Buna ziua!
Am o nelamurire pe care as vrea s-o rezolv cu ajutorul dvs.
Sotia mea primeste indemnizatia de crestere copil, valabila pana in luna aprilie, mai exact 20.04.2013, cand copilul implineste varsta de 2 ani.
Sotia este insarcinata cu al doilea copil care este preconizat sa se nasca la sfarsitul lunii mai 2013. Intrebarea este daca sotia poate beneficia in continuare de indemnizatie crestere copil, pentru cel de-al doilea copil, in situatia in care in perioada aprilie-mai 2013 s-ar afla in concediul prenatal, urmand ca apoi sa nasca si sa intre in concediul post natal, pentru ca ulterior sa intocmim actele necesare acordarii indemnizatiei. Este obligatoriu ca in perioada aprilie-mai sa reactiveze cartea de munca? Mentionez ca in perioada anterioara nasterii primului copil, sotia a fost angajata la un spital de stat, pe un post care intre timp (2 ani) s-a desfintat.
In caz ca cele descrise mai sus nu au rezolvare, as putea eu sa optez pentru intrarea in CCC, pentru ca apoi sa solicit stimulentul de insertie 500 ron lunar, fara a-mi intrerupe totusi activitatea.
VA MULTUMESC!!! si imi cer scuze daca solicitarea este cam ampla.
Va deranjez cu o intrebare: Sotia mea a fost in concediu de crestere a copilului pana la 30 iulie 2017 dupa care a anuntat angajatorul ca nu se mai intoarce la munca dar nu au fost incheiate hartii in acest sens. Intre timp noi am aflat ca sotia mea este din nou insarcinata si ca va naste la inceputul lui martie 2018. Incercand sa aflam ce hartii ne vor fi necesare pentru depunerea unei cereri pentru noua indemnizatie am aflat ca avem nevoie de decizia de incetare de la vechiul loc de munca, document pe care nu il avem pentru ca nu a fost facut. Angajatorul spune ca poate face aceasta hartie acum dupa 6-7 luni de la terminarea ccc1 in urma unei cereri facute de sotie, dar nu imi este foarte clar in cazul acesta daca este legal sau nu... cum a fost incadrata sotia mea in aceste 6 luni? Ei s-au legat de o lege prin care sotia ar fi putut sa stea acasa pana la 3 ani daca copilul avea handicap, dar copilul nu are nici un grad de handicap, ccc fiind doar pe o perioada de 2 ani. Multumesc pentru lamuriri!
Bună seara sunt în creșterea copilului și sunt insarcinata cu al doilea copil.primult copil face 2 ani pe 1 ianuarie2019 iar eu trebuie sa nasc al doilea copil pe 19 noiembrie 2018.Am șanse sa iau indemnizatie de cresterea a copiluluiși pt al doilea copil?Cum trebuie sa procedez?Mulțumesc
In speta, veti beneficia si de indemnizatie pentru CCC2.
Deoarece cel de-al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 , atunci se va intra din CCC1 in CCC2 incepand cu data terminarii CCC1.
Pentru perioada de suprapunere se va primi in plus (pe langa indemnizatia pentru CCC1) o suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.(n.m., 1250 lei)
Buna ziua ! In data de 19.02.2018 am incetat sa mai primesc concediu postnatal. In aprilie 2018 se va naste al doilea bebelus, eu fiind inca studenta la zi in anul 3. Pot beneficia in continuare pt al doilea copil de indemnizatie ?