avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunicii impostori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunicii impostori

Este vorba de bunicii materni ai unui tanar caruia i-a decedat mama acum cateva luni si care, s-a trezit ca in ziua in care s-a prezentat la notar pentru a-si face certificatul de mostenitor (dupa lungi negocieri cu bunicii materni pentru a-i da actul de proprietate al garsonierei mamei sale) deci, a aflat ca bunicii materni impreuna cu unchiul (fratele mamei decedate) deschisesera deja mostenirea avand un certificat de mostenitor in care el nu exista. A aflat cu stupoare ca mama sa a fost declarata de bunicii sai ca fiind necasatorita si fara copii. Notarul i-a recomandat sa mearga in instanta sa ceara anularea certificatului de mostenitor al bunicilor si unchiului sau. Bunicii i-au spus ca mai bine lasa lucrurile asa, si ii vor face un act de vanzare cumparare dupa ce trec garsoniera pe numele lor. Ce il sfatuiti? Bunicii si unchiul mai ales spun ca in instanta exista riscul ca ei sa fie cercetati de politie si ca, ma rog, sa nu le faca rau... Mai precizez ca mama sa era divortata de tatal sau de 15 ani, nu stiu daca asta are vreo relevanta...
Totusi eu ma gandesc ca e mai bine sa ii revina garsoniera prin mostenire...
Baiatul e foarte tanar, poate candva va dori sa isi ia o casa prin programul prima casa... odata ce isi "cumpara" chipurile o garsoniera mai poate beneficia de avantajul acesta?... Astept sugestiile d-voasta cu mult interes. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2013
ionutnou, utilizator
@Ionutnou, sau spus foarte multe pe acest topic, nu sunt eu in masura sa apreciez care si-a dat cu parerea si care lucreaza in domeniu, ramane sa evaluati dvs, in ce directie va veti indrepta.

Se stie ca un asemenea proces, poate dura intre 2-3 ani, persoana implicata trebuie sa isi ia masurile de precautie pt neinstrainarea bunului, avand "obiectul" dosarului, procesul se poate finaliza cu usurinta, dar instrainat fiind???

Se obisnuieste ca masura de precautie, sa se puna interdictie la Impozite si taxe si la Cadastru, pt a nu fii instrainat imobilulul, inainte se putea decat de un executor judecatoresc, acum se poate si ca persoana fizica, in baza documentelor justificative. Acest imobil in mod cert este deja pe numele rudelor, care pot instraina bunul. Cei de la impozite in general au fost solidari cu persoana inselata, avand un document scris, din partea acestuia, au putut stopa o alta inselaciune, aceia de a pagubii o a doua persoana in afara de dvs( copilul in cauza). Acest lucru trebuie facut cat mai curand posibil, nu trebuie sa se ocupe avocatul pt acest lucru, teremenele sunt destul de lungi, este suficent sa mergeti chiar si dvs la primaria unde este arondat imobilul in cauza, bineinteles cu documentele justificative ale tanarului.

Va doresc, numai bine!
krug a scris:

[Un avocat poate sa-l ajute in acest sens. Daca tanarul nu are venituri, benefeciaza de scutire de taxa de timbru judiciar si de onorariu avocatial in suma de 12 salarii minime pe economie, conform O.U.G. 51/2008. Pentru aceasta trebuie depusa o cerere concomitent sau dupa deschiderea actiunii. A se citi prevederile ordonantei, deoarece prevede - in functie de venituri, scutire sau reducere, precum si esalonarea platii.
Sa fiu scuzat de ceilalti postatori, dar nimeni nu s-a gandit daca acesta are posibilitati materiale pentru a se adresa unui avocat.

[/quot

Multumesc foarte mult! Ati intuit exact problema cu posibilitatile materiale... Multumesc, tuturor inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poti sa intri in posesia mostenirii? ionutnou ionutnou Tanar de 20 si ceva de ani cu parintii divortati de mai mult de 10 ani, incredintat tatalui la divort, i-a decedat mama acum cateva luni. Tanarul a tinut ... (vezi toată discuția)
Unchiul meu a murit, mostenitori suntem eu si sotia lui tata (fratele defunctului)? andreistan andreistan Buna ziua, Unchiul meu, fratele tatalui meu a decedat in 2012, tatal meu a decedat in 2009, ramanand in viata sotia lui si eu. Unchiul a lasat o ... (vezi toată discuția)
Succesiune manuela39 manuela39 Buna ziua , As dori sa aflu cativa pasi pe care trebuie sa-i urmez cu referire la succesiunea in instanta / succesiunea la notar . Parintii mei au decedat ... (vezi toată discuția)