avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contributii egale ale parintilor stabilite de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contributii egale ale parintilor stabilite de instanta.Stabilirea domiciliului minorului si acces neingradit minora/mama

Buna seara,

Ce parere aveti de aceasta hotarare a instantei?
Ati mai intalnit o astfel de motivare a instantei?

Solutie: Respinge ca lipsite de obiect excepţiile inadmisibilităţii şi lipsei calităţii procesual active; Admite în parte cererea principală precizată; admite în parte cererea conexă precizată Dispune ca autoritatea părintească asupra minorei să se exercite de către ambii părinţi; Stabileşte domiciliul minorei la domiciliul tatălui ( pârât-recl) ; Stabileşte contribuţii egale ale părinţilor la cheltuielile minorei în sumă 400,00 lei lunar fiecare, începând cu 23.08.2011 până la majorat. Dispune desfăşurarea neîngrădită a relaţiei personale minoră/mamă. Compensează cheltuielile de judecată. Cu apel în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică.

Considerati legala hotararea instantei?
eu zic ca este cu totul altceva.....

este o solutie convenabila pentru constieiinta instantei care a hotarat stabilirea domiciliului la tata.....instanta evita sa prevada clar un program de vizitare si stabileste neingradit aceste drepturi, cu toate ca din Codul civil si lege 272/2004 nu este nevoie de o hotarare judecatoreasca in acest sens.

din dispozitivulrelatat de colegul nostru rezulta clar stabilirea domiciliului la tata. sigura problema ramane dreptul de vizitare al mamei.

este o solutie novatoare, am mai intalnit-o o singura data dar invers cu legaturi neingradite la tata....cand instanta a respins prevederile unui acord de mediere in care partile prevedeau program de vizitare

intrebare: cum se va putea pune in executare o asemenea hotarare?
Claudiule, nu mai pricep nimic decat ca nici tu nu pricepi. Din pacate, eu nu inteleg ca nu te exprimi clar juridic si tu nu intelegi... nu stiu de ce.

Cum naiba sa analizam o situatia numai din prisma jurisprudentei si dreptului fara situatia de fapt? Pai fara situatia de fapt avem o speta incompleta in care orice e posibil.
Apoi, cum sa-i plateasca mama tatalui si tatal mamei pensia pe care ambii o datoreaza copilului? Pensia copilului se achita copilului si o administreaza unul sau mai multi majori. Se aduna si nu se compenseaza.
Cat despre dosar, cum naiba sa tii dosar cu anii, e cea mai proasta solutie si pentru tine, ca avocat, dar si pentru client. Atata timp cat nimeni nu merge la consiliere psihologica, e cea mai stupida solutie pentru toti.
Pana la urma cine a vrut sa-l incheie? Ca ala nu, ala nu, probabil nici judele nu, da' a venit o lumina mai de sus si a solutionat dosarul, ha?
Bai, nenicule, ma ustura ochii de cele ce citesc.

Daca vrei sa facem o clarificare, da-mi nr. de dosar pe pm sau pune MOTAMO pronuntarea aici; nu vreau ce ai inteles tu din ea, ca tu nu ai inteles, de aia ne iontrebi, vreau ce a scris exact instanta in minuta.
gi_jane2 a scris:

Domnule avocat, as vrea sa va intreb de ce s-a hotarat ca domiciliul copilului sa fie la tata daca minorul va sta la mama? Mama n-a cerut sau n-a castigat ?

Pare o hotarare data pt parinti care se inteleg sau au sanse.

Pai...tocmai aceasta era intrebarea...la care cautam raspuns...
V-am citat dispozitivul.
Cine a castigat?
Cine...?
Aceasta este intrebarea...la care cautam raspuns...?

Mama a cerut.
Tatal a cerut la bunicii paterni si la el.
S-a stabilit ce v-am citat in prima postare.

Parintii se inteleg pentru ca tatal vede copilul cam de 2 ori pe luna si bunicii cam la fel.
Cand vrea copilul si bunicii sau tatal sau toti...impreuna...in ce ordine vreti numai cu condiia sa vrea si copilul...si adesea vrea...

