AVLIL a scris:
cINE A CASTIGAT CE? Experienta?
In primul rand este in detrimentul clientului sa stabilesti plata per termen si sa spui ca nu te grabesti; tu, ca avocat, nu te grabesti au ba, clientul tau se grabeste au ba.
Nu vad cum sa mai tii un dosar inca jumatate de an in conditiile in care probele erau administrare, ancheta efectuata...
CRed ca mama a gandit foarte bine. Tu nu risti in [rocese, clientul risca pe recomandarile tale; riscul tau nu e personal.
Judele mereu se grabeste sa scape de dosare, ar fi un jude anormal daca ar fi altfel si, sincer, cei de la J6 pe familiei erau juzi buni, chiar buni, chiar daca pronuntarea asta nu imi prea place.
Nu stiu daca poate fi o eroare materiala, prea se repeta tata, parat-reclamant, mama in minuta. Totusi, ar fi trebuit discutat cu grefiera.
In mod sigur nu este eroare materiala.
Avocatul tatalui a lansat teza ca nu conteaza domiciliul sau locuinta copilului din acte...etc...
Ca ei sunt de treaba si vor sa se inteleaga si sa se stabileasca asa...ca mama nu are nicio casa in proprietate.
Adica ne puteam intelege, asa cum a decis de altfel instanta si terminam de la primul termen sau la al doilea...
Sigur ca, mama minorului nu a fost de acord.
Dvs. ca avocat considerati ca era bine pentru client asa?
Plata onorariului la termen ajuta avocatul ca sa vina la judecata si altfel spus, ori stabilirea unui onorariu pentru vreo 20 de termene cu plata inainte de proces ori plata la termen ( ca si rate daca vreti) imi pare mai favorabil pentru client...fiind rate...
Este adevarat ca sunt avocati care se gandesc ca vor termina procesul in 2 termene si apoi afla ca mai sunt inca nenumarate termene de judecata si clientul ori ramane fara avocat ori isi schimba avocatul.
Pro bono nu cred ca se gasesc avocati care sa vina la multe termene de judecata.
Avocatul trebuie sa aiba o reprezentare clara a judecatii inca dinainte de proces pentru ca in caz contrar vorbeste total aiurea cu clientul si stabileste ceva ce nu va respecta.
Sunt multe cazuri cu avocati care se afla in eroare si apoi tot cer bani...
Faptul ca nu m-am grabit s-a dovedit ca a fost bine pentru mama si copil pentru ca tatal nu putea sa vina cu o hotarare judecatoreasca care sa o poata executa in cazul in care prin absurd...ar fi putut obtine castig de cauza.Cum am o vorba ca ceea ce nu este imposibil este posibil am gandit si am anuntat clienta cu privire la toate aspectele posibile incluviv pentru faza de executare silita.Nici acum nu poate executa hotararea.Mai este apelul unde sunt de parere ca se va modifica diametral solutia primei instante.
Intre timp copilul crestea si nu strica inca o audiere dupa ce minora implinea varsta de 10 ani.Minora a fost ascultata de instanta si este clar ca vrea la mama desi nu avea varsta de 10 ani si nu are nici acum.
Asadar, eu nu judec pe nimeni.
Am facut ceea ce trebuia sa fac si s-a dovedit ca am fost inspirat lund in seama problemele la care se putea ajunge si sfatuind clientul cat mai bine.
Stiam ca Js 6 este imprevizibila in general si pentru ca am castigat si cu tati si in general se judeca altfel decat la alte instante.
Cum ar fi de pilda Js 3 unde nu stiu daca in ultimii 10 ani a castigat vreun tata.
Sunt instante si instante.
Mai se spune ca pot exista si influiente in justitie si avocatul cand are dubii nu este bine sa isi bata joc de proces si sa se grabeasca sa il termine doar ca sa scape de acel proces.
Pentru ca avocatul poate finaliza urgent un proces daca vrea si nimeni nu il trage la raspundere.
Nu evoc fondul pentru ca fondul este complicat cumva si sunt curios sa vad cum a motivat instanta.
Ca sa respinga in mod just apararile nu prea putea...dar in procesele de dreptul familiei nu prea se fac motivari amanuntite si extraordinare de catre instante sau cel putin nu am remarcat eu...pana acum...
In drept, daca minora are acces neingradit la mama sa ma intreb cum poate sa stea la tata daca minora vrea la mama?
Asa rezulta din dispozitiv si de aceea ma tot intreb daca nu cumva doar in acte va fi domiciliul minorei la tata, iar in fapt va locui la mama...
Mie asa imi pare sa fie insa, evident ca, am vazut si opiniile celorlati colegi cu care as fi de acord daca nu as fi fost la judecata...
Adica eu acum cam sustin teza avocatului tatalui in fata voastra cu aceleasi argumente...