Buna ziua!
Am o nelamurire pe care as vrea s-o rezolv cu ajutorul dvs.
Sotia mea primeste indemnizatia de crestere copil, valabila pana in luna aprilie, mai exact 20.04.2013, cand copilul implineste varsta de 2 ani.
Sotia este insarcinata cu al doilea copil care este preconizat sa se nasca la sfarsitul lunii mai 2013. Intrebarea este daca sotia poate beneficia in continuare de indemnizatie crestere copil, pentru cel de-al doilea copil, in situatia in care in perioada aprilie-mai 2013 s-ar afla in concediul prenatal, urmand ca apoi sa nasca si sa intre in concediul post natal, pentru ca ulterior sa intocmim actele necesare acordarii indemnizatiei. Este obligatoriu ca in perioada aprilie-mai sa reactiveze cartea de munca? Mentionez ca in perioada anterioara nasterii primului copil, sotia a fost angajata la un spital de stat, pe un post care intre timp (2 ani) s-a desfintat.
In caz ca cele descrise mai sus nu au rezolvare, as putea eu sa optez pentru intrarea in CCC, pentru ca apoi sa solicit stimulentul de insertie 500 ron lunar, fara a-mi intrerupe totusi activitatea.
VA MULTUMESC!!! si imi cer scuze daca solicitarea este cam ampla.
Buna ziua, situatia mea este identica cu cea de sus. Imi puteti spune, va rog, concediul medical de 126 zile pana se naste cel de-al doilea copil, se calculeaza pe baza veniturilor din ultimele 12 luni, adica din CCC1 sau se calculeaza din salariul de la angajator avand in vedere ca s a facut reincadrarea( chiar si pentru o zi)?
1. Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) este formata din veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediu de maternitate.
2. In aceste venituri intra si veniturile din indemnizatia pentru CCC1.
Buna ziua. Sunt intr-o situatie similara cu cele de sus, dar nu identica in sensul ca sunt PFA. CCC1 se termina pe data de 6.07.2016 , urmand sa nasc urmatorul copil in data de 07.09.2016. As avea o intrerupere de 2 luni. Mentionez ca sunt inscrisa ca avocat si sunt suspendata la finante pe perioada concediului. La terminarea primului CCC ar trebui sa ma reactivez in barou si la finante , sa fac cerere pt concediu medical de sarcina apoi in CCC2 sa ma suspend din nou la finante?
Buna ziua.
Imi puteti spune va rog in cazul in care sotia beneficiaza de 1200 lei indemnizatia + 200 alocatia, poate sa beneficieze de banii care se acorda in cazul in care se suprapun perioadele CCC1 - CCC2, si ce suma? (ccc1 se termina in aprilie 2018). multumesc
Pe perioada suprapunerii, cuantumul indemnizaţiei lunare se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.(n.m., 1233 lei)