avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunicii impostori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunicii impostori

Este vorba de bunicii materni ai unui tanar caruia i-a decedat mama acum cateva luni si care, s-a trezit ca in ziua in care s-a prezentat la notar pentru a-si face certificatul de mostenitor (dupa lungi negocieri cu bunicii materni pentru a-i da actul de proprietate al garsonierei mamei sale) deci, a aflat ca bunicii materni impreuna cu unchiul (fratele mamei decedate) deschisesera deja mostenirea avand un certificat de mostenitor in care el nu exista. A aflat cu stupoare ca mama sa a fost declarata de bunicii sai ca fiind necasatorita si fara copii. Notarul i-a recomandat sa mearga in instanta sa ceara anularea certificatului de mostenitor al bunicilor si unchiului sau. Bunicii i-au spus ca mai bine lasa lucrurile asa, si ii vor face un act de vanzare cumparare dupa ce trec garsoniera pe numele lor. Ce il sfatuiti? Bunicii si unchiul mai ales spun ca in instanta exista riscul ca ei sa fie cercetati de politie si ca, ma rog, sa nu le faca rau... Mai precizez ca mama sa era divortata de tatal sau de 15 ani, nu stiu daca asta are vreo relevanta...
Totusi eu ma gandesc ca e mai bine sa ii revina garsoniera prin mostenire...
Baiatul e foarte tanar, poate candva va dori sa isi ia o casa prin programul prima casa... odata ce isi "cumpara" chipurile o garsoniera mai poate beneficia de avantajul acesta?... Astept sugestiile d-voasta cu mult interes. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2013
ionutnou, utilizator
Sfatul meu este urmatorul: baiatul este unicul mostenitor,este ruda de gradul I cu defuncta,iar unchiul si bunicii lui sunt inlaturati de la succesiune,in conformitate cu legislatia specifica dreptului la mostenire,trebuie neaparat sa mearga in instanta sa ceara nulitatea certificatului de mostenitor pe numele unchiului si bunicilor lui.Succes!
Mai mult,ar trebui sa-si angajeze in acest sens un avocat,dat fiind virsta frageda a adevaratului si singurului mostenitor.
atata timp cat in fata notarului public, persoanele se prezinta cu privire la dezbaterea succesiunii , unde fac dovada calitatii de mostenitor prin actele de stare civila si dovada compunerii masei succesorale, toate aceste declaratii le fac sub sanctiunea codului penal.

notarul public instrumenteaza dosarul succesoral si in functie de ceea ce se afla la dosar da solutia. respectiv certificat de mostentor, etc.

sa nu mai vorbim de faptul ca la dosarul succesoral mostenitorii sunt obligati sa prezinte doi martori spre audiere, care , tot sub sanctiunea codului penal declara ca l-au cunoscut pe defunct si cunoaste care sunt mostenitorii acestuia. cum ar fi posibil sa uite ca defuncta a avut copii.

toti vor raspunde pentru fals in declaratii si marturie mincinoasa.

"Sa nu le faca rau?" Ce rasa de oameni sunt,mai rau ca animalele,se bucura la bunurile unui orfan...Copilul trebuie sa actioneze imediat in instanta,sa ceara anularea certificatului de mostenitor.Nu trebuie sa asatepte actul de vanzare cumparare de la bunici,ce sa-i vanda, un bun ce este deja al sau prin lege.Sa nu aiba incredere in sacalii aia,ei nu au avut pic de compasiune pentru o ruda de-a lor,sange din sangele lor,ce ar trebui sa se astepte copilul asta din partea strainilor daca bunicii si unchiul materni au reactionat in modul asta.Astfel de oameni ar trebui sa nu se nasca...
Tanarul avan 15 ani trebuie sa se adreseza si autoritatii tutelare, si unui avocat, si cat mai urgent posibil, si cu acte doveditoare. Nu trebuie sa mai prelungeasca asteptarea. Iar cale este instanta, nu calea usoara, pentru ca atat timp cat a cerut actul de proprietate dupa indelungi parlamentari, cum precizeaza cel care supune spre discutie problema, nu mai stai pe ganduri. Ori pe de alta parte e posibil sa mai fie si alte bunuri de care el sa nu beneficieze, asa cum spun si ceilalti aici.
Asa ca nu este alta cale decat anularea certificatului de mostenitor in instanta si pronuntarea unei hotarari in acest sens.
Multa bafta.
Si odata cu solicitarea de anulare, cel mai bine ar fi de asemenea sa solicitati până la definitivarea împărţelii un sechestru judiciar pentru conservarea şi administrarea bunurilor.

Alte discuții în legătură

Cum poti sa intri in posesia mostenirii? ionutnou ionutnou Tanar de 20 si ceva de ani cu parintii divortati de mai mult de 10 ani, incredintat tatalui la divort, i-a decedat mama acum cateva luni. Tanarul a tinut ... (vezi toată discuția)
Unchiul meu a murit, mostenitori suntem eu si sotia lui tata (fratele defunctului)? andreistan andreistan Buna ziua, Unchiul meu, fratele tatalui meu a decedat in 2012, tatal meu a decedat in 2009, ramanand in viata sotia lui si eu. Unchiul a lasat o ... (vezi toată discuția)
Succesiune manuela39 manuela39 Buna ziua , As dori sa aflu cativa pasi pe care trebuie sa-i urmez cu referire la succesiunea in instanta / succesiunea la notar . Parintii mei au decedat ... (vezi toată discuția)