avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ma obliga sa fac declaratie de impunere inaintea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ma obliga sa fac declaratie de impunere inaintea intabularii cladirii

Buna ziua

M-au anuntat de la primarie ca trebuie sa fac declaratia de impunere pentru o cladire la care tocmai i-am pus acoperisul si lucrez la finisaje. Nu e terminata inca, mai trebuie sa ii pun geamurile sa fac izolatia pe exterior si nu o pot inca intabula. In acest moment am doar autorizatia de construcite.
Autorizatia de constructie e valabila, dar nu am facut inca procesul verbal de receptie finala, nu am adeverinta existenta constructie si nu e intabulata inca.
Cei de la directia fiscala a primariei vor sa ma oblige sa fac declaratia de impunere inainte ca eu sa fi terminat construcia(finisajele) si sa o fi intabulat.
E legal acest lucru? Nu cred ca e corect sa platesc impozit pe o cladire care nu e gata. Ca sa nu mai spun ca nu avem nici un fel de utilitate pe strada (trebuie sa le aduc eu de la 200 m apa, canal, gaz, curent) si zona e in grupa 3 de impozitare
Cel mai recent răspuns: cetateana , utilizator 10:45, 4 Iunie 2009
Încercaţi să vedeţi şi prevederile Codului fiscal. Din păcate, nu-l am la îndemînă (probabil că există zeci de pagini pe internet, unde poate fi accesat), dar ar fi posibil să conţină reglementări care modifică prevederile L.50/91.

Codul fiscal

ART. 254 Dobandirea, instrainarea si modificarea cladirilor
din Codul Fiscal 2008-2009/TITLUL. IX Impozite si taxe locale/CAP. II Impozitul si taxa pe cladiri1 adnotare

(1) In cazul unei cladiri care a fost dobandita sau construita de o persoana in cursul anului, impozitul pe cladire se datoreaza de catre persoana respectiva cu incepere de la data de intai a lunii urmatoare celei in care cladirea a fost dobandita sau construita.

(5) Orice persoana care dobandeste, construieste sau instraineaza o cladire are obligatia de a depune o declaratie fiscala la compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale in a carei raza de competenta se afla cladirea, in termen de 30 de zile de la data dobandirii, instrainarii sau construirii.

Si care e momentul construirii unei cladiri? Cind e gata la rosu? Cind e gata finisata? Cind o intabulezi? Cind?
Constructia se considera finalizata atunci cand este semnat procesul-verbal de receptie la terminarea lucrarilor .(chiar daca este la rosu,rosu= tencuita exterior,geamuri montate ,acoperis finalizat )=D>
Pai are acoperis, dar nu are geamuri si tencuiala exterioara. Si nu e semnat procesul verbal de receptie finala - tocmai din cauza ca nu sunt gata respectivele lucrari. Deci trebuie sau nu sa platesc impozit pe cladire in acest moment?
...rosu e rosu si gri e gri adica tencuita...finalizata inseamna tencuita , geamuri puse si acoperis...pana atunci nu e finalizata...de aceea multe constructii proprietatea cu predilectie a unei anumite etnii, desi finisate la interior sunt lasate la rosu pentru a nu fi impozitate...

Alte discuții în legătură

Expirare autorizatie constructie prelungita Irina Iacob Irina Iacob Buna seara, In anul 2008 am obtinut autorizatie de constructie casa pe 3 ani. In anul 2011 am prelungit autorizatia cu perioada maxima, respectiv inca un an. ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua nicaedith nicaedith Buna seara! constructia este spre finalizare, este vorba despre o casa, tencuita pe interior cu usi si geamuri puse, acoperis si gardul facut. Momentan ... (vezi toată discuția)
Consecinte neintabulare cladire noua furgim furgim Ce se intampla daca dupa ca am obtinut autorizatia de constructie si am ridicat cladirea nu o intabulez? Nu vreau sa o vand sau sa garantez vre-un credit cu ... (vezi toată discuția)