avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile copilului dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile copilului dupa succesiune

buna ziua !as vrea si eu un raspuns de specialitate va rog......multumesc anticipat !tatal meu a murit in 2005 ,leu atunci aveam 16 ani si am facut succesiune eu si mama(mentionez ca nu mai am frati) pt a putea vinde o masina......ideea e ca eu am cedat 1/2 din tot,respectiv masina ,casa,terenuri.......ramanand doar cu un drept de abitatie in imobile si de conducere al autoturismelor.......la momentul actual eu nu ma inteleg cu mama si am rugat-o sa-mi faca acte pe o locuinta ......sa am ceva al meu si nu vrea.am incercat si cu vb buna....as vrea sa aflu daca pot redeschide succesiunea pentru am cere drepturile dupa tata.....mentionez ca am fost (atunci la varsta de 16 ani) manipulat sa semnez orice in prezenta curatorului meu.....multumesc !astept un raspuns ...multumesc inca o data

Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:14, 21 Februarie 2013
ba da..la asta ma si refeream :D ...deci inseamna ca stiti care este si temeiul legal :)
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
LuchianSeb, utilizator
emanuel1989 a scris:

as putea stimata doamna sa va trimit copie dupa cele 2 acte pe care le am in posesie ca sa clarificati o data povestea.


Stimate domn, DUMNEAVOASTRA sunteti cel care are ceva sa-si clarifice pentru a intelege CE si DE CE s-a intampat si daca are sau nu are cineva vreo vina (mama/curatorul) in cele ce s-au intamplat, macar pentru a putea trai (ne)linistit mai departe (daca n-o fi si ceva de reparat).

Eu nu mor de nicio curiozitate cu privire la continutul actelor dvs. pentru ca de 14 ani (de cand de sunt avocat) citesc intr-una inscrisuri din dosare si putine lucruri ma mai mira.

Dar, la fel ca oricare alt avocat, sunt dispusa sa mai citesc si alte tomuri, insa nu pentru a-mi lamuri mie vreo curiozitate ori pentru a-mi clarifica mie vreo poveste, ci pentru a-l putea lamuri pe cel din fata mea, care doreste sa fie lamurit. Daca doriti asta, alegeti avocatul pe care il considerati potrivit spre a va lamuri si puneti-i inscrisurile pe birou. (sau intrati pe cate forumuri voiti, daca sunteti convins ca n-o sa iesiti mai nelamurit decat ati intrat, pentru ca nu se poate lamuri orice pe un forum).



eu am chemat-o pe mama in judecata ca sa impartim cota tatalui.


Multumesc. Tocmai spuneam mai sus ca as pune rămăşag ca-i vorba de-o imparteala (a unei mosteniri pe care ati acceptat-o, caci altminteri, daca ati fi renuntat la ea, n-ati fi avut CE imparti).

Iata de ce n-am curiozitati. Intrucat "ghicesc" (= corelez informatii) mai mult decat va puteti imagina, dar avocatura nu-i vreun joc de-a ghicitelea (nu se pot da sfaturi pe ghicite pentru ca poti face un rau mai mare decat binele pe care crezi ca-l faci). E pe citite... si mult, al naibi de mult citit.

Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curator ContSters141806 ContSters141806 Poate curatorul sa imi vanda mie ca si copil casa mamei ? (vezi toată discuția)
succesiune - help MrHelper MrHelper In data de 08.12.2013 Tatal meu a decedat. In momentul de fata eu in calitate de fiu, impreuna cu Mama vrem sa facem succesiunea si acte pe apartament. Eu ... (vezi toată discuția)
Optiune succesorala exercitata de mostenitor minor Alexandru Ardeleanu Alexandru Ardeleanu Buna ziua, Problema pe care o am este urmatoarea: Doua persoane, X si Y au o relatie de concubinaj din care rezulta un minor nascut in 2006. In iunie ... (vezi toată discuția)