M-au anuntat de la primarie ca trebuie sa fac declaratia de impunere pentru o cladire la care tocmai i-am pus acoperisul si lucrez la finisaje. Nu e terminata inca, mai trebuie sa ii pun geamurile sa fac izolatia pe exterior si nu o pot inca intabula. In acest moment am doar autorizatia de construcite.
Autorizatia de constructie e valabila, dar nu am facut inca procesul verbal de receptie finala, nu am adeverinta existenta constructie si nu e intabulata inca.
Cei de la directia fiscala a primariei vor sa ma oblige sa fac declaratia de impunere inainte ca eu sa fi terminat construcia(finisajele) si sa o fi intabulat.
E legal acest lucru? Nu cred ca e corect sa platesc impozit pe o cladire care nu e gata. Ca sa nu mai spun ca nu avem nici un fel de utilitate pe strada (trebuie sa le aduc eu de la 200 m apa, canal, gaz, curent) si zona e in grupa 3 de impozitare
lG 571/ 2003 PRIVIND CODUL FISCAL CODUL FISCAL
ART. 249 ALIN (5)
5) În înţelesul prezentului titlu, clădire este orice construcţie situată deasupra solului şi/sau sub nivelul acestuia, indiferent de denumirea ori de folosinţa sa, şi care are una sau mai multe încăperi ce pot servi la adăpostirea de oameni, animale, obiecte, produse, materiale, instalaţii, echipamente şi altele asemenea, iar elementele structurale de bază ale acesteia sunt pereţii şi acoperişul, indiferent de materialele din care sunt construite. Încăperea reprezintă spaţiul din interiorul unei clădiri.