avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile copilului dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile copilului dupa succesiune

buna ziua !as vrea si eu un raspuns de specialitate va rog......multumesc anticipat !tatal meu a murit in 2005 ,leu atunci aveam 16 ani si am facut succesiune eu si mama(mentionez ca nu mai am frati) pt a putea vinde o masina......ideea e ca eu am cedat 1/2 din tot,respectiv masina ,casa,terenuri.......ramanand doar cu un drept de abitatie in imobile si de conducere al autoturismelor.......la momentul actual eu nu ma inteleg cu mama si am rugat-o sa-mi faca acte pe o locuinta ......sa am ceva al meu si nu vrea.am incercat si cu vb buna....as vrea sa aflu daca pot redeschide succesiunea pentru am cere drepturile dupa tata.....mentionez ca am fost (atunci la varsta de 16 ani) manipulat sa semnez orice in prezenta curatorului meu.....multumesc !astept un raspuns ...multumesc inca o data

Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:14, 21 Februarie 2013
Chiar daca scriam mai sus ca n-am de gand sa-mi dau cu presupusul, de vreme ce n-am infomatii corecte si complete, totusi as putea sa pun rămăşag, Patrik, ca acolo NU a fost vorba despre o renuntare la succesiune.

Daca ar fi fost o renuntare la succesiunea tatalui, atunci utilizatorul emanuel1989 ar fi fost "mostenitorul" tatalui sau tot asa cum sunt si eu (adica NU ar fi fost mostenitor; era strain de mostenire). Si intr-un asemenea caz s-ar fi pus PUNCT (nu mai aveam despre ce vorbi mai departe), nicidecum DOUA PUNCTE urmate de drepturi si obligatii corelative: de abitatie, de preemtiune si ce se spune ca ar mai fi prin tranzactia aceea de IMPARTEALA (care presupune acceptarea mostenirii. Altminteri, fara insusirea calitatii de mostenitor, prin acceptarea mostenirii, n-ar fi avut CE imparti cu mama /cu celalalt mostenitor/ coproprietar, cum n-are ce imparti cu mine, fiindca n-avem nimic in comun).
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
romascanu, moderator
as putea stimata doamna sa va trimit copie dupa cele 2 acte pe care le am in posesie ca sa clarificati o data povestea.nu e vorba de niciun testament,nici nu a existat asa ceva?tatal stia k o sa moara la 50 de ani????NU.succesiunea s-a efectuat prin judecatorie k cica asa a auzit mama k e mai ieftin.prin urmare eu am chemat-o pe mama in judecata ca sa impartim cota tatalui.astept un raspuns.multumesc !
Așa e. D-na avocat are dreptate. Dreptul de abitație nu are cum să fie un efect al renunțării.
Ori ați renunțat și apoi separat de renunțare vi s-a stabilit un drept de abitație, ori e altceva.
Dacă vreți să rezolvați problema cel mai bine e să arătați toate actele unui avocat.
Copilul are intotdeauna un drept de abitatie in locuinta mamei lui. :DDDDDDD Tocmai datorita legaturii de rudenie, mama si fiu. Nu e foarte greu.
Care ar fi temeiul legal pentru acest drept de abitație? Nu te referi cumva la obligația de întreținere a părintelui față de copil până la majorat?

Alte discuții în legătură

Curator ContSters141806 ContSters141806 Poate curatorul sa imi vanda mie ca si copil casa mamei ? (vezi toată discuția)
succesiune - help MrHelper MrHelper In data de 08.12.2013 Tatal meu a decedat. In momentul de fata eu in calitate de fiu, impreuna cu Mama vrem sa facem succesiunea si acte pe apartament. Eu ... (vezi toată discuția)
Optiune succesorala exercitata de mostenitor minor Alexandru Ardeleanu Alexandru Ardeleanu Buna ziua, Problema pe care o am este urmatoarea: Doua persoane, X si Y au o relatie de concubinaj din care rezulta un minor nascut in 2006. In iunie ... (vezi toată discuția)