Ce parere aveti de aceasta hotarare a instantei?
Ati mai intalnit o astfel de motivare a instantei?
Solutie: Respinge ca lipsite de obiect excepţiile inadmisibilităţii şi lipsei calităţii procesual active; Admite în parte cererea principală precizată; admite în parte cererea conexă precizată Dispune ca autoritatea părintească asupra minorei să se exercite de către ambii părinţi; Stabileşte domiciliul minorei la domiciliul tatălui ( pârât-recl) ; Stabileşte contribuţii egale ale părinţilor la cheltuielile minorei în sumă 400,00 lei lunar fiecare, începând cu 23.08.2011 până la majorat. Dispune desfăşurarea neîngrădită a relaţiei personale minoră/mamă. Compensează cheltuielile de judecată. Cu apel în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică.
Deci minorul se va plimba intre 2 case sau domicilii, cum preferati, fara de fapt sa apartina niciunui loc. Sa inteleg ca va manca intr-o parte apoi va fugi sa-si faca lectiile in alta parte, sau...tot asa. Bietul copil nu va stii niciodata unde este locul lui. Instanta a stabilit domiciliul la tata copilul sta la mama in fapt , deduc din cele scrise, ca tatal a avut un capat de cerere, dar era..doar un capat de cerere. copilul sta la mama...banuiesc ca termenul de apel nu a trecut. ori e o eroare material, ori instanta de apel trebuie sa decida. nu inteleg de ce nu s-a precizat in actiune cum vor decurge vizitele, vacantele etc...custodia comuna nu este doar un concept..asa comuna cum este trebuie bine stabilit modul cum va decurge. din dispozitiv inteleg ca li s-a dat posibilitatea parintilor sa-si faca viata reciproc un iad si ce e mai rau si copilului care chiar nu are nici o vina......vezi acces neingradit...deci daca un parinte , tata/mama, e cuprins de dor la 12 noaptea , da navala in locuinta celuilalt parinte pentru a-si exercita "accesul neingradit"..e absurd...e adevarat ca in dreptul comunitar exista "custodia comuna" dar e la fel de adevarat ca reglementarile in materie sunt bine definite si stricte.
buna ziua,
eu nu sint avocat, nici magistrat,sint un simplu contabil dar ca orice om cu experienta de viata imi dau seama ca o lege trebuie aplicata in functie de situatie, magistratul respectiv trebuie sa gindeasca si prin prisma unei experiente de viata , nu poti da astfel de hotariri doar privind prin ochelari de cal, daca doi oameni se inteleg se duc singuri sa ceara custodie comuna ,nu trebuie sa ii oblige legea.
efectul va fi invers celui urmarit: tensiunile intre parinti vor fi mai mari si de suferit va avea doar copilul( al carui interes trebuie ocrotit).
de asemenea ,acces neingradit e o prostie, fiecare parinte are un program,sint despartiti,acum ce sa faca sa se recasatoreasca pt ca altfel...nu vad cum ar putea fi acces neingradit...
nu ar lipsi niste norme la acest cod civil
[ editat- va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, multumesc]
Eu cunosc cazuri de acces neingradit si nu pentru ca asa a spus o instanta, ci pentru ca sunt parinti care isi iubesc copilul. Si se detesta intre ei. Ba chiar stiu si caz de colaborare internationala, un parinte intr-un stat, altul in alt stat.
Se cearta prin instante de cativa ani, da' colaboreaza excelent privitor la copii. Se poate.
accesul neingradit nu inseamna ca la 12 noaptea bla-bla, astea sunt povesti extreme nascocite de niste neincrezatori in faptul ca doi parinti pot sa vrea, mai presus de animozitatile dintre ei, binele copilului. La 12 noaptea o scoti de aripa afara pe acea persoana, oricine ar fi ea. La 12 noaptea nu poate veni cu executor, nici cu politia si daca spune vreunei instante ulterior ca uite ce i s-a interzis, o face impotriva ei insasi.
Asa incat e o falsa problema.
Toti magistratii dau solutii bazati si pe experienta lor de viata, uneori fiind bine, alteori nu, in functie de educatia proprie si ce li s-a intamplat in viata.
Unele decizii au fost discriminatorii din cauza influientei prea mari a vietii magistratului in darea deciziei.
bine zis bla-bla-bla...pacat ca parerile pertinente sau nu, nu pot modifica viata oamenilor, insa o sentinta proasta...sigur ca da..ceea ce. colega, sunt convinsa ca aveti cunostinta de acest lucru. este vadit o sentinta cu de toate.. mai putin cu lucruri clare care pot simplifica si imbunatati viata unui minor, adultii nu ma intereseaza, isi pot avea singuri de grija. si da la 12 noaptea poti chema politia, il poti lua de "aripa" pe invadator, ma intreb cum se va simti copilul... nu e mai bine sa se evite aceste situatii, de nedorit, dar posibile, printr-un program de vizitare, deci o sentinta responsabila..parerea mea...mai bine sa previi decat sa vindeci...colaborare dintr-un stat in altul???cand parintii se detesta...si de regula se detesta din motivele lor, altfel nu ar divorta...e ok sa gandim pozitiv, dar, in opinia mea e mai bine sa fie totul clar...
Bla-bla insemna in mesajul meu anterior dezvoltarea dupa propria vointa a cititorului a problemelor pe care, in extremis, si le pot face parintii intre ei.
Parerile pertinente pot modifica viata oamenilor, la fel cum si alte lucruri o pot face. Nu stiu daca acel copil raspunde la usa, normal ar fi sa nu stie la 12 noaptea si sa afle maine. Daca insa se trezeste, nasol, e ceva parentind de facut cu el. Are parintii despartiti, trece prin destule deja, un psiholog oricum ii-ar fi de ajutor in etapa asta.
Personal, si in cazuri in care parintii aveau probleme serioase, nu am intalnit vizite la 12 noaptea.
Parintii se detesta ca soti, nu ca parinti. E o diiferenta imensa care, transmisa clientului, poate face diferenta intre a sta 5 ani in instanta sau a ajunge la o intelegere.
Copil!
rpetre79
La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)