spune jurisprudenta in cazuri similare, nedorind sa intre in amanunte si sa prezinte fondul spetei. Este si de inteles de ce...

In mod sigur ca se cunosc motivele pentru care s-a dat aceasta decizie insa se cauta a se privi decizia si din alta lumina, probabil dansul incearca si sa descopere si alte pareri avizate pentru a sti cum sa atace mai eficient aceasta hotarare.

In opinia mea este o hotarare care se bazeaza in totalitate pe noul cod civil insa lasa loc de intepretare si totodata le lasa partilor posibilitatea de a rezolva problema ei insisi, asa cum este de asteptat de altfel pentru o decizie data de o instanta de fond.
Dac partile o accepta asa este bine, daca nu hotararea va fi cu siguranta schimbata de instantele urmatoare.
Legalitatea hotararii va fi deci contestata chiar prin faptul ca se va merge mai departe cu acest proces...

Oricum, bine ar fi sa se inteleaga partile in interesul copilului, asa cum bine a spus cineva mai sus.
amiriana a scris:

LOGIC: minora va sta cu oricare dintre parinti doreste, de ex cu mama, celalat parinte (tata)avand dreptul la vizite si obligatia la plata pensiei de 400 lei. Daca fetita doreste sa stea in vacante sau in alte perioade cu tata, atunci, mama va fi cea care o va vizita si ii va plati cei 400 de lei. Decizia domiciliului posibil sa fost tot alegerea minorei, daca locuinta este cea in care ea a crescut pana la acea varsta.

Minora a spus clar ca judecator ca vrea sa locuiasca cu mama ei.
Este si scris la dosar.

In rest, este posibil sa fie vorba de o situatie de genul celei expuse de dvs. si asa tind sa consider pentru ca asa ar fi normal in raport de circumstantele de fapt ale cauzei prin raportare la faptul ca mama s-a ocupat in permanenta de minora.
Tatal a fost o aparitie sporadica in viata minorei dupa despartirea in fapt dintre parinti si cumva si mai inainte de acest moment.
Daca este asa inseamna ca instanta a imbratisat teza avocatului tatalui conform careia nu conteaza domiciliul...
Dar...poate fi o capcana pentru ca pe de alta parte s-a cerut de tata decaderea din drepturile parintesti si exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, aspecte care mie nu imi spune ca tatal este chiar atat de democrat pe cat ar vrea sa arate avocatul lui.

Pe de alta parte, cand am combatut teza avocatului tatalui, in sensul ca nu poate fi primita o asemenea opinie conform careia nu ar conta unde are minora stabilit domiciliul, instanta parea ca nu este de acord cu mine...ceea ce iarasi ma nelamureste...

Adica sunt aspecte care se bat cap in cap...din moment ce solicita autoritate parinteasca exclusiva dar...nu conteaza unde va avea domiciliul minora...chiar daca mama va fi decazuta din drepturile parintesti...
Intelegeti?
Si ei erau cei de treaba...iar eu cel rau ca nu am fost de acord...

Deja am declarat apel.
Nu mai astept motivarea sa nu se intample cine stie ce minune si sa aflu ca a iesit din termen desi se uita zilnic in cutia postala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii in comun/plan parental/hotarare judecatoreasca Milady09 Milady09 Dupa vreo 6 luni de chin, azi razboiul meu a luat sfarsit. Consider ca puteam sa nu ajungem parti intr-o lupta de orgolii, daca tatal copilului ar fi fost ... (vezi toată discuția)
Hotarare instanta prin care respinge intelegerea partilor Antoanela Geaman Antoanela Geaman De curand am intalnit o Sentinta prin care se respinge intelegerea partilor privitor la dreptul de vizitare al tatalui hotararea suna asa: [quot]Respinge ... (vezi toată discuția)
Copil! rpetre79 rpetre79 La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)