Din dosar ar cam fi fost de asteptat sa fie stabilit domiciliul la mama si nu la tata, dar nu este eroare materiala, zic eu...desi si doamna care mi-a citit dispozitivul s-a uitat la mine incruntata cand a vazut solutia instantei...si a facut o pauza pana sa imi spuna...

av.antoanelageaman a scris:

eu zic ca este cu totul altceva.....

este o solutie convenabila pentru constieiinta instantei care a hotarat stabilirea domiciliului la tata.....instanta evita sa prevada clar un program de vizitare si stabileste neingradit aceste drepturi, cu toate ca din Codul civil si lege 272/2004 nu este nevoie de o hotarare judecatoreasca in acest sens.

din dispozitivulrelatat de colegul nostru rezulta clar stabilirea domiciliului la tata. sigura problema ramane dreptul de vizitare al mamei.

este o solutie novatoare, am mai intalnit-o o singura data dar invers cu legaturi neingradite la tata....cand instanta a respins prevederile unui acord de mediere in care partile prevedeau program de vizitare

intrebare: cum se va putea pune in executare o asemenea hotarare?

Pai...depinde ce intelegeti prin punere in executare...
Atata timp cat nu se schimba nimic in fapt nu exista probleme.
Daca vor exista probleme dupa parerea mea nu se va putea pune in executare de catre tata...nici daca intervin toate autoritatile posibile competente din Romania...oricare ar fi ele...

Insa, se va declara apel.
Prababil ca si tatal va declara apel pentru ca el se incapataneaza pe autoritate parinteasca exclusiva...ceea ce este exclus.

Spuneati ceva de respingerea medierii de instanta.
Nu cumva JS 6 a pronuntat aceasta hotarare cu neingradirea drepturilor parintelui?
Eu cam asa am tendinta sa cred...

Liliana, eu risc foarte mult in procese dar adesea este un risc...calculat...
Clienta mama a fost foarte sigura ca se va stabili domiciliul minorului la ea si toate aparentele asa aratau.
Eu insa am zis sa nu ne grabim.
Judele nu se grabea, tatal si avocatul lui de asemenea, si nici eu, dar mama s-a grabit hotarand cu o zi mai inainte de proces sa il finalizam.
Procesul putea dura in prima instanta pana prin noiembrie 2013 destul de lejer fara mari eforturi dupa parerea mea.
Pentru avocat nu era dezavantajos pentru ca plata se facea la termen.

Minuta este citata in intregul ei.
Hotararea nu este insa redactata si nu putem cunoaste considerentele.

La consiliere psihologica nu au de ce sa mearga pentru ca nu exista probleme.

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

Prababil ca si tatal va declara apel pentru ca el se incapataneaza pe autoritate parinteasca exclusiva...ceea ce este exclus.

Buna dimineata!

Care este motivatia tatalui pentru care cere custodie exclusiva? Cu siguranta ca si-a prezentat motivatia in cadrul procesului.
Tind sa cred ca de aceasta motivare s-a legat instanta cand a decis domiciliul minorei la tata.
cINE A CASTIGAT CE? Experienta?

In primul rand este in detrimentul clientului sa stabilesti plata per termen si sa spui ca nu te grabesti; tu, ca avocat, nu te grabesti au ba, clientul tau se grabeste au ba.
Nu vad cum sa mai tii un dosar inca jumatate de an in conditiile in care probele erau administrare, ancheta efectuata...
CRed ca mama a gandit foarte bine. Tu nu risti in [rocese, clientul risca pe recomandarile tale; riscul tau nu e personal.
Judele mereu se grabeste sa scape de dosare, ar fi un jude anormal daca ar fi altfel si, sincer, cei de la J6 pe familiei erau juzi buni, chiar buni, chiar daca pronuntarea asta nu imi prea place.

Nu stiu daca poate fi o eroare materiala, prea se repeta tata, parat-reclamant, mama in minuta. Totusi, ar fi trebuit discutat cu grefiera.

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii in comun/plan parental/hotarare judecatoreasca Milady09 Milady09 Dupa vreo 6 luni de chin, azi razboiul meu a luat sfarsit. Consider ca puteam sa nu ajungem parti intr-o lupta de orgolii, daca tatal copilului ar fi fost ... (vezi toată discuția)
Hotarare instanta prin care respinge intelegerea partilor Antoanela Geaman Antoanela Geaman De curand am intalnit o Sentinta prin care se respinge intelegerea partilor privitor la dreptul de vizitare al tatalui hotararea suna asa: [quot]Respinge ... (vezi toată discuția)
Copil! rpetre79 rpetre79 La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)