gi_jane2 a scris:
Domnule avocat, as vrea sa va intreb de ce s-a hotarat ca domiciliul copilului sa fie la tata daca minorul va sta la mama? Mama n-a cerut sau n-a castigat ?
Pare o hotarare data pt parinti care se inteleg sau au sanse.
Pai...tocmai aceasta era intrebarea...la care cautam raspuns...
V-am citat dispozitivul.
Cine a castigat?
Cine...?
Aceasta este intrebarea...la care cautam raspuns...?
Mama a cerut.
Tatal a cerut la bunicii paterni si la el.
S-a stabilit ce v-am citat in prima postare.
Parintii se inteleg pentru ca tatal vede copilul cam de 2 ori pe luna si bunicii cam la fel.
Cand vrea copilul si bunicii sau tatal sau toti...impreuna...in ce ordine vreti numai cu condiia sa vrea si copilul...si adesea vrea...
Din dosar ar cam fi fost de asteptat sa fie stabilit domiciliul la mama si nu la tata, dar nu este eroare materiala, zic eu...desi si doamna care mi-a citit dispozitivul s-a uitat la mine incruntata cand a vazut solutia instantei...si a facut o pauza pana sa imi spuna...
av.antoanelageaman a scris:
eu zic ca este cu totul altceva.....
este o solutie convenabila pentru constieiinta instantei care a hotarat stabilirea domiciliului la tata.....instanta evita sa prevada clar un program de vizitare si stabileste neingradit aceste drepturi, cu toate ca din Codul civil si lege 272/2004 nu este nevoie de o hotarare judecatoreasca in acest sens.
din dispozitivulrelatat de colegul nostru rezulta clar stabilirea domiciliului la tata. sigura problema ramane dreptul de vizitare al mamei.
este o solutie novatoare, am mai intalnit-o o singura data dar invers cu legaturi neingradite la tata....cand instanta a respins prevederile unui acord de mediere in care partile prevedeau program de vizitare
intrebare: cum se va putea pune in executare o asemenea hotarare?
Pai...depinde ce intelegeti prin punere in executare...
Atata timp cat nu se schimba nimic in fapt nu exista probleme.
Daca vor exista probleme dupa parerea mea nu se va putea pune in executare de catre tata...nici daca intervin toate autoritatile posibile competente din Romania...oricare ar fi ele...
Insa, se va declara apel.
Prababil ca si tatal va declara apel pentru ca el se incapataneaza pe autoritate parinteasca exclusiva...ceea ce este exclus.
Spuneati ceva de respingerea medierii de instanta.
Nu cumva JS 6 a pronuntat aceasta hotarare cu neingradirea drepturilor parintelui?
Eu cam asa am tendinta sa cred...
Liliana, eu risc foarte mult in procese dar adesea este un risc...calculat...
Clienta mama a fost foarte sigura ca se va stabili domiciliul minorului la ea si toate aparentele asa aratau.
Eu insa am zis sa nu ne grabim.
Judele nu se grabea, tatal si avocatul lui de asemenea, si nici eu, dar mama s-a grabit hotarand cu o zi mai inainte de proces sa il finalizam.
Procesul putea dura in prima instanta pana prin noiembrie 2013 destul de lejer fara mari eforturi dupa parerea mea.
Pentru avocat nu era dezavantajos pentru ca plata se facea la termen.
Minuta este citata in intregul ei.
Hotararea nu este insa redactata si nu putem cunoaste considerentele.
La consiliere psihologica nu au de ce sa mearga pentru ca nu exista probleme.