avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ma obliga sa fac declaratie de impunere inaintea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ma obliga sa fac declaratie de impunere inaintea intabularii cladirii

Buna ziua

M-au anuntat de la primarie ca trebuie sa fac declaratia de impunere pentru o cladire la care tocmai i-am pus acoperisul si lucrez la finisaje. Nu e terminata inca, mai trebuie sa ii pun geamurile sa fac izolatia pe exterior si nu o pot inca intabula. In acest moment am doar autorizatia de construcite.
Autorizatia de constructie e valabila, dar nu am facut inca procesul verbal de receptie finala, nu am adeverinta existenta constructie si nu e intabulata inca.
Cei de la directia fiscala a primariei vor sa ma oblige sa fac declaratia de impunere inainte ca eu sa fi terminat construcia(finisajele) si sa o fi intabulat.
E legal acest lucru? Nu cred ca e corect sa platesc impozit pe o cladire care nu e gata. Ca sa nu mai spun ca nu avem nici un fel de utilitate pe strada (trebuie sa le aduc eu de la 200 m apa, canal, gaz, curent) si zona e in grupa 3 de impozitare
Cel mai recent răspuns: cetateana , utilizator 10:45, 4 Iunie 2009
ASta ar insemna ca se poate incheia procesul-verbal cu pricina.
Notificati-i! Sunt curioasa ce va raspund... :)
Eu am trecut prin aceasta situatie . Autorizatia este valabila 1 an ( plus 1 contra platii a 50 % din taxa de autorizatie ,parca) dar eu pot construi si finaliza in 3 luni casa , .Dar nu ma poate obliga nimeni sa inchei pv. de receptie la terminarea lucrarilor mai devreme de 15 zile de la expirarea autorizatiei. De ce sa platesc si taxa de autorizatie si impozit.....=D>
Corect. Perfect adevarat.
Dar ca sa nu se certe cu nimeni, omul le poate spune ca vrea sa intabuleze, sa-i comunice actele necesare.
Si asa ii face sa piara pe limba lor.
Autorizatia e valabila 1 an dar termenul de executie a lucrarilor e de 2 ani. Si atunci cind expira termenul in care trebuie sa termin casa: 1an sau 2?
Au venit cei de la directia fiscala sa vada cladirea, au vazut-o, le-am explicat ca nu am procesul de receptie finala semnat pentru ca nu e gata cladirea (nu are ferestre, tencuiala) au spus initial ca ramane sa ma impun cind voi avea procesul de receptie si cladirea terminate pentru ca astazi sa ma sune sa imi zica ca ei trebuie sa ma impuna. fara procesul verbal de receptie. Ca asa le-a sups lor seful lor sa faca si cei de la curtea de conturi. Si daca nu-mi convine sa ii dau in judecata. Eu habar nu am cum sa procedez in continuare? Si sunt convins ca e un abuz. Dar nu am nici bani nici timp sa ajung prin tribunale

Alte discuții în legătură

Expirare autorizatie constructie prelungita Irina Iacob Irina Iacob Buna seara, In anul 2008 am obtinut autorizatie de constructie casa pe 3 ani. In anul 2011 am prelungit autorizatia cu perioada maxima, respectiv inca un an. ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua nicaedith nicaedith Buna seara! constructia este spre finalizare, este vorba despre o casa, tencuita pe interior cu usi si geamuri puse, acoperis si gardul facut. Momentan ... (vezi toată discuția)
Consecinte neintabulare cladire noua furgim furgim Ce se intampla daca dupa ca am obtinut autorizatia de constructie si am ridicat cladirea nu o intabulez? Nu vreau sa o vand sau sa garantez vre-un credit cu ... (vezi toată discuția)